Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 19 2024 12:09:40
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 6
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,200
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
mamuszka: Csábítás felsőfokon III. rész
MM

a szerelmi történet folytatása

Balázs tanár úr már két éve vágyakozott plátói szerelemmel szöszi után, akit előadásain hetente látott. Kedvező alkalom kínálkozott a közelebbi kapcsolat kiépítésére, amikor a varsói egyetem magyar tanszékéről meghívó érkezett csoportos diákcsere látogatásra. A szervezéssel Balázst bízták meg, mert ő - mint kutató - már többször járt a lengyel egyetemen. Tizenkét fő hallgató és három tanár kísérő tíz napot töltött a testvér országban gazdag kulturális programban részesülve.
Több városba is ellátogattak megtekinteni a nevezetességeket, a krakkói Wavelt, Auschwitzet, a gdanski tengerpartot..és Varsó közelében Chopin egykori emlékhelyén hangversenyt hallgattak.
Hazatérésük előtti estén búcsúbállal ünnepeltek együtt a lenyel és magyar diákok. Balázs táncra kérte szerelmét, és most először megérinthette a vágyott karcsú testet. Hazakísérte a kollégiumi szállásra. Szép, csillagos májusi éjszaka volt..jólesett a séta. A lány meg is jegyezte - óvatlanul és naivan -- - elsétálnék most akár reggelig...
Balázs ezt úgy értelmezte, hogy ez vallomás, és neki szól - holott a megjegyzés csupán a kellemes májusi sétára vonatkozott. Ám ettől kezdve erőszakosan, bár kellő tapintattal nyomulni kezdett a szőke lány felé..
- Szinte kibírhatatlan hőséggel köszöntött be a kor nyári vizsgaidőszak. Sok nehéz szigorlatot kellett végigszenvedni jó eredménnyel...de az utolsót már az egész évfolyam elhalasztotta,mert a fáradtságtól és a hőségtől nem tudtak eleget tenni követelményeknek..
Így a nyár tanulással telt és az új tanév vizsgával kezdődött. Szöszi jelesre vizsgázott, és ezzel elérte, hogy ösztöndíjat kapott a szociális támogatás mellé.
Elérkezett az ideje a diplomamunkát jelentő szakdolgozati téma kiválasztásának. Szöszit leginkább a nyelvészet, ezen belül is a nyelvtörténet érdekelte, ezért ilyen témakörből akart választani, de a sors és Balázs másképp tervezte. Felkereste a lányt és a másik tanulócsoportból a legtehetségesebb - később neves tudóssá váló - fiú hallgatót, felajánlotta nekik, hogy nála írjanak szakdolgozatot középkori témából és így esélyesek lehetnek az egyetemi gyakornoki állásra - a tudományos kutatói utánpótlás keretében. Az ajánlat csábító volt, és bár a fiú is inkább a nyelvészet iránt érdeklődött, ráállt a változtatásra és elkötelezte magát Balázs tanár úr ígéretében bízva.
Mihály - a másik jelölt dél-alföldi városból jött, az évfolyam legtehetségesebbnek tartott hallgatójaként ismerték és tisztelték társai és tanárai. Középiskolás korában súlyos gerincműtétje után gipszágyban feküdt egy évig, és ez idő alatt rengeteget olvasott. Sportolni nem tudott többé, életét a tudományok művelésére tette fel. Jóképű fiú létére - magas volt, sűrű fekete hullámos hajával égszínkék szemével, szabályos fogsorával tetszett a lányoknak, de ő nem foglalkozott velük. Egy jó barátja volt, fiatalabb nála, hasonlóan komoly, tehetséges fiú. Pletykák keringtek ennek a mély barátságnak gyanús jellegéről - ezekről a mendemondákról mindenki tudott, az érintetteket kivéve.
Balázs tanár úr a két kiválasztott hallgatóval heti rendszerességgel két-két órát foglalkozott külön-külön. Ezek az együtt töltött órák komoly munkával teltek, hiszen a tanár úr nyelvtudásával segíteni tudott a forrásanyagok feldolgozásában.
Pihenésképpen rágyújtottak egy cigarettára - Mihály is rászokott - és ilyenkor nem is beszélgettek...A csend azonban telve volt a vágyakozás feszült várakozásával...és két hónap múlva Szöszit elkábította ez a várakozás, a tanár karjaiba vetette magát, szinte ő kezdeményezve, mert már pattanásig feszültek zsigerei...Balázs nyíltan megmondta, hogy nem fog elválni, de akkor ez nem számított már...Olyan elemi erővel tört rájuk a szenvedély, hogy noha titkolták, mindenki sejteni kezdte - a tanár úr szerető gondoskodással vette körül védencét...Ismerte családi hátterét, szegénységét, de sem pénzt, sem ajándékot soha nem adott neki - érezvén, hogy ezzel megalázná és tönkretenné a kapcsolatot. Másik, korábbi szeretőjéről nem tett említést, és amikor kiderült, komoly válságot okozott, de olyan erős volt a kötődés, hogy ez sem szakíthatta szét.
Mihály erről semmit sem tudott, pedig a tanárnak tervei voltak vele.Kiderült ugyanis, hogy csak egy állás van az egyetemen gyakornoknak, és ez Mihályra vár. Így Szöszinek a közelben kellett állást keríteni, ha a kapcsolatot fenn akarta tartani, és ő akarta - nagyon is...Ha Mihállyal összeházasodnak, a probléma magától megoldódik...Ezt a tervét elmondta a lánynak is. Ez nagy hiba volt. Szöszi és Mihály jó barátok voltak, sokat beszélgettek kutatási témájukról, de szerelemről szó sem volt köztük, eszükbe sem jutott - és ez így természetesnek tűnt mindkettőjük előtt.
A tanár úr tervét Szöszi becstelen dolognak tartotta és ez volt az első lépés a távolodásra, a kijózanodásra. Közel volt már az államvizsga és az álláskeresés ideje, amikor ők együtt készültek egy májusi délután a következő vizsgára és pihenésképpen saját terveikről kezdtek beszélgetni.
Szöszi mindent elmondott Mihálynak a pletykákról és a tanáruk gonosz tervéről is - hozzáfűzve, hogy ő sem ért vele egyet. Mihály hálásan megköszönte őszinteségét - és ekkor sajnálni kezdték, hogy közös jövőjük véletlenül sem lehet ezek után. Mihály megcsókolta - és feltehetően ez volt az első csók, amit nőnek adott életében - de az utolsó is Szöszinek. Ezután megállapodtak abban, hogy a lány messze városban keres állást magának, hogy véget vessen a megalázó helyzetnek. Mihály már meg is fenyegette: ha meggondolná magát, akkor ő leleplezi a viszonyt és botrányt csap, mert nem akar egy ilyen becstelen ember beosztottja lenni.
Az alku megköttetett - és minden eszerint történt. Az utak szétváltak - Mihályból nagy tudós lett, a tanár másik állást keresett magának, Szöszi pedig háromszáz kilométerrel távolabb vállalt állást, és csupán az ötévenkénti évfolyam találkozókon futottak össze - nagy szeretettel , mintha valóban lett volna valami nagy kölcsönös szeretet köztük. Talán volt is...
Ma már senki sem él a szereplők közül, csak a történet Szöszi emlékei szerint.
Hozzászólások
Torma Zsuzsanna - August 17 2011 15:49:37
Kedves Mamuszka!

Szép a folytatásos történetednek ez a része is.
Szöszit azért sajnálom, hogy már csak az emlékeiből élhet.
Szívesen olvasnék meg ehhez hasonló megható emberi történeteket!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
smileysmileysmileysmiley
mamuszka - August 17 2011 18:51:46
Köszönöm kedves Zsuzsanna - komoly munka volt lepötyögtetni, javítgatni és lám , rajtad kívül senki sem olvassa el.
csak én magam, többször, pedig én ismerem!

szeretettel Saroltasmiley
gyongyszem555 - August 18 2011 08:40:12
Kedves Mamuszka!
Szeretettel olvastam a szerelmi történet folytatását is.
Írjál még ilyeneket! Mi ketten a Zsuzsikával már olvastuk, biztos, hogy fog még erre járni más is.
Szeretettel gratulálok!
Évi.smiley
mamuszka - August 18 2011 14:56:05
Szia Évi!

köszönöm, hogy megkerested és méltattad a történet folytatását - hála Istennek sikerült befejezni...Nagyon macerás prózát írni...jobban szeretek élő szóban mesélni - ez volt a foglalkozásom - szerettem hallatni a hangomat...viszont most már keveset beszélek, inkább hallgatok, mert már kibeszéltem magam 35 év alatt...
szeretettel ölel Sarolta-mamuszkasmiley
Eta-Etusom - August 19 2011 18:54:21
Ez remek írás volt, tárgyilagos mintha csak egy külső szemlélő figyelte volna egy krónikás!Beleolvastam a véleményekbe is.Miért kellene sajnálni Szöszit? Sőt ellenkezőleg!Ilyen az való élet!Alkuk és kompromisszumok nélkül nem megy az emlékek meg , azoknak az a sajátosságuk az időtávlatából letisztulnak és megnemesednek mint az ó-bor!!
mamuszka - August 19 2011 19:16:19
Etusom - örültem a látogatásnak és a tárgyilagosan ítélő üzenetnek is...

Ilyen az élet...emlékké szelídülnek a fájdalmak, ...és már kívülről lehet nézni

szeretettel üdv. mamuszkasmileysmiley
Eta-Etusom - August 19 2011 19:31:02
Sok év van mögöttünk Mamuszka és talán még többet tapasztaltunk!
Tudjuk amit tudnunk kell!Szeretettel,baráti öleléssel Etusom
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 19. Friday,
Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
17/04/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Murak Tibor
16/04/2024 18:40
Jó estét kívánok, szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
14/04/2024 07:16
Jó reggelt kívánok! Tibor boldog névnapot! smiley
vali75
10/04/2024 06:31
Jó reggelt kívánok! Boldog névnapot kívánok Zsolt!
vali75
04/04/2024 07:17
Jó reggelt kívánok!
vali75
31/03/2024 08:56
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
vali75
29/03/2024 11:55
Kedves Dávid! Nem küldtek verset, naponta többször nèztem, csak az utóbbi nèhàny napban.
Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
01/03/2024 15:08
Szép napot kívánok! smiley
2xistvn
21/02/2024 10:06
csodás napot "Napkorong"smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes