Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 26 2024 22:28:27
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 6
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,202
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Metallica: Búcsúlevél
MM

Egy beteljesületlen szerelem története

Kora reggel volt. Sosem tudott aludni amikor izgatott, s dolgozik benne az adrenalin. Ma olyan napra ébredt, amikor volt oka izgulni, hiszen az örök szerelemmel, az igazival, az elsővel, a nagy Ő-vel találkozott újra, közel tíz év után. Kinézett az ablakon, ragyogóan sütött a nap, javában tombolt az Indián nyár, és nem lesz semmi gátló körülmény ami megakadályozza ezt a randevút. Teleengedte a kádat, beleült, és alámerült a vízbe. Már előre kigondolta mit fog mondani, hogyan fog a találkozó lezajlani, de ez olyan felesleges dolog, hiszen akkor ott úgy is más lesz minden. Felöltözött, kiment a piacra, vett egy csokor rózsát, a legszebb virágot, amit minden nő szeret.

Beült az autóba, s elindult a megbeszélt helyre. Ideges volt, fel s alá járkált, nem tudta melyik irányból fog megérkezni a lány. A távolban feltűnt egy árny, megismerte benne őt. Mikor közelebb ért, elmosolyodott, kicsit erőltetnek tűnt, még is az a bájos, csitris mosoly volt, mibe 30 évvel ezelőtt beleszeretett. Átadta a virágot, puszit nem adott, nem akart erőszakosnak látszani.
- Virágot a virágnak.
- Köszönöm.- felragyogott a szeme - Igazán nem kellett volna. Még sosem vittem haza virágot.
- Hova menjünk beszélgetni, ahol nem zavar senki minket? Tópartra, vagy a hegyekbe?
- Inkább egy tó partjára. Imádom a vizet. Ilyen hideg van,- megfogta a fiú karját, hideg volt a keze mint a jég- ebben a szép napsütésben majd felmelegszem.
Beültek az autóba, s elindultak. Beszélgettek. Lényegtelen dolgokról, de arra jó volt, hogy kicsit oldódjanak. Nehéz volt az utat figyelni, folyton a lány arcát nézte. Szép volt, s az idő múlása még szebbé varázsolta. Megérkeztek, kiszálltak az autóból, a lány levette a pulóverét, ujjatlan felsőben volt, s a fiú szemei rögtön megakadtak a lány mellein. Még most is szépek voltak, feszesnek tűntek, de emlékeiben mintha nagyobbak voltak. Látszott, hogy sokat volt a napon, hiszen a nyári szünet miatt eddig nem találkozhattak, mert a fiával járt ki a strandra. Inkább a fiú beszélt, őszintén az eddigi életéről, de a lány nem mondott el sokat magáról. Érezte van valami amit nagyon titkol és ezt nem akarja megosztani vele. Azt megtudta, ő sem egy boldog, meghitt kapcsolatban él, sokszor a gyerekkel mennek üdülni kettesben, ha megy az élettárs is, akkor félidőben hazautazik. Azt is megtudta, hogy majdnem végzetes baleset érte a lányt, a gyerek jól tanul, s ő ad erőt elviselni a megaláztatásokat. Repült vele az idő, jó volt hallani ahogy beszél. Erőt vett magán, kinyújtotta a kezét a pad támaszán, hátha hátradől majd, s akkor megöleli, magához szorítja , megcsókolja, s többé nem engedi el magától.
- Dél van. - nézett a lány az órájára- Mennünk kell, hamarosan megjön a kölök a suliból és még a bankba is el kell mennem.
Elindultak haza, s végre megtört a kínos hallgatás, fény derült a nagy titokra.
- Nem feküdtem le a terhességem félideje óta senkivel. Nem engedek senkit sem közel magamhoz, csak a fiam van, másnak nincs helye az életemben. De nekem ez így jó, nincs kedvem változtatni rajta.
Megérkeztek a bank elé.
- Próbáljuk meg együtt. Az első alkalom után úgy is kiderül, hogy folytatjuk, vagy csak egy emlék lesz ez is. Ha folytatjuk, akkor talán örökké tart majd.
- Nem lesz sem első, sem következő alkalom. Egyszerűen nem leszek a tied sosem. Barátok lehetünk, de másra ne számíts.
Feldúlt volt a lány, becsapta az ajtót, hátra sem nézett, úgy ment el.

Hazament, leparkolta az autót, s elment a patikába. Vett 3 doboz altatót, a legerősebbet amit csak vény nélkül lehet kapni. Vett a kisboltban egy üveg rumot is. Este megvárta amíg az asszony elmegy dolgozni, leült a számítógép elé, s egy levelet kezdett el írni a lánynak. Közben kortyolgatott a rumból, s lassacskán beszedte a gyógyszereket is.
Ezt írta:

Búcsúlevél

Mire elolvasod a levelemet, már nem leszek az élők sorában. Tettemért talán megbocsájtást remélhetek a Menny kapujában, hiszen eddigi földi életem a Pokolban telt el. Önző módon hazudtam neked, remélve, hogy azt a kis időt ami még az életemből hátra van, veled élhetem le.

Beteg vagyok. Gyógyíthatatlan. Szerintem már csak hónapok lennének hátra, az orvos szerint még 5 év, ha használ a kemoterápia.
Örültem, hogy végre rád találtam ismét oly sok év után. Hittem, hogy a sors keze van benne, hiszen az én házasságom is romokban hever, s azután a csodálatos nap után amikor órákat beszélgettünk, megtudtam te sem élsz egy derűs, boldog kapcsolatban. A Sors ismét egymásnak rendelt.
Emlékszem nagyon szerettelek, szerettem hozzátok járni, hiszen megtapasztalhattam mennyire vendégszeretőek és családcentrikusak az alföldi emberek. Érted kezdtem el népi táncolni, hogy minél többet legyek a közeledben. De elkövettem egy nagy hibát akkor ott a lépcsőház pincéének a lépcsőjén, hiszen vártad, hogy megcsókoljalak, én meg le csitriztelek. Emlékszem, megígértem neked, hogy bárhol is fogsz élni, bármerre is visz a Sors bennünket, megkereslek téged.
Az életünk utána fordulatot vett, te megismerkedtél egy fiúval, én próbáltam új kapcsolatot teremteni, de minden discoban ott voltam, és sírt a lelkem ahányszor csak megcsókolt az a srác. Egy este eltüntetek, s én egy kis idő múlva követtelek benneteket. Rosszul lettem amikor megláttam a nővéredék ablakából kiáramló fényt, a szívem hasadt meg, mert akkor éreztem, végleg az övé leszel, neki áldoztad fel az ártatlanságodat. Fecsegett, dicsekedett azzal amit tett, s hogy te mennyire véreztél az aktus után. Nagyot hallgattam, hiszen tudtam ezt mind azért mondja, mert tudta mennyire fáj nekem. Sosem mondanám el az intim dolgaimat senkinek arról, akit szeretek. Voltak nekem is szerelmeim, meg egy rosszul sikerült házasságom is. Amikor véget ért, egy szép nyári napon ismét rám mosolygott a szerencse, hiszen ott sétáltál előttem az édesanyáddal. Már köszönni szerettem volna, amikor egy magas fickó lépett mögéd, és megcsókolt. Én még váltam, te viszont kapcsolatban voltál, s ahogy elnéztem boldog voltál. Ott álltam leforrázva, megtörve.
Két év múlva együtt dolgoztam az unokaöcséddel. Mondta, hogy egyedül élsz, s nem mész férjhez addig, amíg én nős vagyok. De nekem akkor már komoly kapcsolatom volt, s őrlődtem, hogy ilyen gonosz tréfát űz velem az Élet. Talán azért mondta, hogy ismét össze hozzon bennünket, vagy csak azért, mert élvezte, ha tört szúrhat vérző szívembe. Hozzám közel dolgoztál, találkoztunk is egy párszor, s a kevés beszélgetésünk alkalmával vártam, hátha megnyílsz, s én elgondolkodhatom újra az életemről.
De eltűntél hirtelen, munkatársnőd a kérdésemre azt válaszolta:- Nem gondolod, hogy az életed végéig rád fog várni! Gyereket vár, férjhez ment.
Azóta már eltelt tíz év, s boldog lettem, amikor jelöltél az egyik internetes oldalon. Annak még jobban, hogy találkoztunk, s beszélgettünk. Nagy erőt kellett vennem magamon, hogy ne tegyek olyasmit, amivel elronthatnám az új találkozást, egy ölelés, suta csók, és végleg megölném a barátság törékeny kötelékét. De valami nagyon megkeményítette a szíved, s vastag falat építettél magad körül, várárkod vízébe fullad minden gyengéd próbálkozás, mellyel bevehetné bárki is betonbunkered.

Most búcsúzom tőled, mert nem tudok sem a fizikai, sem a lelki bánatommal tovább élni. Egyedül vagyok, magányos, kitaszított, nem kellek senkinek sem. Élj vidáman tovább, neveld fel gyermekedet. Szeresd olyan tiszta szívből, ahogy én szerettelek téged. Vigyázok rád fentről, nem engedem, hogy bajod essék.

Örök szerelemmel, a síron is túl!
Hozzászólások
esprit - November 05 2011 17:32:10
Nagyon szomorú történet, most olvastam el másodszorra. Szerintem ilyet csak egy nő tud ilyen jól megírni., bár a síron túli örök szerelemben nem hiszek, azt egy kicsit sokallom benne.
Szeretettel:esprit
Metallica - November 05 2011 18:00:04
Köszönöm, hogy olvastál Viktória. Az öngyilkosságra nem csak a lány elutasítása késztette a főhőst, hanem a gyógyíthatatlan betegség, és a neje elutasítása is. Mielőtt megírta a levelet, megvárja még az asszony elmegy dolgozni. Ha én ezt tenném, a nejemnek írnék levelet, nem a volt szerelmemnek, aki csak mentőkötél lenne, hogy még egy kicsit élvezzem az életemet.
Örülök, hogy elgondolkodtattalak.
Szeretettel: István.
-----------------------------------------------------------------------------
Kedves esprit!
Köszönöm, hogy olvastál, de én hapsi vagyok, s elhiheted szeretem és tisztelem a nőket. Mivel hiszek a reinkarnációban, így hiszek abban is, hogy aki szeret, vigyázhat arra, akit szeret.
Szeretettel: István.
Torma Zsuzsanna - November 06 2011 16:41:50
Kedves István!

Én tudom, hogy férfiember vagy, hiszen nem először olvasok Tőled, és a közös kötetünkben is bemutatkoztál már.
Szerintem szépen megírtad ezt a történetet!
Lehet örök szerelem, a síron túl iis!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
smileysmileysmiley
Metallica - November 08 2011 17:35:41
Köszönöm, hogy olvastál kedves Zsuzsanna. Sajnos azóta rájöttem, nincs örök szerelem.
Szeretettel: István.
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 26. Friday,
Ervin napja van.
Holnap Zita, Mariann napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes