Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 26 2024 10:00:01
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 7
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,202
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
varika12: JÖVŐKÉPEM(PÜNK)
Ne síránkozzá má annyit Dezső...





- Szervusz Dezső fiam, aztán hogy vagy mostanság?
- Szervusz Ottó bátyám, jaj, nagy bajban vagyok, nem lesz munkám a jövő hónaptúl.- mondja Dezső szomorúan a második fröccs után.
- Hát aztán mér nem lesz munkád, mit mondanak?
- Azt én hunnan a rossebbűl tuggyam! Pedig most már a villamos vezetői jogosytványt is megszereztem, és nem fog kelleni, ki leszek rúgva.
- No Dezső fiam megódjuk a problémát! Persze, hogy nem tudod, hogy mír nem lesz munkád, hiszen nem olvasod a híreket az újságban, nem nízed a híradót, csak mindig azt a botor mexikói-argentín-brazil-sorozatokat nézed, hogy az allejandó és az eszmerelda meg az evaluna hogy esik szerelembe, ki hogy szenved, epekedik.Ebből persze, hogy nem tanúsz te semmit fiam, és hipp-hopp lejár a türelmi idő is, és nem haszálod ki a lehetősígeket.- mondja Ottó nagyot hörpintve a fröccséből és egymás után szívja a cigarettákat.
- Miért, te tudsz valami okosságot Ottó bátyám, avassál már be engemet is.
- Na már most fiam, gyere el hozzám, megmutatom níked a jövőt, persze, hogy azt, az enyimet, de tíged is alkalmazhatlak, ha ki fognak rúgni. No, gyere, itt ez az én garázsom.-tessékeli befelé Dezsőt.
- He hát hol van a kis micsubicsid? Eladtad? Pedig olyan szép kis járgány volt. Jó, jó zabálta a benzint, no de azért mégis szép volt.
- Adta a fene, elvitte a vígrehajtó, nem fizettem a hitelt, nem hát, mibű? Ne röhögtessé mán!
No de a garázsban alapítottam egy kájeftészerűséget, ez a jövőm záloga. Tiltótáblákat és kerékpárt fogok gyártani. Várj, mingyá' elmagyarázom, mert látom, hogy hülyén fogsz meghalni, ha nem is írsz, nem is olvasol, csukott szemmel bámulod a világ dógait, nem vagy a topon, ejnye Dezső fiam, ne ríjj mán állandójan itt nekem.
No szóval a tiltótábla gyártásához kellenek az értelmiségiek (mongyuk úgy magyarúl, hogy te is ércsed fiam, a mérnökök. Mert ugyebár szabványszerű mérnöki pontossággal megszerkesztett táblákra lesz szükség, persze, rengetegre, már itt a lista a kezemben, ugyanis minden vengédlátóipari egysígnek szüksége lesz rá. Az a felírat kell, hogy Tilos a dohányzás. No kapizsgálod mán fiam? Még most sem, ínnye az anyád mindenit de buta vagy! No majd később részletesebben elmagyarázom. A másik profil a keríkpárgyártás, ugyanis februártól nem lesz KBV járat, semmi, többek között ezért fognak téged kirúgni. Minek a villamos vezetői jogosítványod, hiszen villamos sem fog járni. No, ezírt kell a kerékpárt gyártani. Hiszen akinek még marad munkahelye, csak el kell valahogyan jutnia oda.
Hova? Jaj, ne kírdezz mán annyi baromságot Dezső fiam, hát oda! Oda és kész!
No mán most, kerékpárgyártáshoz szakemberek kellenek, tehát megoldom a szakmunkások elhelyezísét is. No jó, te tudatlan vagy, neked ebben a kít kategóriában nem tudok helyet szorítani ha megfeszülök sem, de még mindig maradt egy lehetősíg a számodra, a segédmunka. Mert ugyi, a garázst takarítani is kell, talán az megfelelő lesz a te értelmi színvonaladnak, de ha mégsem, akkor talán lesz lehetősíg egy betanított munkára, csak idő kérdése, jó hosszú idő. No azírt ne essünk túlzásokba, nem olyan hosszú mán az az idő, mert a türelem táblát terem, mert három hónap, egy perccel sem több, és le kell szállítani a táblákat. Milyen táblákat, Dezső fiam, ne értetlenkeggy mán, most mondtam el, megint nem figyelsz! Nem csudálkozom, hogy ki fognak rúgni, egyébként is kirúgtak vóna, ezt úgy hidd el nekem, mint ahogy itt állunk a garázsajtóban!
- Itt törjön ki engemet a nyavaja Ottó bátyám, ha értek egy rohadt kukkot is abbúl amit dumálsz nekem, hiába, ha én csak az alejjandróér' vagyok oda de cefetűl a tévében, nem tehetek róla, de szeretem. Szeretem azt a kis sorozatot, na és akkor meg mi van? Nem érdekel íngemet sekaspeare, meg a világirodalom remekjei én ilyen vagyok és kísz!
No, akkor tucc nekem, tudod, mint a reklámban, én is úgy mondom úgy is írom, mér' nekik szabad, nekem is, hát nem, dehogynem!
No akkor tucc nekem munkát adni ebben a flancos TNT-vagy mi a feneszerűségedben, ha kirúgnak, vagy nem? A kutyát nem érdekli, hogy mi a profilod, vagy mi lesz, csak így simán egy sz-el, mír' ezt speckó tudom, hogy így kell írni, tehát akkor számíthatok rád Ottó bátyám?-kérdezi Dezső közben vállba veregeti magát, hogy milyen frankó fickó, mennyi mindent tud.
- Persze, hogy számíthatsz rám Dezsőfiam, de mán most csak annyit mondaník még, hogy ne vegyíl bérletet mán erre a hónapra sem, de februárra meg főleg ne! Mán megvetted? Mi a francnak, abból a pízbűl még ihattunk vóna itt a zsuzskánál egy két három tíz, tizenkét rundót, mert addig mi úgysem iszunk többet amíg a kájefténk nem lesz nyereséges.
Hozzászólások
Torma Zsuzsanna - January 04 2012 09:33:15
Kedves Évi!

Találékony emberke (lyányka) vagy, annyit mondhatok. Hogy neked már rögtön a kájefté alakítás és a kerékpár-, kerék-gyártás rögtön eszedbe jutott. Lehet, hogy szükség is lesz rá, hiszen annyi kerékpárt fognak majd a boltokban vásárolni, hogy nem győznek a jelenlegi kerékpárgyártók a keresletnek eleget tenni! Ha jól belegondolunk, még a környezetünket is védjük azzal, ha nem járnak buszok, villamosok és egyéb tömegközlekedési járművek. Autóra sem nagyon futja majd sokaknak, hiszen a benzin és a gázolaj ára is az egekbe szökik.
Rajta hát, üljünk kerékpárra! (Én már csak ezt használom, meg a lábaimat, amennyire tudom!)

Gratulálok ehhez a jó témádhoz is!

Szeretettel: Zsuzsa
smileysmileysmiley
Torma Zsuzsanna - January 04 2012 09:34:18
Talán ehhez a témához a "Tilos a dohányzás" feliratú tábla nem annyira megfelelő, de lehet, hogy Téged ez most majd újabb jó sztori megírására késztet! Gondolom én!

smileysmileysmiley
gyongyszem555 - January 04 2012 11:50:28
Kedves Zsuzsika!
Nagyon szépen köszönöm véleményedet és azt, hogy ebben az évben is "itt leszel velem".
Az este láttam a TV-híradóban, hogy van még három hónap türelmi idő (mert mi magyarok tulajdonképpen a türelmünkről vagyunk híresek úgy gondolomsmileysmiley), hogy azért rendesen tisztességesen hozzászokjanak az emberek a változásokhoz. Nem úgy van az, hogy csak egyből "büntetünk" a szabályt megszegőknek, nem, lojalitás is van a világon.Tehát kaptak 3 hónap türelmi időt a vendéglátóegységek és egyben a dohányosok. Mert ha a dohányos szabályt sért majd három hónap múlva, akár 5o.ooo.-Ft-ra is büntethető (no persze, ha lesz miből kifizetnie) és a vendéglátós is megkapja a magáét, akár másfélmilláig is "lehúzhatják".
A másik hír, hogy februártól csődbe mehet a közlekedési eszközöket üzemeltető cég. No és ez a két hír összességében - amely döbbenetet keltett bennem, főleg a második, adta az ihletet a mai prózámhoz.
Mert ugye a magyar ember nagyon találékony, az ügyesebb réteg a jég hátán is megél. No történetem szereplője az Ottó, ilyen ember. Rögtön elkezdi a sorozatgyártást a dohányzást betiltó táblák irányában, mert azoknak szabályosaknak és egyformának kelle lenni (no ez az én fantáziám, fikció) mert a terv elkészítéséért mármint a tábla paramétereinek kidolgozása, megszerkesztése és kivitelezése vonatkozásában pályázatot kell benyújtani, no és ezt nyerte el Ottó bá'. Már kezdheti is a munkát a gyártáshoz.
A kerékpár téma szintén aktuális lesz - észnél van ám az öreg csóka(mármint Ottó bá) és üzleti érzékkel is meg van áldva. Jó, hát helyesen beszélni meg gondolom írni sem nagyon tud, de nem az a lényeg, ővé a tuti meló.
Megpróbáltam ezt a nagyon is komoly témát kissé humorosra venni, ami korántsem jelenti azt, hogy nem érteném,( vagy bárki aki olvas,)vagy nem értem a lényeget.
De mindazonáltal én biztos vagyok abban, hogy mivel a magyar ember nagyon találékony, ki fog ötölni valamit a dohányzást tiltó szabályok kellőképpen való megsértésével kapcsolatosan is.
Eddig még nem sikerült minden szabályt kőkeményen betarttatni, egy kis fránya kiskapu szerintem itt is fog maradni, csak idő kérdése.
Kedves Zsuzsika nagyon szépen köszönöm, hogy értékes véleményeddel megtiszteltél.
Szeretettel: Évi.smileysmileysmileysmiley
haaszi - January 04 2012 13:38:33
Ha nem kéne sírnom, jót nevetnék...
Jól megfogtad a lényeget...!
gyongyszem555 - January 04 2012 16:23:46
Köszönöm szépen Irénke, hogy itt jártál... no igen, nevetve sírni...
Szeretettel: Évi.
pircsi47 - January 05 2012 10:13:56
Barátnőm!
Nagyon jót írtál! Én is nagy bagós voltam, de szerencsére le tudtam szokni róla, de elárulom, hogy nem magamtól, hanem betegség miatt, ami 1 hónapig ágyhoz kötött és nem tudom az infuzióba tettek-e nikotint, de attól kezdve a szagát sem bírom!
Előtte meg 1 nap, 1 doboz cigi!
Most a Fiamat marom, hogy szokjon le, de kis eredménnyel!
Gratulálok, puszillak: Pircsismiley
gyongyszem555 - January 05 2012 11:04:34
Kedves Barátnőm!
Nagyon szépen köszönöm véleményedet és azt is, hogy ebben az évben is "itt leszel" velem.
A cigivel kapcsolatosan - én is szívom, de olyan "kocadohányos" szinten -, a férjem mindig mondja, hogy akkora csikket hagyok, hogy egy Boeing 747-es is leszállna érte,ha kellene neki -, tehát gondolom én, hogy ez nem függőség nálam. De egyébként azt már megfigyeltem, hogy akik erős dohányosok voltak és valahogyan sikerült teljes mértékben leszokniuk, ők utálják legjobban a dohányzókat. Volt egy pár olyan kollégám, akinek a szemébe kellett mondanom az igazságot,( mert annyira fel volt háborodva azon, hogy a képébe fújták a füstöt) hogy akkor nem számított amikor még ő is dohányzott? Érdekes ez egyébként, infúzióba nikotinsmiley, nem is rossz ötlet.
Barátnőm!
Hiába "marod a Fiadat, hogy szokjon le", ez nem így működik.
Az én kedvenc doktornőm mindig azt mondta, hogy a "fejben, agyban dől el minden, az az elsődleges szempont." Nagyon igaza volt. Addig amíg az ember agya nem mondja meg saját magának, hogy elég és nincs tovább, más hiába beszél.
Nagyon szépen köszönöm véleményedet és örülök, hogy itt voltál.
Szeretettel: Évi.smileysmileysmileysmileysmiley
gyongyszem555 - January 12 2012 19:23:16
Kedves "külső" olvasóim!
Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen sokan megtiszteltetek azzal, hogy olvastatok!
Megint csak úgy érzem, hogy nem volt hiábavaló megírnom "förmedvényemet"
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek, aki smiley eddig is olvasott.
Szeretettel: Évismileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 26. Friday,
Ervin napja van.
Holnap Zita, Mariann napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes