Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 26 2024 20:41:56
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 8
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,202
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Simike: Az információ I
V


A madárénekkel érkező hajnal be sem lép a belső térbe, a lakosztály válik a természet elválaszthatatlan részévé.

Simon Roland

Az információ I

A motel emeleti szobája hosszú álmából ébred. Az éji álomvilágból vándorol az erdei út.
A madárénekkel érkező hajnal be sem lép a belső térbe, a lakosztály válik a természet elválaszthatatlan részévé. A virradat úgy átrendezi, átnevezi a helyiséget, anélkül, hogy egy szék is arrébb kerülne. A bútorok együtt lélegeznek az élő fákkal. Pirkadat perzselte zöld falevelek játszanak a hatalmas ruhásszekrényen, lombok kúsznak a komódra, minden mozog. A szőnyeg úgy hullámzik, mint a pázsit, a tavaszi szélben. Új színek és formák jönnek létre.
Ez a külső üvegfal előnye. A profi és amatőr fotósok és festők csodálkoznának a látványon. A kilátást sajnálatos módon már nem élvezheti a széken ücsörgő figura, mivel egy golyó fúrta át a fejét. Valószínűleg már két órája elbúcsúzott az élettől. Az egyik eltévedt lövedék valószínűleg irodalomkedvelő lehet, a gonosz szándék ellenére a könyvespolcon elhelyezett tudományok nagykönyvébe fúrta be magát. Az asztalon egy kinyitott aktatáska, tele pénzzel. Két üres pohár és egy kibontott borosüveg. A tettes sietve távozott, megzavarta valaki, lehet, hogy később visszatér a tett színhelyére. Az erdei motel valójában nem a vadon közepére épült, a külváros egyik legszebb helyét szemelte ki egy élelmes vállalkozó, az elgondolást tett követte. Az egyik oldalát a suttogó fák övezik a másikat a forgalmas út. A közeli erdő, lovaglásra, sétára csábítja a vendégeket. Fa, tégla, üveg és a stílusok, korok ügyes ötvözete alkotja a szállodát, amely szeretettel várja a gazdag vendégeket. Titkos randevúkról, szenvedélyes éjszakákról és törvényen kívüli üzleti kapcsolatokról tudna mesélni a ház.
A szemüveges középkorú férfi befejezte az írást, letette a tollát az apró naplója mellé.
Elgondolkodott a helyzetén és a lehetőségein.
Ha a sikeres lesz a visszatérése, amiről meg volt győződve, ennél jóval több bankó tulajdonosának tudhatja magát, mint az előtte felhalmozott fizetőeszköz.
Az asztalon egy kinyitott aktatáska, rengeteg pénzzel és megválaszolatlan kérdésekkel – Így jobban hangzik - Kijavította és kiegészítette a mondatát, majd az íróeszközt megpörgette az ujjai között, fegyverré változtatta a tollat – Ez a cikk jól mutat majd a holnapi újságban – Henry volt a legdörzsöltebb és a leghatékonyabb hírvadász, a bűntényeket, rablásokat mindig első kézből szerezte, ő volt a leggyorsabb veszélyfirkász, így nevezték őket a többiek.
A veszélyfirkászok minden lehetőséget kihasználtak, hogy a bekövetkező eseményről tudomást szerezzenek, céljaik eléréséért bevetettek minden lehetséges, rendelkezésükre álló eszközt. A cél szentesíti az eszközt alapon. A város kopóit és az alvilág durcás nehézfiúit messze elkerülte, ügyesen kicselezte. A munka veszélyessége miatt mindig álnevet használt.
A Friss hírlap direktorával személyesen sosem találkozott. Biztonsági okból minimálisra csökkentette az emberekkel való találkozást. Interneten keresztül tartotta a kapcsolatot az újság prominens vezetőjével. A fizetés számlára érkezett. Someone néven írta alá a cikkeit. Régebben egyszerű üzletemberként élte mindennapjait, amikor egyik nap betoppant hozzá egy régi ismerőse, hangulatos belvárosi étteremben osztották meg az élményeiket. Robert elárulta, hogy egy illegális szervezet tagja, 5 évvel ezelőtt belépett a csapatba, amely zsebre tette a rendőrséget, rövid pórázra eresztette a polgármestert - A főnök szeretettel vár a rezidencián. A barátom vagy, közöttünk a helyed - Próbálta rábeszélni őt, hogy lépjen be közéjük, legyen a saját ura. Hagyja maga mögött az unalmas pénzügyi feladatokat és az idegesítő munkatársakat. Henry nem fogadta el a kinyújtott kezet, de a barátságuk megmaradt. A hétvégi ebéd és a nők hajkurászása, az italozás, úgyszintén. Revolvert vásárolt a piacon, kint a mezőn, üres üdítős dobozokon gyakorolták a célbalövést. Csaprészeg állapotában a társa eldicsekedett a legújabb akciókról. Így Henry gazdag információk tulajdonosává vált. Hatalmas ambíciója és a cimboraság bizalmába vetve felhasználta az információkat, a Friss hírlap nevű újságnak eladta az infót, ügyelt arra, a barátját kihagyja az eseményekből. Igazságok és féligazságok, kitalált és valós személyek kerültek a hatóság reflektora elé. Robert könnyen rájött a kiszivárogtató személyére, de másra terelte a gyanút. Henry helyett egy karrierista ifjoncot süllyesztettek a tó mélyébe.
A hatóság a banda egyik felét a rács mögé jutatta. A többieket bizonyítékok híján elengedte.
A zaj a bejárati ajtó felől érkezett. A kulcs elfordult a zárban, az ajtó kinyílott. Henry előkapta fegyverét, a fürdőszobába húzódott be, apró résen szemmel tartotta a másik ajtót. Egy pisztolyt tartó kéz jelent meg. Henry összpontosított, készen állt arra, hogy meghúzza a ravaszt.
A behatoló megállt, megtorpant , valamit sejthetett. Talán megérezte a másik jelenlétét. Idegölő párbaj kezdődött. Vajon ki veszíti el előbb a hidegvérét. – A barátjának megígérte, hogy nem folytatja tovább a szervezet megvalósítandó terveinek továbbadását, az információ forrása elapadt.
Hozzászólások
Andy Jazz - April 19 2012 23:32:52
Kedves Simike!
Örülök, hogy ismét köztünk vagy, és szokásodhoz híven megleptél minket egy izgalmas külsővel, és egy kapkodó, sok helyesírási hibával megírt belső résszel. Az emberek általában a külsőségek után ítélnek, csatlakozom hozzájuk! Szokásod szerint megint a legizgalmasabb résznél abbahagytad. Próbáld meg a folytatásig terjedő részt reklámmal kitölteni, még talán pénzt is kereshetsz vele!
Andysmileysmiley
Andy Jazz - April 20 2012 02:45:25
Kedves Simike!
Bocsánatodat kérve, visszavonom amit a történeted belső részéről írtam!Én voltam a kapkodó! Érdekelt a téma, mégegyszer alaposan átolvastam, aztán mégegyszer. Jó kis írás ez, kívül, belül! Most te jössz! Irjál kérlek az egyik szösszenetemhez egy lesúlytó kritikát! Neked elárulom, nem nehéz!
Amit a reklámról írtam, azt fönntartom!smileysmileysmileysmiley Andysmiley
Simike - April 20 2012 18:55:29
Kedves Andy Jazz!

Örülök, hogy írtál véleményt a novellámhoz.
Én is fogok írni a te művedhez kritikát vagy csak véleményt, rettegj smiley smiley
És most egy kis reklám következik smiley smiley

Roland
Torma Zsuzsanna - April 21 2012 18:42:23
Kedves Roland!

Valóban, akkor hagytad abba a történetet, amikor kezdett a történet érdekessé, fordulatossá válni. Egy jó krimisorozatban lehet, hogy ilyenkor tennék be a reklámot, hogy a nézők bosszankondjanak egy kicsit és még jobban várják a folytatást.
Talán Te is folytatod, mert szerintem mindenki hiányolni fogja a befejezést!

Szeretettel olvastalak: Zsuzsa
smileysmileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 26. Friday,
Ervin napja van.
Holnap Zita, Mariann napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes