Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikMájus 27 2020 03:37:01
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 1
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,197
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Fórumtémák
Legújabb témák
Asszociáció.
Két rímelõ játéka
Szerelem
Anagramma
Minden ami jó... :)
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10201]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3569]
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
PageRank mérõ
Google PageRank
Andy Jazz: Hogyan törölhetjük le egyetlen kattintással a fotóalbumunkat
V

Műszaki kiskáté az e tárgyban járatlan fórumtagok részére.

Fakultatív, nem vizsgaköteles tanfolyam

A feladat jobb megértése érdekében az itt tanult anyagot, ajánlatos otthon, saját PC-nken
begyakorolni. Nagy érdeklődéssel várjuk a hallgatók visszajelzését, hogy milyen eredményeket sikerült elérni az otthoni gyakorlással. Csak az e-mailban, faxon, sms-en vagy versben beküldött anyagot tudjuk kiértékelni. Szóbeli meghallgatásra nincs mód.
Bevezetésként ismertetnék egy - a szűkebb körben ismert- szabványt, amely a gépkezelők besorolását szabályozza 5 pontban.
Az első kategóriába tartozók 100%-osan ismerik a gépükre vonatkozó összes előírást, vészhelyzet esetén azonnal megtalálják a hiba elhárításának a módját, egyidejűleg képesek több eseményre koncentrálni, ápolják, szeretik a gondjaikra bízott eszközt. A saját munkája ellátása mellett ápolja és menti a Forum tartalmi részét, zenét szerez, és közben 3 kerekű mopeden száguldozik.
Most a közbeeső két kategória bemutatásától eltekintve, a negyediket és az ötödiket ismertetném.
A negyedik kategóriába tartozik az a gépkezelő, aki csak nagyvonalakban ismeri a rábízott gépet, munkavégzés közben gyakran magasabb kategóriába sorolt munkatársai segítségét igényli, hiányos ismeretei miatt sokszor okoz gépleállást. Ide sorolhatom jómagamat is.
Az ötödik kategóriába tartoznak azok, akik hiányos tudásukból, vagy személyes habitusukból eredendően állandóan gépleállást okoznak, a hibakeresés helyett szidalmazzák, ütlegelik és magára hagyják a rájuk bízott eszközt.
Aki idáig elolvasta kis eszmefuttatásomat , avval örömmel közölhetem, végre elértünk a címbeli fő témánkhoz. Egy kattintással kétféle képen törölhető az album, illetve tűnik el a tartalma úgymint:
1.) Szándékosan
- Ez etikai kérdés, amivel nem kívánok foglalkozni, de ismerünk rá példát.
- Gyakori elkövetők az 5-ös kategóriákba sorolt gépkezelők
2.) Véletlenül
- Ha őrizetlenül hagytuk a gépünket, és 6 évnél fiatalabb gyermekünk ismerkedni kezd a számítástechnika rejtelmeivel
- Ha őrizetlenül hagytuk a gépünket, és 6 évnél idősebb, de 14 évnél fiatalabb gyermekünk, abban a tudatban, hogy már mindent tud a gépről, használni kezdi azt.
- Áramszünet
- Villámcsapás
- Isten csapása, ha olyan 4-es kategóriájú kezelő kerül a géphez, mint én. Nem sorolom tovább a lehetséges okokat, mert olyan sok van belőlük, hogy ezek
részletes ismertetése, túlnő ennek a kis előadásnak keretein, különben is a 2.) pont utoljára említett változata képezi a tanfolyam tárgyát.
Legjobb módszer a feladat megismerésére, illetve megoldására, ha a való életben megtörtént, hasonló esetekből merítünk példát!

A szaksajtóban olvashattunk arról, hogy a www.mala.com cég egy nehéz, válságos időszakon van túl. Közel járt ahhoz, hogy kitegye a „Megszűnt” táblát a login-jébe, de alkalmazottainak élniakarása, megmentette a pusztulástól, és napjainkban újra virágzásnak indult. Az esetet a régi, elavult rendszer váratlan tönkremenetele indította el, és adatainak Linuxos rendszerbe való visszatelepítése gondos munkát igényelt.
Sajnos az idő vasfoga nem szállt el nyomtalanul a Fórum feje felett. Értékes anyaga nagy veszteséget szenvedett. Újjá kellett építeni a vázát. Tehát első dolog a megmaradt adatok rendezése volt. A műveletben résztvevő egyik személy a fotóalbumok helyreállítását kapta feladatul. Most idézzük fel, az ellenőrző bizottság előtt tett vallomását:

„ Hosszú, sokszor reménytelennek tűnő harcba kezdtem, a rekonstruálásban. E harcban nagy segítséget kaptam a főadmintól, akinek közreműködésével aztán sikerült szép lassan fölszámolni a nehézségeket. Igyekezetem nem maradt elismerés nélkül, megkaptam az admin kinevezést, melynek tekintélyével helytartóként végleg átvehettem a Drysi nevű fotóalbum-tartomány irányítását. Első szempont volt a közönség kiszolgálása, ezért újabb és újabb színes fotókiállítást nyitottam, melyeknek képeiben elgyönyörködhetett a véletlenül odatévedt látogató. Hozzáláthattam a régi, poros albumok felülvizsgálatához, javítgatásához.
Az egyik alkalommal hervadt virágok áporodott szaga ütötte meg az orromat. Nem volt nehéz kideríteni, hogy a „repülés” című album a tettes. Nosza, kinyitottam, és elképedve láttam, hogy repülésről szóló kép helyett, 12 db virágfotó hervadozott benne. Itt nincs más megoldás, le kell törölni az egészet! Egyszerű dolog ez annak, aki eligazodik a képernyőn feltűnő, Boeing repülőgép műszerfalához hasonlító kezelőfelületen. Beállítottam a robbanószerkezetet a „repülés” album melletti üres kockában, megnéztem a kis ellenőrző ablakot a kezelőfelületen, hogy jó helyen vagyok-e, nyugtáztam a Drysi feliratot, mint helyszint és a végrehatási műveletet jelző ablakban a delete (törlés) feliratot. Ha lett volna közjegyző, mondhatta volna a TV-ben a lottósorsoláskor elhangzó típusszöveget: „Mindent rendben találtam”. De nem volt közjegyző, így amikor megnyomtam a végrehajtás billentyűt, egy pillanatra elsötétült a képernyő, nagy robbanás, és amikor eloszlott a por, megdöbbenve láttam, hogy eltünt a föld –akarom mondani a képernyő- felszínéről az egész Drysi album.”

A kiszálló vizsgálóbizottság megállapította, hogy a kijelző Drysi felirat volt az oka. Még utána kellett volna írni az album nevét, a /repűlés-t.! Kétséges, hogy a kezelő törölhet-e még a hátralévő életében, mert a rendtartás ide vonatkozó fejezete szerint, a legkisebb kiszabható büntetés az admin cím visszavonása, az okozott kár megtérítése, és rövid határidőn belül legalább két új album feltöltése.
Az elkövető lehajtott fővel fogadta az ítéletet. Az utolsó szó jogán csak ennyit mondott:

- Egy mentségem van csak: 4-es besorolású gépkezelő vagyok.
Hozzászólások
Robert P Clown - május 05 2012 21:05:46
Ezért van a számitógép kezelői jogosítvány smiley ( ECDL: European Computer Driving License )
Dellamama - május 06 2012 07:44:58
Kedves Andy!
Először is tudd én is 4-esbe sorolom magam!
Kisé könnyebb helyzetben vagyok, mármint, hogy nekem van egy informatikus unokám.
Már többször mondta: Mama ne nyomkodj mindent össze vissza!
Még azt hittem, hogy van némi érzékem a műszaki dolgokhoz! A fenéket!
Viszont roppant kíváncsi és önfejű vagyok. Titokban és háttérben, mivel nem vagyok állandó megfigyelés alatt, napokig tudok kísérletezgetni és hogy úgymond magamtól jövök rá, mit is kell csinálni.
Én is a fotókkal voltam bajban, mert nem akartam magamról a legrondább profilképet felrakni, így keresgéltem, hogy talán valami vicces képet rakhatnék fel a keretbe.
Találtam is, minden-félét a kis-nyuszilánytól egészen egy szép nagy pucér fenékig. Nyomkodom nyomkodom az egeret, addig simogattam, míg a tallózás közben rákattintottam és íme meg jelent a kép a profilom helyén! Ott volt, sikerült a feltöltés, hurrá! De jaj! A nagy, hatalmas női hátsó lett a profilom! A jó-Istennek sem sikerült kitörölnöm. Csak meg ne lássa valamelyik eltévedt látogató. A gépet azonnal kikapcsoltam, két nap múlva jött a "mester" az unokám. Szégyenkezve kértem meg törölje ki a rám nem jellemző fotót. Kuncogott, miközben megmutatta az egymozdulatos kis fortélyt, hogyan kell a képeket törölni.
Ehhez a feladathoz, mármint a számítógép kezeléséhez kevés az érdeklődés, szorgalmas tanulás kellene. Na majd máskor folytatom.
smileysmileysmiley
Csiklandoztál ezzel a remek írásoddal: Dellamama
gyongyszem555 - május 06 2012 12:15:37
Kedves András!
Meg kell, hogy mondjam Neked őszintén, harmadszorra olvastam el írásodat, de azt a ketegóriát -6. miért? nem tetszik ez a szám, nekem bejön, ugyanúgy mint a többi, de ez a legjobbansmiley- nem találom. Mert én úgy ítélem meg, hogy sem a 4. sem az 5. kategória nem vagyok, hanem igazán látrehozhatnál egy 6. kategóriát.
A 6. kategóriás tanuló semmit nem tud, semmit nem ért, semmi nem érdekli ami a PC háza táján - főleg hibajelentés - történik.
Kedves András!
Én már a munkahelyemen is irígyeltem (volna) - ha irígy lennék - de inkább csodáltam azokat a számítógépes szakembereket, tök mindegy, hogy profi volt, vagy amatőr, aki pillanatok alatt - mondjuk úgy 1o-16 óra alatt egyhuzamban - meg tudta javítani a programot, vagy visszatudta varázsolni az elveszettnek hitt adatokat,(melyet kis apró halandó azt hiszi, hogy mindentudó számítógép zseni, mint én is meg annak idején kollégáim is) melyet frankó módon átcsoportosítottunk egy másik dimenzióba, vagy töröltük, vagy... vagy akármi!
De én úőgy gondolom, hogy Te nagyon szorgalmas "diák" vagy, a 4-es besorolású gépkezelőből Te azért feljebb fogsz lépni, no jó, most hibáztál, nem figyeltél az órán, vagy mivel fakultatív a foglalkozás, kihagytál egy-egy órát, no látod ezért szeretem én a kötelező jellegű dolgokat.
Ott vagyok, mert kötelező - de minek? Hiszen úgysem figyelek, mert tutira nem bír lekötni, no meg nem is értem - telik az idő én minél többet hallok, látok, tapasztalok a számítógépről vagyis a PC-ről (no ugye ezt milyen jól megjegyeztem) annál hülyébb vagyok hozzá.
Egyébként, ahhoz, hogy én ilyen műveletet el tudjak végezni, amit Te leírtál, újra kellene születnem!smiley De ha ugyanezeket a géneket öröklöm, ugyanez a helyzet.
Úgy hogy kedves András, ha indítasz egy 6. kategóriás tanfolyamot - lehet kötelezővé tenni is - ott ülök majd az első sorban és ígérem, hogy mindenre figyelek. De azt tudnod kell, hogy nagyon az alapoknál kell kezdened, és egy órát legalább háromszor ismételni, mert ismétlés a tudás anyja is. Számíthatok Rád? De előtte jó sok nyugtatót kell bevenned, mert nagyon csodálkozni fogsz és ideges leszel, hogy ennyire hülye nem lehet valaki! Pedig dehogynem! Én be fogom bizonyítani Neked!smileysmileysmiley

Szeretettel olvastam írásodat és szívből gratulálok!
Évismileysmileysmiley
Ui.: Különben nem baj, képernyő sötét, füst van, az sem számít, az a lényeg, hogy az utolsó szó jogán szólhattál!smileysmileysmiley
Hát akkor nincs semmi probléma!smileysmileysmiley
Andy Jazz - május 06 2012 13:34:39
Kedves Varika12 nálam 1!
Az a hatodik: Nem szabad azt mondani: Magas ez már nekem. Le kell venni a PC-t a magasból, rátenni egy kb 82 cm magas asztalra és bekapcsolni. Gyönyörködni hosszasan a képernyőn megjelenő zöld legelőbe. Addig nézni a billentyűzetet, amíg el nem kezd remegni a kezed a vágytól, hogy egy billentyűt megnyomjál. Nyomd meg, amikor már nem tudsz ellenállni a vágynak, hogy egyet nyomjál. Aztán lehet többet is egyszerre, egészen addig, míg meg nem jelenik a felirat a képernyőn: Fatal error. Ettől kezdve már 5-ös a besorolásod!smileysmileysmiley
Szeretettel Andysmileysmileysmiley
gyongyszem555 - május 06 2012 14:12:51
No figyúzz kedves András!
Amit most írtál nekem - tudom, hogy jót akarsz, hiszen barátok vagyunk - azon már túl vagyok!smiley A végzetes hiba (Fatal error) is megjelent a képernyőn, de valahogyan - miután az összes billentyűt helyreigazítottam, még a porszívó is felszippantotta a 6-os számjegyet - ezt biztos, hogy Te szuggeráltad, mert miért pontosan a hatosat? Nos, hát csak azért mert én azt írtam, hogy a 6. csoportba tartozom és ponktum!smileysmiley- de nagy nehézségek árán visszahelyeztem a helyükre a betűket - ne tudd meg milyen kemény melcsi volt - megjelent a képernyőn a kedvenc színem.
Totál kék, vagyis a kékhalál. Szeretem ezt a színt, mert illik a szemem színéhez, úgy elmerülök benne, elmélkedem, mintha a tengerparton napoznék (vagy az tenger az zöld színű?) és mivel a PC már a parkettán van, mellé kell feküdnöm, mert különben nem látok semmit. Így sem, de annyit már tudok, hogy mivel a PC-m Windowssmileysmiley operációs rendszerű, azért kék a színe.
A Tiédnek meg azért zöld, mert Linux rendszerű, no de én egyébként sem szeretem a zöld színt. De Te ezt tudod!smiley

Végül is dumáljuk már meg, hogy hadd legyek én egyedül- (nálam1), mivel a 12-es számjegyből csak egyet hagytál meg- a hatos csoportba.
Nos, mire összeszedem magam a parkettáról - ja most vettem észre, hogy még egy-két betű hiányzik a klaviról - meg ezt a hülye kékhalálos mocskot, nem biztos, hogy ma még hozzádtudok szólni, mert hiába fog remegni a kezem a vágytólsmileysmileysmileysmiley tutira bevágom ezt a szemetet a gardróbba, hadd világosodjon meg a proszeszora.smiley

Szeretettel: Nálad1 smileysmileysmiley
gyongyszem555 - május 07 2012 08:57:12
Most, hogy kicibáltam a gardrobból ezt a kis mocskot, most látom, hogy milyen hülyeséget írtam. Még, hogy "proszesszor"smiley
De ugye kedves Barátom, tudod, hogy azért ennyire hülye nem vagyok, ez csak elütés, mert helyesen: processzor, mely a számítógép egyik eleme, vagyis a lelke!smiley
No most biztos, hogy bele is gázoltam a lelkivilágába ezzel a bakival.smileysmiley Lehet, hogy úgy megsértődött, hogy soha többé nem mutatja szép kék színét felém.smileyNem baj, de akkor kölcsön kérem a tiédet, le van sajnálva ha zöld színű mit bánom én már csak színes legyen!smileysmiley
Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
szomorufuz - május 07 2012 18:57:27
Kedves Andy!
Élvezettel olvaslak - nagyon tetszenek az írásaid.
Csak annyit teszek hozzá - mindenért csak "sikítani" tudok. Talán az a legjobb, ha semmihez, gombhoz sem közelítek - így épségben megmaradnak a dolgok.
Szeretettel gratulálok: Szomorúfűz
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2020. május 27. szerda,
Hella napja van.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Helen Bereg
26/05/2020 19:09
Szépséges estét Napkorong! smiley

KiberFeri
26/05/2020 08:36
Ha borús is, azért legyen már szélcsendes a napotok...

KiberFeri
25/05/2020 08:26
Új hétfő, új hét, legyen jó mindenkinek!

Manon
25/05/2020 07:37
Szép napot mindenkinek!

Helen Bereg
24/05/2020 17:42
Szép estét Napkorong! smiley

hzsike
24/05/2020 10:05
Szépséges napot mindenkinek! smiley

Manon
24/05/2020 09:21
Szép napot korongosok!

KiberFeri
24/05/2020 08:12
Már nem is esik, legyen szép vasárnapotok!

Helen Bereg
23/05/2020 18:20
Szépséges estét Napkorong! smiley

Kek Napkorong
23/05/2020 13:13
Szép napot és jó hétvégét kívánok Mindenkinek!

KiberFeri
23/05/2020 07:58
Jó hétvégét kívánok minken kedves lakótársnak és olvasónknak!

Helen Bereg
22/05/2020 19:48
Csodás szép estét Napkorong! smiley

Manon
22/05/2020 09:15
Szép napot Napkorong! smiley

KiberFeri
22/05/2020 07:56
Huh, a mai nap, nagyon nyárinak indul... legyen is mindenkinek kellemes!

Helen Bereg
21/05/2020 19:06
Csodás szép estét Napkorong! smiley

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes