Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 26 2024 12:45:12
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 12
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,202
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
varika12: ÁLMODTAM...
Arra a következtetésre jutottam, hogy igaz, hogy az ihletemmel (Tündivel egyek vagyunk) de egy dologban mégis különbözünk, vagy csak a képzeletem játszik velem. Mindegy!




Gy.


- Gyere már kedvesem, mutatok valamit Neked!- invitál Tündi az erkélyre.
- Tündikém, hagyjál békén, én az erkélyre amíg tart ez a hőség ki nem lépek többé, ezt meg kell, hogy értsed!- mondom morózusan Tündimnek.
- Gyere már, nem bánod meg, megláthatod a csodát! Látod ott a téren azt a szivárványszínben tündöklő csodálatosan fénylő áttetsző buborékot?
Nem látod, képzeld el, nehogy ne tudd már elképzelni, mert nyakon váglak! - mondja Tündi csillogó szemmel.
- Okés, és mit látok, illetve kellene látnom?- erősen koncentrálok.
- No figyelj, az ott az új, szebb, élhetőbb világ!
Az a fodros, hófehér szoknyácskában, piros orcácskáéjával egy angyalka! Ő mondja az igét, köré gyűltek az emberek, akik élhetőbb jövőre vágynak. Az angyalka mellett ott ül egy ősz szakállú kedves, intelligens, nagy tudományú emberke, ő az Isten, aki segít megvalósítani az álmainkat.- mondja Tündi átszellemült tekintettel.
- Tündikém, tudod, hogy én materiális nézeteket vallok, én az anyagi létezésben hiszek.- mondom Tündinek határozottan, hogy azért meg ne sértsem.
- No látod kedvesem, ez a te bajod! Te soha nem is fogsz oda bekerülni, meg egyébként is jó voltál, nem rosszalkodtál, mert oda ám csak a jó emberek kerülhetnek! Nehogy azt hidd, hogy bárkit befogadnak! No szóval jó voltál vagy rossz? Egyenes választ kérek, nem nehéz válaszolni rá! Segítsek? Nem segítek, neked kell ezt tudnod. No de mindegy, gyere, mutatom tovább, hogy mi történik.
Az angyalka kérdezi az emberektől, mit szeretnétek emberek, milyen legyen az életetetek? Legyen munka, legyen betevő falat a családotoknak, legyenek tisztességes emberek, legyen szeretet, béke, megbecsülés az emberek szívében? Ezt szeretnétek? Itt ez hamarosan be fog következni. Ugye elhiszitek? Az emberek elhiszik. Én is.- mondja Tündi.
Én már belibbenek az erkélyről mert nem bírom tovább a hőséget, ő még bírja, én már fetrengek a fürdőszoba felé, ő hallgatózik.
Engedem a fejemre a hideg vizet, megfázok, fagyjak meg, úgy kell nekem, ha még nem is hiszek a csodákban, akkor meg kétszer fagyjak meg! Közben elgondolkodom. Miért is nem hiszek én úgy mint Tündi, miért kell nekem materiálisnak lennem. Hiszen mennyivel könnyebb lenne, ha nem csak a két szememnek hinnék, és nem csak abban amit meg tudok fogni, meg tudok érinteni, valóságos.Erre nem tudom a választ. Neveltetés, meggyőződés, tudja a fene. No de még valami szöget ütött a fejembe. Hogyan lehetünk mi ebből a szempontból különbözőek, hiszen egyek vagyunk. Talán tudatalatt - már megint ez a fránya Freud) azt szeretném, hogy higgyek azokban a dolgokban amit Tündi elém tárt. Nem mondom, tényleg szép látvány ott a téren, ahogy az emberek boldog, sugárzó arccal, rezzületlenül isszák magukba a fényt, az angyalka sugarait, és teszik a dolgukat.
De valahogyan én ezt a képet nem tudom magaménak érezni, egy kicsit hamiskásan cseng Tündi szava. De úgy látom, hogy neki szent meggyőződése, hogy ez a helyes út.
Lehet, hogy külön utakon fogunk járni ezután?
Azt viszont nem bírnám elviselni - azt hiszem, hogy ő sem - valakinek engedni kell kettőnk közül, mert különben elválnak útjaink, hiszen mi egyek vagyunk, egy nézőpont, egy hitvallás, egy személyiség. Mindezen túl tiszteletben tudnánk tartani egymás hitét, de akkor már nem lenne az igazi kapcsolat közöttünk, talán apró szösszenetszerűséget sem tudnánk együtt írni. Nem, erről szó sem lehet, hiszen egymás nélkül meghalunk. Valakinek változni kell. De melyikőnk legyen az? Megpróbálom kidolgozni az erre vonatkozó terveimet, természetesen nem nélküle, mert nélküle senki vagyok.
Idáig jutok a gondolataimban, amikor hegyes körmeivel megböki a vállamat, itt fekszik mellettem a franciaágyon és felkiált!
- Ébredj fel kedvesem, volt egy csodálatos álmom, elmondjam? Na ne vacakolj már, hogy nem érdekel, tuti jó álom volt, jó tudom, te nem aludtál, mert nem tudsz, de én igen, no figyelj, elmondom az álmomat, de nem most, majd reggel, mert még aludnom kell. Visszaalszik. Én is elalszom.
Reggel érdeklődve várom - amit már egyébként is tudok -, hogy elmondja az álmát.
- Nos, Tündikém, mit álmodtál, az éjjel el akartad mondani, most hallgatlak!
- Álmom, a fene egye meg, hát nem kiröppent a tudatomból. Dögöljek meg, ha emlékszem rá, hallották te már ilyet? Nem emlékszem rá! Újra a fal felé fordul és látom a mosolyán, hogy újra álmodik.
Hozzászólások
Dellamama - July 09 2012 13:41:26
Kedves Évi!

Kicsit meglepett. hogy Tündivel nem egy a világnézetetek.Én nem nyitok hitvitát senkivel. Mindenki abban hisz amiben akar. Le is írtad, hogy Isten, mint szakállas öregember beszélget az angyalkával. Aki ilyennek képzeli Istent, az nem találkozhat vele soha sem.

A probléma a vallásokkal van, nem a hittel. Hinni abban kell, amit nem tudunk, vagy nem látunk. Az hogy létezik meg kell tapasztalni, érezni kell. Aki ezt nem tapasztalta az hisz, aki megtapasztalta tudja, hogy van és már nem vitázik.

Elfelejtette az álmát Tündikéd? Pedig érdekelt volna!
Évikém én így kedvellek ahogy vagy, meg ne változz! Alakítsd ki saját elképzelésedet, vagyis már van!
Azért arról nem vagyok meggyőződve, hogy csak az igaz amit megfoghatunk. A gondolat is igaz, vagy hamis, pedig nem foghatod meg. Az értelem, a lélek más dimenzió, a test az ami anyag.
Szeretettel olvastam írásodat, gratulálok: Marika smileysmileysmileysmiley
gyongyszem555 - July 09 2012 14:07:29
Kedves Marikám!
Már pedig én ilyennek képzelem, akkor tényleg nem találkozhatok vele soha? Nem baj, egyébként én sem vitatkozom olyanban amihez nem értek, vagy nem tapasztaltam.
Én elképzeltem a mennyországot, - pedig az sem létezik -, de felruháztam emberi tulajdonságokkal, hiszen elképzeltem - és már képzeletben jártam is ott háromszor apukámnál, tudod, írtam is róla prózát - olyannak, hogy ott tovább élnek az emberek és annyira bele tudtam élni magam írás közben, hogy már majdnem elhittem, hogy "ott vagyok". De csak addig a pillanatig, amíg megírtam a novellát.
Drága Marikám! Annak végtelenül örülök, hogy te így kedvelsz ahogy vagyok és igérem, hogy nem fogok megváltozni. Mindenesetre nagyon szépen köszönöm értékes, bölcs gondolataidat, elgondolkodom rajta. Tudod, hogy mindig szeretem azokat a kommenteket amiból tanulhatok. A Tiéd ilyen.
Tulajdonképpen összegezve - már most, hogy mindketten Tündi is én is ugyanúgy gondoljuk a dolgokat, mert ez csak Tündinek az álma voltsmileysmileysmiley - azért született meg elmémben ez a gondolat, mert felötlött bennem, hogy aki Istenben hisz - annak létezésében - talán könnyebben veszi az akadályokat. Vagy nem! Nem tudom!
Csak elmélkedtem egy kicsit egy rongyos brutális hőgutás éjszakán át, mert aludni nem lehet.
Köszönöm szépen értékes véleményedet.

Szeretettel: Évi.smileysmileysmileysmiley
Torma Zsuzsanna - July 12 2012 12:32:57
Kedves Évike!

Azt, hogy "ébren álmodsz", nem is csodálom, és hogy "látomásaid" vannak ebben a nagy hőségben, azon sem csodálkozom, hiszen az embernek elmegy a józan esze!
Jól el tudod képzelni a Menyországot, és ha nem is hiszel (vagy csak egy csipetnyit!) Isten létezésében, az sem baj. A lényeg az, hogy emberhez méltó életet élj, Isten sem kívánna többet Tőled és másoktól sem!
Én is olyannak szeretlek Téged, amilyen vagy! És ha hitetünk benne, Isten sem csak azokat szereti, akik hisznek Őbenne!

Szeretettel: Zsuzsa
smileysmileysmiley
gyongyszem555 - July 13 2012 08:47:33
Kedves Zsuzsikám!
Nagyon szépen köszönöm értékes véleményedet. Én is úgy gondolom, hogy nem az határozza meg életünket, hogy miben, kiben hiszünk, tök mindegy, ember módjára kell élni és embernek kell maradni minden körülmények között. A nehézségeket, akadályokat pedig le kell győzni, nem imádkozva várni a csodát, szerintem.
Nyilván a hit minden ember életében fontos, anélkül nem lehet élni.
Köszönöm szépen, hogy itt voltál velem.

Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 26. Friday,
Ervin napja van.
Holnap Zita, Mariann napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes