Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 26 2024 23:02:17
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 4
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,202
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Másnak lenni
Ez az írás érzelmekrõl szól, magányról, reményrõl...










Egyedül ültem a parton és néztem a lenyugvó nap elszórt sugarait a víz tükrén. Elbûvölt a látvány. Olyannyira, hogy észre sem vettem az arcomon legördülõ könnycseppeket. Pedig olyan régen sírtam már. Szinte nem is emlékszem mikor és miért.
Gyûlölök egyedül lenni. Mégis sokszor kellett más emberek társaságától megfosztottan, kallódó árvaként rónom a végtelennek, céltalannak tûnõ poros utakat. Mindig is más voltam, mint az úgynevezett átlagemberek. Soha, senki nem került hozzám túl közel. Igaz barátról sem nagyon beszélhetek, ha volt is, én nem vettem észre, hogy mellettem áll.
Most azért ültem itt, hogy megbéküljek döntésemmel, miszerint meg kell halnom. Mások szerint talán ostobaság volt az ok, ami miatt így döntöttem, de nem élhettem tovább így. Értelmetlennek tûnt az életem és úgy zuhantam a magányba, mintha annak feneketlen katlana bársonyhangon hívogatna. Akaratom ellenére vonzott ez a mélység. Önmagába akart zárni. Elszívni maradék akaratomat is, hogy küzdõ szívû hõsbõl, szabad szolgából üres tekintetû báb váljék. Tudtam, hogy ez az utolsó lehetõségem, hogy számba vegyem mindazt, amit a magaménak mondhatok. Az utolsó esély, hogy elköszönjek mindattól, amitõl búcsúznom szükséges.
A családomra gondoltam elsõként. Kedves emberekre, akik álmaimban mosolyogva vártak bármerre jártam. Azokra, akik a mai napig jobban szeretnek, mint bárki. Úgy hiszem ez így helyes, de már túl messze vagyok, hogy érezzem kötödésüket. A reményüket, hogy egyszer még talán olyan leszek, mint voltam. Pedig nem kilométerek választottak el tõlük, csupán az önmagam köré húzott falak, amelyeket azért építettem, hogy nehogy megsérüljek. A mûvem olyan jól sikerült, hogy már én sem tudtam lerombolni.
Még egy ember eszembe jutott, aki igazán szeretett. Valamikor nagyon régen, a ködös szürke múltamban õ volt az egyedüli színfolt. Vibráló fényként életem elsõ percétõl kezdve velem volt. Körüllebegett. Majd megszûnt vibráló fénynek, ábrándképnek lenni, és testet öltött. Legalábbis ezt hittem, mindaddig, míg csalódnom nem kellett benne. A csalódásom nem is a tettnek szólt, amivel vétett ellenem, hanem a felismerésnek, hogy õ sem különb. Õ is csak egy tökéletlen, esetlen ember, aki a saját útját keresi, és a sors fintoraként kereszteznie kellett az én utamat. Végül elhagyott, úgy, mint mások. Magamra hagyott ebben az átláthatatlan, kusza, szövevényes világban. Ebben a sûrû erdõben, ahol rémisztõ minden ág, minden csendes hang az egyedül bolyongó léleknek. Néha még az árnyékom is árulómmá vált, ha menekülni akartam a múlt lidérceitõl.
Arra döbbentem, hogy nincs kitõl, nincs mitõl búcsúznom, mert mindent és mindenkit elvadítottam magam mellõl, ami fontos volt számomra. Szívemnek, már csak az elhaló napsugarak okoztak gyönyört.
Amikor a hosszú tanakodás után úgy éreztem, hogy a remény utolsó szikráját is elfojtottam küszködõ szívemben, megcsörrent a mobilom. Összerezzentem. El is felejtettem, hogy nálam van. Nem akartam foglalkozni vele, de erõszakos dallama nem hagyta, hogy ne vegyek róla tudomást. Megnyomtam a gombot. Kérdezni sem tudtam semmit, mert hideg jégesõként szavak kezdtek kopogni koponyám hátsó részén. Bár elhaló szavak követték egymást, mégis korbácsütésként éltem meg mindegyiket. Az én vibráló fényem, a testet öltött ábrándom volt a vonal túlsó végén. Hosszú monológjából két szó úgy tört a felszín felé, mint forró gejzír. Megállíthatatlanul.
- Sajnálom. Hiányzol. - Kínos szünet után egy rövid mondattal zárta keserves beszédét:
- Látnom kell téged! r11; ez az egy mondat önmagában is felért egy bocsánatkéréssel. Megegyeztünk egy idõpontban, és egy helyszínben. Annyira meglepett a hívásával, hogy azt hiszem, bármibe beleegyeztem volna abban a pillanatban. Kinyomtam a telefont.
Felálltam és leporoltam a nadrágomat. Elmosolyodtam. Elindultam a város felé. Elindultam a fények felé. Elindultam, hogy újra éljek...
Hozzászólások
Torma Zsuzsanna - April 08 2008 15:30:38
Örülök, kedves Bitang, hogy újra élni akarsz. Nem is tehetnél ennél jobbat!
Szép volt az írásod - hogy humorosan fejezzem ki magam: bitangul jó volt!
Üdvözöllek: Torma Zsuzsanna
smileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 50% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 50% [1 szavazat]
Jó 0% [Nincs értékelve]
Átlagos Átlagos 0% [Nincs értékelve]
Gyenge Gyenge 0% [Nincs értékelve]
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 26. Friday,
Ervin napja van.
Holnap Zita, Mariann napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes