Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikDecember 14 2019 12:36:40
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 4
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,195
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Fórumtémák
Legújabb témák
Anagramma
Asszociáció.
Szerelem
Két rímelõ játéka
Minden ami jó... :)
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10198]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3564]
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
PageRank mérõ
Google PageRank
varika12: ÚJRA ÉLEK...
Történetem fikció ugyan, de gondolom, hogy sokak életében bekövetkezhet, vagy már be is következett ez a csoda...

V

Öt éve annak, hogy Ádám elveszítette imádott hitvesét, kedvesét, szerelmét, gyermeki édesanyját.
Ötven éves volt ekkor, azt hitte, hogy kettéhasad alatta a föld, a szíve megszűnik dobogni, annyira fájt. Leköltözött vidékre a fővárosból, egy vidéki tanyára -amely még a nagyszüleié volt, de már régen nem használták, csak ha jó levegőre vágytak, hétvégeken ugrott le a kis család.
Ádámnak és Piroskának két gyermeke született egy lány és egy fiú. Szeretetben nevelték őket, amikor 5 évvel ezelőtt Piroska meghalt, akkor születtek az unokái. Már nem láthatta őket.
A lányuknak Ágikának születtek gyermekei, ikrek, méghozzá egypetéjűek, teljes mértékben hasonlítottak egymásra. Immár eltelt 5 év, amikor Ádám kezdett magához térni. Szeretett írni regényeket, verseket, ezért is vonult vissza a tanyasi környezetbe, hogy ott nem zavarta senki, egyedül lehetett gondolataival, sírhatott ha fájt a szíve, mely nagyon sokat fájt felesége elvesztése után. A gyermekei azért meglátogatták minden hétvégén, meg amikor az ikrek megszülettek, Ádám is eltöltött náluk egy kis időt, de ahogy cseperedtek a gyerekek, egyre inkább észre vette Ádám a hasonlóságot szeretett felesége és unokái között. Ilyenkor még jobban fájt a szíve, de ugyanakkor végtelen nagy öröm is megszállta egész lényét, hiszen a két apró gyermek egy-egy mozdulata, tekintete, mimikája kifejezetten az ő kedvesét Piroskát juttatta az eszébe. Ezen a nyáron a kislányok már ötévesek lettek és a tanyán szándékoztak megtartani a gyermekek születésnapját, melyre vendégeket is hívtak. Ádám jól érezte magát, feltekintett az égre és mosolyogva "mondta" imádott feleségének:
"Látod, kedvesem, itt vannak a gyönyörű unokáink, képzeld el, már ötévesek, ugye milyen szépek? Az a legszebb bennük, hogy mindketten hasonlítanak Rád, kis fitos orruk, gyöngyöző kacajuk, vidám mosolyuk, csodálatos hangjuk, mind-mind Te vagy, hallod kedvesem, tudom, hogy hallod, tudom, hogy látod, figyelj bennünket kedves, érzem, hogy mindig itt vagy velem, velünk", így mormolt magában félig hangosan Ádám amikor oda szaladt hozzá Rebeka és megfogta a kezét:
- Gyere papa, azt mondta anyuci, hogy asztalhoz kell ülni! De különben kihez beszélsz? Nem látok itt senkit! Kit nézel ott felhők között? A napocskát? Most éppen elbújt egy kicsit, mert egy buta felhő eltakarta, de mindjárt előbújik, ugye tudod? - nézett rá a kislány mosolyogva és várta a nagypapától a választ. De mivel nem érkezett - Ádám letörölte könnyeit, melyek akkor szöktek a szemébe, amikor feleségéhez "szólt" és amikor Rebeka csengő hangját meghallotta. Gyorsan letörölte könnyeit, hogy a gyermek ne lássa és így válaszolt.
- Megyek drága szívem, a napocskához beszéltem, igen, hogy zavarja el a kis okoskodó felhőt, hogy hadd süssön ránk teljes erejéből ezen a csodálaton napon, amikor 5. születésnapotokat ünnepeljük. - mondta mosolyogva és elindult a gyermekkel a gyönyörűen megterített lugas alá - mely virágoktól pompáztak.
Ott volt a kis család lánya vejével és az ünnepeltekkel, fia a feleségével - nekik még nem volt gyermekük - valamint egy hölgy a menye baráti társaságából, akit nagyon szerettek mindnyájan. Szerették, mert végtelenül kedves és szerény volt, mindig mosolygott, mindenkihez volt egy-két kedves szava, Klárika (Ádám menye) különösképpen szerette, hiszen édesanyja helyett - aki nagyon korán meghalt - édesanyja volt. Violának hívták, nagyon szép nő volt, 55 éves volt ő is mint Ádám, soha nem ment férjhez, de azért voltak kapcsolatai, melyek mind szerelmi kapcsolatok voltak, de valami folytán soha nem került sor arra, hogy valakivel is össze kösse az életét. Tetszett neki Ádám, igen, határozottan tetszett, mi van velem, gondolta magában, hiszen ez a férfi megdobogtatja a szívemet. Na, ne már, hiszen 55 éves vagyok, hogyan gondolhatnék én már szerelemre, hiszen félnél több életemet leértem, nem ez nem lehet, kizárt dolog. Viola, térj észhez! De minden hiába, nem tudta magát lebeszélni arról, hogy lopva, titokban - melyet csak ő gondolt úgy, hogy titokban csinálja - oda húzódjon a férfi mellé, beszélgetést kezdeményezzen és közben vágyakozva nézzen rá, szinte minden szavát befogadva.
Ádám is hasonlóan érzett, ilyenkor szégyellősen felnézett az égre és mosolygó kedvesét látta lelki szemei előtt, mintha csak biztatásra várna.
Piroska a mennyekből mosolygott, és arra biztatta Ádámot, hogy igen, igen, ő az, aki most már boldoggá fog tenni, ragadd meg az alkalmat és soha többé ne ereszd el magadtól. Ezt hallotta Ádám és mosolyogva nézett a felhők közé. Viola észrevette és lágy, dallamos hangján megkérdezte Ádámtól.
- Mit nézel kedves, nem igen fog esni az eső, hiszen a Nap elkergette az összes esőfelhőt.- nézett fel az égre Viola is mosolyogva, mint egy kisgyerek. Ajkai kissé szétnyíltak - tényleg olyan mint egy ártatlan kisgyerek, állapította meg Ádám - ahogy feltekintett az égre. Ádám vágyat érzett, vágyat - rég elfeledettnek hitt vágyat -, hogy megérintse az asszony kezét, lágyan magához ölelje és megcsókolja. Viola észrevette a vágyat a férfi szemében, megsimogatta az arcát és kacéran egy puszit nyomott a férfi ajkára. Mindketten a mennyben érezték magukat egy pillanatra és érezték, hogy itt nem szabad abba hagyni, no de mit fog szólni Piroska, - ugyan, hiszen Piroska most hagyta jóvá a döntését - de a gyerekek, a gyerekei mit fognak szólni. Nem kell vele törődni, így morfondírozott magában, hiszen ők is örülnének, ha az apjuk végre újra élne és újra megtalálná a boldogságot.
Teltek a hónapok, Ádám teljes erővel írt, több regénye jelent már meg, verses kötetei is egymás után, versei most csak is a szerelemről szóltak. Találkozgatott Violával szinte majdnem minden hétvégén meglátogatta az asszony, együtt írták a regényeket, illetve ihletet adott az asszony. Eltelt egy év, egymásba szerettek olyannyira, hogy elhatározták, hogy összekötik hivatalosan is az életüket. Az ikrek 6. születésnapján akarták bejelenteni az örömhírt.
Egy kicsit féltek, hogy mit fognak szólni Ádám gyermekei, de érezték a szívük mélyén, hogy nem lehet ebből probléma.
Elérkezett a várva várt születésnapi ünnepség, megérkezett az orchidea-csokor - melyet Ádám lánya és fia rendeltek, mert ők már érezték, tudták, hogy kapcsolatuk végérvényesen rendeződni fog - és átnyújtották apjuknak a csokrot. Ádám kérdőn nézett gyermekeire, majd felnézett az égre, lelki szemei előtt látta Piroskát, egy kis bárányfelhő csücskében üldögélt, integetett és gratulált férjének és természetesen mosolygott.
Megérkezett Viola, gyönyörű szép lila selyem hosszú ruhában, kis menyasszonyi koszorúval a fején és oda lépett Ádámhoz.
Ádám félre hívta a lugas alatti napágyra leültek és Ádám megszólalt:
- Légy a feleségem, kedves, - és elővette a két jegygyűrűt. Felhúzták egymás ujjaira, meg akarták csókolni egymást, amikor az ikrek oda szaladtak hozzájuk.
Rebeka szólalt meg először:
- Nagypapa, jól döntöttél, igazán szeretjük Viola nénit, akit most már úgy kell szólítanunk, hogy nagymama. Ezt mondta anyuci és apuci, ők pedig mindig igazat mondanak! Igaz? - kérdezte Rebeka Ádámot és egy puszit nyomott mindkettőjük orcájára.
- Most magatokra hagyunk benneteket - mondta Rachel a másik kislány, mert azt mondta apa, hogy tűzzünk el innen, ha gratuláltunk nektek.
Úgy hogy most eltűzünk, szia nagymama és nagypapa.- mondta hangosan kacagva (vagy talán Piroska kacagott?) és a két kislány visszafutott a szüleikhez.

Ültek még csendesen egymás kezét fogva, mindketten felnéztek az égre, már Viola is látta lelki szemei előtt Piroskát, amint integet feléjük és halkan suttogja Viola fülébe: "Vigyázz rá nagyon, nagyon jó ember, szeresd őt nagyon, úgy ahogy én is tettem!"
Hozzászólások
Dellamama - szeptember 28 2012 19:04:04
Itt jártam, de csak később olvasom, mert nagyon sok a dolgom!
Maria
gyongyszem555 - szeptember 29 2012 13:08:23
Köszönöm Marika, hogy itt jártál, értelek, de ha csak egy mosoly jelet küldesz én azt is megköszönöm és örülök neki.
Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
Dellamama - szeptember 29 2012 14:35:49
Barátnőm!
Na végre itt vagyok, hiába a mobilomon van net, de azon olyan körülményes írni, hogy már alig vártam, hogy hazajöjjek a saját kis öreg gépemhez.

Évikém!
Olyan megható ez a történeted. Teljesen beleéltem magam.
Ádám nagyszerű ember, mindamellett, hogy író apa és nagyapa, megérdemelte a boldogságot. Piroska halála után csak a családja, a tündéri öt éves kis unokái töltötték ki az életét.
Végül is rátalált a boldogság, a kedves Viola személyében.
A család így teljes lett, kaptak egy új nagyit is. Az is öröm, hogy fentről erre a házasságra Piroska is áldását adta.
Remek történetet írtál, nagyon tetszett és pihentő olvasmány volt,
Szeretettel ölellek: Marika smileysmileysmiley
gyongyszem555 - szeptember 29 2012 16:38:02
Kedves Barátnőm!
Nagyon köszönöm, hogy időt szakítottál rám. Nagyon köszönöm, hogy olvastad és értékelted e kis szösszenetemet.Szeretem az ilyen érzelmes történeteket olvasni is, írni is, meg úgy egyébként is.
Érzelmekből jól állok!smileysmileysmileysmiley
Nagyon szépen köszönöm, hogy temérdek teendőid között meglátogattál.
Szeretettel ölellek: Évi.smileysmileysmiley
Torma Zsuzsanna - október 04 2012 15:44:04
Kedves Évikém!

Igen szép és megható történetedhez gratulálok, nagyon tetszett!
Szeretem az ilyen befejezést, ahogy Te is, hiszen máskülönben nem így fűzted volna a cselekmény fonalát.

Szeretettel: Zsuzsa
smileysmileysmiley
gyongyszem555 - október 04 2012 18:24:07
Kedves Zsuzsika!
Nagyon szépen köszönöm, hogy megtekintetted ezt az írásomat is, szeretem ha boldogok az emberek.

Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
gyongyszem555 - október 04 2012 18:26:43
Kedves Vendégeim!
Nagyon szépen köszönöm, hogy olvastok folyamatosan, igyekszem "fogyasztható" állapotban tálalni, remélem még sokáig sikerülni fog. Ha majd már nem sikerül, úgyis észreveszem, hiszen felém se fogtok nézni!smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Szeretettel: Évi.smileysmileysmileysmileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2019. december 14. szombat,
Szilárda napja van.
Holnap Valér napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Manon
14/12/2019 10:59
Szép napot Napkorong!

KiberFeri
14/12/2019 09:03
Hmm... esős napunk van, de legyen jó a hétvégétek!

Helen Bereg
13/12/2019 18:10
Csodálatos szép estét Napkorong! smiley

Manon
13/12/2019 11:21
Szép napot mindenkinek!

KiberFeri
13/12/2019 10:40
Poétaöleléssel üdvözlök mindenkit!

Gyongy
12/12/2019 15:24
Kellemes, szép délutánt Napkorong smiley

Manon
12/12/2019 10:10
Szép napot mindenkinek!

KiberFeri
12/12/2019 08:18
Kedves, esős napra virradtunk, de ma az éltetek legyen esőmentes...

Helen Bereg
11/12/2019 19:32
Szép estét Napkorong! smiley

vali75
11/12/2019 10:09
Szép napot kívánok! smiley

Manon
11/12/2019 08:53
Szép napot mindenkinek!

KiberFeri
11/12/2019 08:00
Mára mindenkinek, kellemes napsütéses napot kívánok...

Helen Bereg
10/12/2019 19:12
Szép estét Mindenkinek! smiley

Gyongy
10/12/2019 15:16
Szép délutánt Napkorong smiley

Manon
10/12/2019 12:23
Szép napot Napkorong!

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes