Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 26 2024 22:48:30
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 9
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,202
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Ha nyitva marad a fagyasztószerkény ajtaja


Jól kezdődött ez a hét!

Tegnap délután, amikor végre ihletem rábírt, hogy írjak valamit kedves olvasóimnak, váratlanul akkor figyelmeztetett a férjem, hogy nyitva találta a fagyasztónk ajtaját. Az írást – melynek már éppen a végére értem -, otthagyva azonnal szaladtam a fagyasztószekrényhez és elhűlve láttam, hogy az ajtó valóban nyitva áll, és belenézve megállapítottam, hogy elérkezett hozzánk a jégkorszak. Hogy én voltam-e figyelmetlen, vagy a lányom, azon már kár is volt gondolkodni, azonnal cselekedni kellett. Először férjem segítségével kezdtük kipakolni a hó- és jégtorlaszokból előhalászott nylonzacskókat, melyek sokféle zöldséget rejtettek, köztük reszelt almát, gyalult tököt, magozott barackot és szilvát, kockára vágott petrezselymet, sárgarépát, sóskát, spenótot, apróra vágott kaprot, paradicsomot, karfiolt, két csomag húst és még számos zacskó tuskógombát, amit a férjem az utóbbi napokban szedett össze.
Az utolsó alkalommal két nagy szatyorral érkezett haza, s amikor kidöntötte a tartalmát, a konyhaasztalt ellepte a sok tuskógomba (vagy ahogy másképpen nevezik: „Vendelgomba”), s egész este azt tisztítottuk, aprítottuk és utána a forrázás és átmosás következett. A tuskógomba csomagok is majdnem egy fiókot elfoglaltak a fagyasztóban. Szinte egy tenyérnyi hely sem maradt már másnak.
A nyárikonyhában lévő, már kiselejtezett fagyasztószekrényt kapcsoltuk be és kezdtük hordani bele a jégkorszakot idéző fagyasztószerkényből hirtelenjében kipakolt zöldségféléket, de meg kellett állapítanunk, hogy a nagyobb-ból a kisebb-be semmiképpen nem fér bele az összes csomag. Férjemnek az az ötlete támadt, hogy felhívja az egyik szemben lakó szomszédasszonyunkat, hogy talán neki még van hely zöldségeink számára a fagyasztóládájában. A korán lenyugvó szomszédasszony már hálóingben fogadott minket, amikor becsöngettünk. Nem győztünk elnézést kérni tőle, hogy az esti órákban merjük zavarni. Négy nagyméretű szatyorral a kezünkben vártuk, hogy a szomszédasszony „elszállásolja” fagyasztóládájában a mi már olvadni készülő zöldséges csomagjainkat. De ahogy a fagyasztóládája tetejét felnyitotta, minden reményünk szertefoszlott, mert az telis-tele volt különböző zöldségfélékkel. Csak két-három csomagot tudtunk elhelyezni, de azt már a szomszédasszonyunknak ajándékoztuk.
Amilyen gyorsan mentünk a szomszédba, olyan gyorsan jöttünk is vissza a szatyrainkkal, mint akik lopni járnak, hogy senki se vegyen bennünket észre. Szerencsére, már elég sötét volt! Nem volt mit tennünk, ha nem akartuk, hogy a zöldségeink felét ki kelljen dobni, így a már kissé megolvadt havat és jeget elkezdtük kotorni mindenféle eszközzel, ami csak számításba jöhetett. Végül úgy este 11 óra tájékában végeztünk is a jégkorszak felszámolásával és a helyükre visszakerülhettek a zöldséges zacskók. Az előzőleg kikapcsolt fagyasztószekrényt újra bekapcsoltuk, ami azonnal nyugodt zümmögéssel elkezdte a munkáját, én pedig gyorsan bevettem egy feszültségoldót a bétablokkolóval egyetemben, hogy felerősödött szívverésemet és az agyamban lévő feszültséget enyhítsem. Mivel úgy éreztem, hogy egyszerre kapok agyvérzést és szívinfarktust is. Ma, november 6-án (kedden), a „tízmilliószeres napon” próbálok erőt gyűjteni, mert azt az üzenetet kaptam, hogy amit ma cselekszem, az tízmilliószeresen érezteti a hatását.
Kívánom, hogy figyelmesebb legyek, hogy jobban figyeljek magam és mások cselekedeteire, nem mintha ezt korábban nem tettem volna. És kívánom, hogy példám szolgáljon tanulsággal mások számára is. Tízmilliószeresen!

Torma Zsuzsanna
2012. november 6.
Hozzászólások
novak0411 - November 06 2012 12:14:28
"Tízmilliószeresen"..........köszönöm
bár én nem nyitogatom a fagyasztószekrény ajtaját.smiley
"Kívánom, hogy figyelmesebb legyek, hogy jobban figyeljek magam és mások cselekedeteire"- nekem ez lesz amit "Tízmilliószeresen"..........meg kell köszönnömsmiley
Torma Zsuzsanna - November 06 2012 12:47:43
Kedves Laci!

Köszönöm kedves szavaidat! És kívánom Neked is, hogy ez a nap hozzon Neked sok örömet, boldogságot, és minden jót, amit szeretnél!

Szeretettel: Zsuzsa
smileysmileysmileysmileysmiley
gyongyszem555 - November 06 2012 13:05:37
Kedves Zsuzsikám!
Végtelenül örülök Neked, no végre, hogy itt vagy újra!
Egyébként - ha nem haragszol -a humoros oldaláról közelítem meg a prózádat, tudod, hogy én olyan vagyok, hogy mindenben a humort keresem és meg is találom. Lelki szemeim előtt láttalak benneteket a pároddal, amint viszitek a szatyrokkal telített zöldségfélét a szomszédba sötétedéskor, majd kis idő múlva vissza. Végtelenül örülök annak, hogy végül is sikeresen felszámoltátok a "jégkorszakot" békésen visszahelyezve a zöldségeket. Elhiszem kedves Zsuzsa, hogy gyorsan be kellett venni a gyógyszereidet, hiszen kárba veszett volna a rengeteg munka ami addig történik, amíg a zöldségek a fagyasztóig érkeznek mintegy utolsó előtti állomásra az "életükből".Mert ugye ezután indulnak majd végső útjukra, bele a fazékba!
Zsuzsikám, gratulálok nagyon jó írásodhoz, szeretettel olvastalak és várom a következőt! Nehogy leálljsmileysmiley, hiszen Te is nagyon hiányzol a Napkorong próza oldaláról. Én úgy szeretném, ha minél többen lennénk és csodálkozom a régi klubtársakon, hogy miért nem írnak, vagy nincs ihlet, vagy motiváció?
Szeretettel gratulálok!
Évi.smileysmileysmiley
Torma Zsuzsanna - November 07 2012 08:54:03
Kedves Évike!

Örülök, hogy a humoros oldaláról közelíted meg az általam leírtakat. Utólag már én is kezdtem humorosan felfogni. Egy-egy ilyen eset figyelmeztet bennünket, hogy még jobban résen legyünk és figyeljünk magunkra és másokra is. Ugyanis a fiatalság még nem annyira figyel, az idősebbek meg már nem annyira figyelnek arra, hogy lazaságuknak mi lehet a következménye. Mint írtam, nem tudom, hogy ki volt a "tettes": én, vagy a lányom, vagy az édesanyám. Ugyanis a fagyasztószekrény mellett van a porszívó és annak a papírdoboza, lehetséges, hogy a porszívó kivétele nyitotta résnyire a fagyasztószekrény ajtaját, és mindhárman porszívóztunk, eltérő időben. Utólag már "szabhatjuk", tudod, hogy szól az a bizonyos dalocska!
Én is remélem, hogy lesz még motiváció részemről is, és a többi klubtársam részéről is, hiszen: "Valami mindig történik, valami mindig történik.."

Köszönöm, hogy itt voltál, örülök Neked!

Szeretettel: Zsuzsa
smileysmileysmileysmiley
mamuszka - November 08 2012 10:42:32
Kedves Zsuzsa!

Ez bizony bosszantó esemény volt, amin csak utólag derülhet az ember, ha levonta a kellő tanulságot. Mindenkivel történnek hasonlók, és ezek a stresszt adagolják nekünk. Mindenre van megoldás, de nem mindig kedvező -- van aki nem veszi a szívére - és jól teszi! - de erre nem mindenki képes.

szeretettel olvastam és beleéltem magam - én is hozzád hasonlóan fogtam volna fel - sajnos

mamuszkasmileysmileysmiley
Torma Zsuzsanna - November 12 2012 08:50:18
Köszönöm szépen, kedves Mamuszka, hogy itt voltál és véleményeztél. Utólag már humorosan fogja fel az ember a dolgokat,de amíg benne van, addig bosszantó!

Szeretettel: Zsuzsa
smileysmileysmileysmileysmiley
farkas viola - November 13 2012 04:07:48
Kedves Zsuzsa!
Itt is olvastalak, ismét átgondoltam, láttam a filmeteket is.
Humor: Mi mindent felhalmoztatok? Jó nagy lehet az a szekrény!
Mi lenne, ha nem lenne áram?
Sajnos, a gépem jelzi a hibát, csak ide tudtam bejönni. Kezd az idegeimre menni. Mi lesz velem, ha felmondom az egész cirkuszt?
Akkor már nem is leszek. Bocs. csak elgondolkoztam.
Puszillak: Viola
Andy Jazz - November 14 2012 12:52:36
Kedves Zsuzsa!
Fölnézek Rád! Kétszeresen! Innen az alsó kocekából fölnézve, helycserével, jön - azaz csak jönne a szigorű bírálat, mert igen csak jót szórakoztam kitűnő írásod olvasásakor, Sehogyan sem sikerült mérges homlokráncolásba átmenni, mert a széles vigyoromat végig visszafogta a kiáramló hideg.
Másodszor fölnézek rád, kétszeres jó tulajdonságod miatt is. kitűnő, emberközeli, lelkesítő bírálataid, és a fentieket olvasva, remek írásaid hatása alatt állva. Két apró dolog azért fölébresztette bennem a kisördögöt!! Elfelejtetted, hogy a fagyasztólánc megbontása tilos, mert az az élelmiszer megromlásához vezethet. A második, hogy elmulasztottad azt a régi módszert, mint kuriózumot megemlíteni, hogy választva, a félkar hosszúságú jégkocka vásárlását a sármos jegesembertől, a fenti probléma megoldását igen csak megkönnyítette volna!smiley
Na gyorsan továbbállok innen, mert ezen a vékony kereten is keresztül hatolnak a megolvadt jégcseppek! Szeretettel Andysmileysmiley
szomorufuz - November 14 2012 12:57:43
Kedves Zsuzsám!
Nem is olyan régen - hasonló helyzetben voltam. Már minden rendben van - és azóta is riadtan ugyanakkor megnyugvással hallgatom a hűtő csendes, kellemes halk duruzsolásátsmiley
Szeretettel olvastalak - Szomorúfűz
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 26. Friday,
Ervin napja van.
Holnap Zita, Mariann napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes