Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 20 2024 14:58:11
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 5
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,200
Nem aktiváltak: 1
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Jósló álom


szerelmi történet

A férfi, aki asszonnyá avatta, tizennyolc évvel idősebb volt nála. Külsejére nézve kifejezetten csúnyának mondható. Magassága átlagos, de meggörbült háta miatt alacsonyabbnak látszott.
Seszínű, gyérülő sima haját gondosan hátra fésülte. Kiguvadt zöldes-barna szemét sokdioptriás szemüveg nagyította. Aránytalanul nagy görbe orra mellett markánsan két mély árok húzódott le egészen négerekre jellemző duzzadt, húsos szája szögletéig. Szabálytalan fogsora sárgás a sok nikotintól, mivel - bár vékony, illatos cigarettákat szívott – erős dohányos volt.
Rút külsejét elegáns, méretre szabott öltönyök, finom, jellegzetes parfüm illat ellensúlyozta.
Finom, előkelő úri családból származott, apja jogtanácsosként híres, bátyja művész. Ő történészként az egyetemre került oktatónak és remek előadásain a hallgatók sok értékes ismeretet kaptak szuggesztív személyes kis történetekkel fűszerezve. Sohasem használt feljegyzést, mindig szabadon folytatta a kor ismertetését, ott, ahol előzőleg abbahagyta.
Családos emberként tisztelte feleségét, de gátlástalanul tartott szeretőt, akár egyszerre többet is.
Ezt ismerték a kollégák, a tanítványok egy része is, de nem vetették meg miatta. Zsidó volt, a háború alatt barátai bújtatták el – befalazva egy szűk szobába. Itt ismerte meg feleségét, akitől egy fia született. A családi fotó ott állt az íróasztalán a tanszéki irodában. Ez nem zavarta abban, hogy itt szeretkezzék a nőkkel, akiket megkívánt és megkapott. Nem volt erőszakos, soha nem célzott a kiszemelt leendő szeretőnek vágyaira, szándékaira. megvárta, míg az érett gyümölcs az ölébe hullott. Mágikus erővel vonzotta a nőket, akiket megkívánt – és meg is kapott.
Juditra két évig várt. Noha a lányt a történelem nem különösebben érdekelte, a tanár rábírta, hogy nála írja szakdolgozatát és ha az elég színvonalas lesz, állást kaphat kutató tanársegédként az egyetemen .Ezzel az ajánlattal eltérítette eredeti tervétől, érdeklődési körétől, mely a nyelvészet felé vonzotta. A lány sorsa ezzel alapvetően megváltozott. A dolgozat három éven át készült, tanári irányítással heti egy alkalommal a tanári szobában az esti órákban együtt töltött idő alatt minden a tanár óhaja szerint történt. Az együtt töltött órák alatt cigarettaszüneteket is beiktattak. Ilyenkor Judit haját simogatta, fülét morzsolgatta. A levegő – körülöttük – megtelt elektromos feszültséggel.
Sokáig nem történt semmi. Végül Judit kezdeményezte a közeledést: hormonjai működésbe léptek – huszonhárom éves volt már – és még nem ismert férfit testileg. Bár nem várt semmit ettől a kapcsolattól, sőt nem érzett szerelmet sem, odaadta magát. Sorsát nem kerülhette el. Volt egy jósló, figyelmeztető álma:
Nagy téren hatalmas tömeg gyűlt össze, Judit is köztük figyelte az előadót a magas emelvényen. A szónok a tanára volt és mintha egyenesen neki beszélt volna. Félni kezdett és menekülni próbált, de a szónok követte tekintetével és megakadályozta menekülését. Kinyújtott karjával figyelmeztetőn intett feléje és kiáltozott?
- Gyere csak vissza! Gyere, nem menekülhetsz, az enyém a lelked, de a testedet is akarom.
Az álom előre vetítette a szomorú jövőt, mint valami végzetet, ami elkerülhetetlen, mert meg van írva a sors könyvében .A kapcsolattól nem lehetett menekülni – csak a diploma után – lelkileg összetörve és undorodva. Néhányszor találkoztak még hivatalos rendezvényeken, és Juditot ilyenkor mélységes undor és önmaga iránti megvetés fogta el. A férfiakkal való érintkezéseit befolyásolta, nem tudott többé szeretni és gépiesen vállalta a szexet, de örömet nem adott neki soha. Talán érthetetlen ez a viszolygás, de az álom újra meg újra arra figyelmeztette, hogy menekülnie kell, bárki legyen is, a férfi, aki akarja őt Maga a téma is elfordította a művészetekben megnyilvánuló boldog szerelmektől is. Az álom valóra vált és megmérgezte az életét.


-
Hozzászólások
Torma Zsuzsanna - January 06 2013 14:09:42
Kedves Mamuszka!

Ez igen szomorú történet, s gondolom van is valóságalapja. A pedagógusok között töltötted életed, munkásságod nagy részét, és sok élettapasztalatot szereztél közben.
Talán igaz, hogy sorsunk elől nem igen menekülhetünk el. Azért sajnálom, hogy a történetbeli főhősnőnek a továbbiakban a férfiakkal való együttlét nem okozott semmilyen örömet.

Szeretettel olvastalak: Zsuzsa
smileysmileysmileysmiley
mamuszka - January 06 2013 14:31:11
Kedves Zsuzsa!

jól látod, a történetnek van valóság alapja és szomorú is.
én ezért hiszek az álmok üzenetében.

köszönöm kedves figysmileysmileyelmedet-
szeretettel mamuszka
100szorszep - January 09 2013 09:22:34
Remek és tanulságos a novellád,
és sajnos nagyon általános!
Ennek a következményei súlyosak..
nem csak Juditra nézve. A jövőnk "mérge"!
Kata
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 20. Saturday,
Konrád, Tivadar napja van.
Holnap Konrád napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Murak Tibor
19/04/2024 18:57
Annyira megváltozott itt most minden kedves Szerzőtársak. Mi történt? Ki szerettem volna egészíteni az írásomat és nem tudom, képet szerettem volna feltenni és nem tudok.
vali75
17/04/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Murak Tibor
16/04/2024 18:40
Jó estét kívánok, szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
14/04/2024 07:16
Jó reggelt kívánok! Tibor boldog névnapot! smiley
vali75
10/04/2024 06:31
Jó reggelt kívánok! Boldog névnapot kívánok Zsolt!
vali75
04/04/2024 07:17
Jó reggelt kívánok!
vali75
31/03/2024 08:56
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
vali75
29/03/2024 11:55
Kedves Dávid! Nem küldtek verset, naponta többször nèztem, csak az utóbbi nèhàny napban.
Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes