Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 24 2024 09:47:36
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 6
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,201
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Gépszabadság
Ez az elõzõ írásomhoz hasonlóan egy kritika, de most a számítógépes társadalom tagjait vettem górcsõ alá.









Gépszabadság
Hol volt, hol nem volt, valahol a Microsoft-hegyen túl, ahol a szoftver-kismalac túr, él egy kedves, 21. századi fiú.

Fõhõsünk, az egyszerûség kedvért nevezzük csak Daninak, teljesen átlagos, 17 éves srác. Magas, sovány, hosszúkás arca és barna haja van. Már gimnáziumba jár, de szerencsére az iskola nem veszi el túl sok idejét. Minden reggel felkel, lehúz hat vagy hét órát, majd hazaérve átadhatja magát a fontosabb dolgoknak.

Elsõ útja a szobájába vezet, ahol ott áll hûséges társa, és állandó barátja, a számítógép. Bizony! Hiszen mi más lehetne vezérlõcsillaga ebben a zavaros, és túlontúl érthetetlen világban?

Na szóval, miután hazaér, elsõ dolga, hogy fellépjen a netre. Hiszen ott van minden barátja. Mellékes, hogy a suliban is beszélgethetne velük, de hát minek is a személyes kontaktus, ha itt van a világháló. És persze az is tény, hogy így sokkal lazább és bátrabb srác.

Már éppen kezd belemelegedni a csevegésbe, mikor kinyílik az ajtaja. Arra persze nem veszi a fáradságot, hogy akár egy percre is elszakadjon az istenként tisztelt, villogó monitortól, ezért csak szokása szerint felordít, hogy ki az. De csak az anyja, aki szendvicseket hoz neki, majd miután lerakja azokat, a szennyessel távozik. Danit így végre semmi zavaró tényezõ nem gátolja a beszélgetésben.

Cirka két órával késõbb, mikor ráun az ilyen irányú tevékenységre, elköszön a haveroktól, és teljesen belemélyed kedvenc játékába, a Zombiharcosok 3-ba. Szeme felcsillan, mikor ismerõs arcokat lát. Itt vannak a szerepjáték állandó figurái, akikkel ideje nagy részét eltölti, így már szinte családtagjaivá váltak. Itt van Drabál, a behemót viking harcos,
Hókusz-mókus, a nagy hatalmú varázsló, és persze a játékbeli alteregója, Brutál herceg, a hatalmas izomzatú árnyékharcos. De nincs idõ az érzékeny viszontlátásra, mert már csak két szint kell, hogy sikeresen véghezvigyék a küldetést, mely abból áll, hogy kiszabadítsák a szépséges Cica-maca hercegnõt a gonosz zombi fõvezér, Retek gróf karmai közül. Pár perc, és Dani már koponyákat zúz darabokra, és végtagokat nyisszant le virtuális fegyverével, a Szent Trancsírozóval. Nem állíthatja meg semmi, és senki.

De ekkor a húga somfordál be a szobába. Pimasz módon azt állítja, hogy a kémia házit akarja megcsinálni. Persze õ azonnal ráförmed, hogy neki most fontos dolga van, és különben is, negyedikben még nincs is kémia. A húga erre vérig sértve közli, hogy õ már hatodikos, és kicsörtet a szobából.

Dani egy pillanatra eltöpreng azon, hogy mennyire szalad az idõ, de nem maradt sok ideje, mert a küldetés sokkal fontosabb! Így hát folytatja a harcot a zombik ellen, miközben a szájába nyom néhány szendvicset.

Újabb pár órával késõbb megcsörren a mobilja. Mivel éppen egy tûzokádó hegyi-gilisztát mészárol le, csak a kb. huszadik csörrenésre veszi fel. Ez egyik haverja, Gergõ van a vonalban. Szörnyen izgatott a hangja. Mikor végre kinyögi, hogy mi van, Dani majd kiesik a saját méreteire készíttetett székbõl, amit a születésnapjára kapott. Gergõ ugyanis megfejtette azt a kódot, amit ha beírnak a Halálos Kanyar nevezetû világhíres autóversenyes játékba, akkor a kocsin megjelenik egy aerodinamikás, automatavezérlõs síléc. Így már könnyedén átmehetnek az ötödik, havas pályán.

Természeten azonnal közi, hogy holnap le kell jönnie, és, hogy hozza magával a kódot is. Mikor leteszi a telefont, áhítattal veszi kezébe az említett játék tokját. Szeretetteljesen végigsimítja, és lelki szemei elõtt már az ötös pálya lélegzetelállító képei siklanak.

Ezek után nehezen tud koncentrálni. Ezért felhagy a Zombiharcosok 3-mal, és egy kevésbé nagy szellemi munkát igénylõ játékba kezd, a Vörös Halálba. Ez egy eléggé egyszerû katonás játék, de most megteszi. És arra is jó alkalom, hogy kipróbálja azt a trükköt, amit Feri haverja mondott tegnap, amikor a neten beszélgettek. Mikor eldobta a kézigránátot, igyekezett ugrani egyet. És láss csodát, így tényleg több mint négy embert lehet felrobbantani! Tök ász ez a Feri! Legközelebb megkérdezi, hogy hogyan lehet megölni a Megarobotokban azokat a nyálkás barlangi polipokat!

A garázsajtó csukódása jelezi, hogy az apja hazaért. Még most is kiveri a víz, mikor a múltkori hegyibeszédre gondolt, amit az apja tartott neki a túl sok számítógépezésrõl. Amilyen bolond az öreg, azt mondta, menjen el egy szórakozóhelyre, és szedjen fel valami lányt. Meg sem kísérelte elmagyarázni neki, hogy nincs olyan lány, aki neki tetszik. Az õ ideálja Gruppi Királynõ az Amazonok Földje roppant igényes játékból. Ugyan ki vehetné fel a versenyt azzal a hosszú combú, igézõ szemû amazonnal? Persze, hogy senki. Ezért nem is keresgél, hiszen sokkal érdekesebb dolgok várják itt a gép elõtt.

Ismételten belemerül a játékba, és nem igazán érdekli, hogy mennyi az idõ. Magába tömi a maradék szendvicset, és reméli, hogy holnap már nincsen iskola. Egy pillanata elgondolkodik, hogy milyen nap is van, de aztán eszébe jut, hogy ma volt informatika órája, akkor hála az égnek, péntek van. Holnap lejön Gergõ, és kipróbálhatja a kódot.

Hirtelen a kép elszáll, és a monitor elsötétül. Ez egy percre sem tudja kibillenteni lelki egyensúlyából, hiszen tudja, az áramot a szülei kapcsolták le. Ez bizony azt jelenti, hogy éjfél elmúlt, és itt a takarodó ideje.

Gyorsan lerúgja a cipõjét, és kibújik a ruháiból, majd behuppan az ágyba. Azzal a jólesõ érzéssel alszik el, hogy ismét eredményesen zárta a napot, hiszen egy újabb szinttel jutott feljebb a Zombiharcosok 3-ban!

Hozzászólások
Nagyerdessy - April 28 2008 10:18:27
...engedd meg, hogy csak felhívjam figyelmed néhány olyan gondolat megismerésére, amit erõsítened kell és amit gyöngítened kell ahhoz, hogy csak jó legyél. A forma szövése oké. A tagolás nem jó. Fogalmazás alapelveit jobban ki kell használni. A mondanivaló érthetõ legyen. És ne felejtsd el, a lényeg, az olvasód érezze, csak az övé az írásod. Ha sokan érzik ezt, sikeres vagy. Ja! ezek címszavak, példák. Kérlek töltsd meg tartalommal.
Más. Szombaton besétáltam az új "sétáló" utcába. Ment is a hasam. Felavattam a WC-t. Néked hogy tetszik? Mármint az új belváros rész. smiley
Adry Boszy - April 28 2008 23:24:46
Szia!Köszy szépen a jótanácsokat, ígyekszem majd betartani õket!smiley
Az új belvárosról pedig scak annyit, hogy a szökõkút része, meg maga az ötlet nem rossz, de szerintem a kivitelezés nem túl nyerõ. Most lényegében van egy 2-es számú Plázán, a belváros szívében, ahol véleményem szerint semmi ilyesminek nem kellen terete hagyni!De hát õk tudják:S
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 50% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 50% [1 szavazat]
Jó 0% [Nincs értékelve]
Átlagos Átlagos 0% [Nincs értékelve]
Gyenge Gyenge 0% [Nincs értékelve]
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 24. Wednesday,
György napja van.
Holnap Márk napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes