Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikáprilis 20 2021 20:50:26
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 6
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,202
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Fórumtémák
Legújabb témák
Asszociáció.
Anagramma
Szerelem
Két rímelõ játéka
Minden ami jó... :)
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10202]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3573]
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
PageRank mérõ
Google PageRank
Az "egykéz mûvészete"!
Az "egykéz mûvészeter"!

-Aha! De ugyan már várj picit, mert így egy kézzel kicsit nehezebb nyitnom a tejeszacskót! Várj csak, csak egy pillanat!....Kész! Újra hallgatlak! r11; szólt bele a telefonba a Drága, kicsit szaggatottra véve a figurát.
És én megvártam, míg kitölti a tejet a bögrébe, megmelegíti, kávét, majd cukrot rak bele, bõszen kavargatja (mitõl majd beszakad a dobhártyám) és közben pedig hihetetlen izgalmas témákba merülünk, taglaljuk egymás felé irányuló és mások felé tartó érzéseinket. S én látlak a kinyúlt, agyonmosott, térdig érõ, sítalpakon száguldó, elefántos pólódban, amit valami hihetetlen ötlettõl vezérelve a pizsialsóddal veszel fel.
Látom, ahogy egy kézzel teregetsz, sose találva meg egy kézzel a lepedõ sarkát, látom, ahogy zoknik hullnak alá, amit a balkezeddel próbálsz felügyeskedni a kötélre, mert most a jobboddal tartod a telefont, ugyanis a bal már begörcsölt a monoton felkar feltartásban.
Hallom, ahogy a látványpékségben vásárolt pogikat próbálod egy kézzel kiszabadítani a leragasztott zacsiból (amitõl az amúgy is meggyengült dobhártyám, végsõ kétségbeesésbe merül) délután negyedötkor, de hatszor elnézést kérsz, hogy néha bekapsz egy falatot, de képzeljem el, ma még nem ettél semmit, s ha ez a pár falat nem kerül a gyomrod felé, akkor végelgyengülésben roskadsz össze!!
Elképzelem, amint a közértben vásárolsz, csípõddel tolod a bevásárlókocsit, a szabadkezeddel ügyeskedve pakolod a kocsit, bosszankodsz ahogy neked mennek, vigyorgunk, ahogy Te nekimész valakinek, s tudom, hogy nálatok megint milyen drága lett a juhtúró!!
Hallom a kádat töltõ víz csobogását, ahogy fürdesz az egy kezeddel, s tudom, hogy Te tusfürdõt használsz nem szappant, mint a párod és jómagam, de a kedvenc márkádat illetõleg még tudatlan vagyok, de magunkat ismerve erre is fény derül hamarosan.
Tudom mikor büntet meg a rendõr, mert én is az elsõk között vagyok akiket azonnal hívsz, és együtt örömködünk, hogy már megint kidumáltad magad! (Kedves Hatóság! A számomra oly kedves személy nem vezetés közbeni telefonálás büntette miatt lett elmarasztalva, csupán egyszerû gyorshajtásért, tehát ebben a szabálysértésében abszolúte ártatlan vagyok!!! )
Látom, ahogy egy kézzel tekered le a hajzselés tégely fedelét (no ezt azért majd megnézem élõben isr30;) és az egy kezeden lévõ öt ujjaddal próbálod azt szétkenni a tenyereden, majd tiniket meghazudtoló határozott mozdulatokkal kened a padlizsán színû fürtjeidre, és soha nem ismernéd be nekem, de azért én tudom, hogy utána azért a telefonodról is tisztogatod puha vattapamaccsal a ragadós izét!!!!
Érzem, amikor fordul a kedved, amikor vidámságból átkerülsz egy pillanat alatt melankóliába, vagy épp fordítva, szomorúságodból egyetlen mondatommal kihúzlak, s nem telik bele pár perc és már hangosan vihorászunk.
Hallom ahogy zuhan a vérnyomásod, s tudom mikor emelkedik!
Lelkemmel tapintalak, mert karom soha nem ölelt. Szívemmel látlak, mert szemem soha nem látott. Tudatomban érzem egyedülálló rántott húsod ízét, mert még soha nem ízlelhettem. Illatod a képzeletemben!
De hallani már hallottalak a fülemmel! Hallom az életed! Hallom a szereteted! Hallom a lényed! Hallom a sokféleséged! Hallom a dohánytól mélyre színezõdött hangodat!
Hallak, s Te hallgatsz!
Folyton egykezûvé teszlek, s így Te vagy az regykezûségr1; mûvésze!
Mert a barátoddá fogadtál, s odaadtad értem az egyik kezedetr30;..

Hozzászólások
sziszifusz - május 19 2008 20:34:25
Drága Madi!

Az elõbb néztem meg a postám, és Barátnõd, a "félkezû" hívta fel figyelmemet írásodra. Nagyon jól tettem, hogy rögtön idejöttem, mert így elsõként gratulálhatok neked.
Az ötlet, hogy a telefonnal illusztrálod Õt és azt a köteléket aminek a neve Barátság, kiváló megoldás!
Elõttem van az egész lénye, padlizsánostul, kékmultisig, és minden részlete tetszett írásodnak.
Amikor valakinek mesélem, hogy ismerek egy Nõt, akirõl ezer dolgot tudok, és Õ rólam szinte mindent, és érzi a szívem, ...-de még sosem találkoztunk, az kinevet.
Te tudod mindezt, és írásod mély nyomokat hagyott bennem.
Stílususan: Ölellek!
szoszircsi - május 20 2008 01:34:18
Drágaság!!!

...azon a telefonon harangoztál be nekem meglepetést, mély titokzatossággal...ami ennek az írásodnak a tárgya...ez a fõszereplõ, naponta többször összeköt bennünket,és tanúja minden gondolatunknak és érzésünknek...
Igen !...a Napkorong legnagyobb ajándéka, hogy Rád találtam és életem egyik legszebb, legértékesebb és egyben legkülönlegesebb Barátságát tudhatom magaménak...

Beköltöztél az életembe, a gondolataimba és az érzelmeimbe...kipárnázott, stabil, egy életre-szóló helyed van a lelkemben...mert az a végtelen
szereteted...elfogadásod...nyitottságod felém...otthonra lelt bennem...és amit mi szellemiekben-lelkiekben adni tudunk egymásnak...azt hiszem példátlan és pótolhatatlan...
Egymásratalálásunk sorsszerû...a korongra kerülésünk elsõ hetében kiderült...és mi naponta érezzük ezt, erõsítve azt a szálat...ami összeköt bennünket...

Írásod rendkívül bensõséges és szeretettel, alázattal átitatott...
Humorod páratlan, - imádom...márcsak azért is ,mert párbaállítod azokkal a mély érzelmekkel, amelyek a legnagyobb értéket képviselik számomra is...
Az utolsó bekezdésed...szívemet melegíti...õszinte, nyílt...elsöprõ...és bevallom, könnyeket csalt a szemembe...
Kell, hogy idézzelek...mert ennél gyönyörûbben- érzékenyebben soha nem tudnám leírni , megfogalmazni : " Lelkemmel tapintalak, mert karom soha nem ölelt.Szívemmel látlak, mert szemem soha nem látott.Tudatomban érzem egyedülálló,finoman foszlós kalácsod, mert még soha nem ízlelhettem. Illatod a képzeletemben ! "
Hallani már hallottalak...a lelkemmel...
Látom az életed...
Érzem a szereteted...
Érzem a lényed...
Azt gondolom...ide már nem kellnek a szavak...csak azt tudom mondani....istenem sodort mellém....tudta...hogy kell engem kárpótolni...és azt is tudta...hogy a kezed...melyet felém nyújtottál...soha-soha nem engedem el....

Ölel szeretetemsmileysmileysmiley

szí.
madi69 - május 20 2008 09:18:56
Kedveseim!
A legnagyobb tiszteletnek veszem, hogy Ti írtatok!
Sziszifusz! Köszönöm, hogy olvastad, köszönöm, hogy érzed a szándékom, köszönöm, hogy megtisztelsz!
Remélem egyszer viszonozni is tudom! Talán-talán már többet jelen tudok lenni.
Szoszika!
Olyan örömmel és mosollyal írtam ezt le, hogy azt el sem tudod képelni. Végig mosolyra húzódott a szám és a lelkem!
Boldog voltam, hogy írhattam!
Majd írok máskor is! Neked! Nekünk! MIndenkinek!
Ölel: Madikasmileysmiley
marica - május 20 2008 10:38:33
Drága szívem csücskei!
Látjátok mamátok mily öregesen totyoga a helyszínre?
De ide értem, és talán örülök is hogy már igy együtt találtalak Titeketsmileysmiley Most kerek lett a csücsök fából vaskarika, Ugye, hogy nincs lehetetlen?
Talán Magdikát illeti az elsõ szavam. Köszönöm, hogy ezt a filmet lepergetted elõttem, mert ritka élmény volt olvasn i látni, és érezni. Csodás visszatérés! Szívárvány szinû világ rejlik benne melynek minden árnyalata hatalmas érték, mely nélkül fakó a nap és nem bont a prizma harmat gyöngyszemet, sem esõcsppeket.
Olyan világot tártál elém amelyben csodálatos élni, Isteni Paradicsom. A Bõcség kosara megrakva tetézve, mert higyjétek ezzel a lelki élettel megrakott bõségkosár teszi boldoggá az embert.
Négyen vagyunk, remélem mondhatom, és négyen át tudjul ölelni a ilágot végtelen karjainkal. A Napkorong születésével kerültünk lelki közelségbe egymással,és nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettelek titeket. Nekem is az életem részévé válltatok.
Magdika a csodálatos ifjú humorával temperamentunával, és kedves szeretetetével, nyílt szívûségével( mely azt gondolom, mida négyünkrõl elmondható). Szircsikém a végtelen Jóságával, szines , sokoldalu lelkivilágával, utánozhatatlan szólkincsével,és szókimondásával. és méeg sorolhatnám erényeit, erényeiteket, Igazsságosságá és reális ítálõképességével végtelen szeretetével és ragaszkodásával. Sziszi alkalmazkodása szerénysége,és mégis férfias megnyilvánulása, végtelen udvariassága és ragaszkodása lelkigazdagsága. Dióhélyban ezek a dolgok amelyek számomra hatalmas értékek, és sok emberbõl hiányznak, pedig minden ember számára fontos lételemek, nélkülük mindig akad valmi kitöltetlen ûr, a kapcsolatokban.
Igaz most csak e kis cspatra szorítkoztam Magdika mûve kapcsán, de nagyon örülök, és boldogság tölti el lelkemet, hogy nagy vonalakban igaz a Mapkorong lakóira és most kivétel nélkül mondom. Példátlan ez a közösség a net világban, ahol sok száz ember béskés szeretetben él, alkot kommentál és barátkozik és szeretet hatja át ezáltal az egész weboldalt.
Vigyázzunk erre mert felbecsülhetetlen érték.

Drága Magdika! nagyon köszönöm, hogy Írásoddal lehetõséget adttál, sõt ösztönöztél, hogy mind ezt elmondjam,elmondhassam, igy nagyjából kereken egyben, egy helyen.

És most had büszkélkedjek egy hangyányit! Magdika telyes valódi létét csodálatos személyét nekem megadta a sors, hogy személyesen is érezhessm láthassam, megérintsem,
és most elmodhassam él, létezik valoságos csoda , Hús vér embersmileysmileysmiley hatalmas élmény volt a röpke találkozás.
Szeretettel: Marica Mammmmmmmm
Szerike - május 20 2008 11:10:57
Gratulálok, nagyyon jó!!!!
smileysmileysmileysmileysmiley
madi69 - május 20 2008 14:29:05
Drága Marica Mammmmmmmmm!!
Köszönöm a szavaid!
Köszönöm, hogy ílyen kedvesen emlékszel még rám!
Én is emlékszem gyönyörû mosolyodra, gyönyörû kertedre, a gyönyörû kék konyhádra és a végtelen hosszú kék kéztörlõdre smileysmileysmiley !!!!
Nálam a büszkeség, hogy beengedtél a legnagyobb szetélyedbe...az otthonodba és ha csak egy röpke órára is,de akkor is az én otthonommá is vált arra az idõre!!
Szeretettel gondolok Rád, Drága Marica és igaza van Szisznek, én teljesen el vagyok ájulva szavaidon.
Igyekszem méltó lenni rá!
Puszi hegyek: Madarász Ildikó - Madi smileysmiley
madi69 - május 20 2008 14:31:11
Szerike! Köszönöm, hogy olvastad!smiley
Üdv: Madi
sziszifusz - május 20 2008 15:31:57
Madika!
Csak egy pillanatra még bekukkantottam, mert érintettetek kedvességetekkel!
Hálás vagyok, hogy befogadtatok kis társaságotokba!
Igyekszem megfelelni szereteteteknek, és megpróbálok "jó" lenni ha tudok.
Szeretettel: Abonyi Attila
smileysmileysmiley
szoszircsi - május 20 2008 17:33:32
Kicsim!

....látod milyen jó dolog lett ebbõl az írásodból...olyan, mint egy tábortûz....elõbb csak ketten melegedtünk mellette...aztán idetaláltak azok az emberek...akik szintén jelentõséggel bírnak az életünkben....és ez csodálatos...mert így Õk is el tudták mondani amit gondolnak, és amit a szívükben hordoznak...

Ölellek Benneteket!!!

Drágaság...Téged külön....és nagyon nagy hálával köszönök mindent...
Szeretettelsmileysmileysmileysmileysmileysmiley

szí.
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 50% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 50% [1 szavazat]
Jó 0% [Nincs értékelve]
Átlagos Átlagos 0% [Nincs értékelve]
Gyenge Gyenge 0% [Nincs értékelve]
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2021. április 20. kedd,
Konrád, Tivadar napja van.
Holnap Konrád napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Helen Bereg
20/04/2021 19:03
Szép estét Napkorong! smiley

KiberFeri
20/04/2021 15:21
Szép napot mindenkinek...

Helen Bereg
20/04/2021 13:34
Szép napot Mindenkinek! smiley

mamuszka
19/04/2021 20:40
Szép estét mindenkinek. Jó egészséget, kíméljen meg benneteket magától a vírus.

vali75
19/04/2021 19:26
Szép estét mindenkinek! smiley

Helen Bereg
19/04/2021 18:44
Szép estét Koronglakók! smiley

Manon
19/04/2021 12:48
Legyen szép napja mindenkinek!

KiberFeri
19/04/2021 09:22
Csak úgy finomkodva esik, de ettől még legyen mindenkinek jó napja!

Wino
18/04/2021 17:55
Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Helen Bereg
18/04/2021 17:54
Szép estét Napkorong! smiley

KiberFeri
18/04/2021 09:18
Jó vasárnapot kívánok minden kedves lakótársnak és olvasónknak is!

Helen Bereg
17/04/2021 18:00
Szép estét Mindenkinek! smiley

Helen Bereg
17/04/2021 18:00
Szép estét Mindenkinek! smiley

Helen Bereg
17/04/2021 18:00
Szép estét Mindenkinek! smiley

Helen Bereg
17/04/2021 12:39
Szép vasárnapot Koronglakók! smiley

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes