Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikMarch 29 2024 06:54:29
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 2
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,199
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Terézia !


Fikció

Terézia !
Fiatal lány,huszonkét éves,megismerkedett egy József nevű emberrel,magas,majdnem jóképű.Horváth József harminckét éves,partnere egy kis vállalatnak ahol orvosi műszereket gyártanak. Józsefnek volt egy előző házassága amiről soha nem akart beszélni. Józsefnek Teri volt az új álma akit dédelgetett ajándékokkal halmozta el jövőt látott kettőjükkel.
Egy nap József ünnepélyesen megkérte Teri kezét drága briliáns gyűrűvel,Teri csak ámuldozott. Teri úgy érezte vakon megy bele ebben a frigybe. Szeretett volna több időt míg jobban megismeri ezt az embert akitől egy kicsit félt.Közben lassan megismerte Józsefnek a másik oldalát és ki tudja még mi minden van mögötte. Egy alkalommal Teri megpendítette Józsefnek az első házasságát,tudni akart felőle. Józsefet a téma felingerelte,haragos lett,az lett a vége a téma soha többet nem került szóba.
Terézia gondolta,ha ezt elmulasztja, ki tudja mikor lenne még egy másik alkalom,túl sok lány van, nagy a választék,megnyugodott. József sürgette a házasságot,túl akart lenni rajta minél előbb. Rövidesen megtartották az esküvőt, a lakodalmat,mindenki boldognak látszott és az új pár a Balatonra ment egy hetet üdülni.Józsi elfoglalt ember volt nem tudott sok időt szakítani.Teltek a napok egy hét alatt kétszer összevesztek, a harag nem tartott sokáig de nem jó jel volt az új házaspárra.
Új lakásban minden jó volt. Józsi sokat dolgozott csak estefelé került mindig haza. Mikor örült Terinek aki ha mindent jól csinál,boldogok lehetnek.
Egy nap idegen ember kopogott az ajtón mondván hivatalos ügyben van. Teri félt,kinyitotta az ajtót. Teri egyik ámulatból a másikba esett amiket hallott: Horváth József egy áll név amit József felvett,akit gyilkossággal vádolnak, amit még nem tudnak rá bizonyítani,közel vannak hozzá az orvosi műszerész vállalat nem létezik.Azt tanácsolják hagyja el a lakást ha van hová menni az élete nincs itt biztonságban. Teri szeretett volna nem élni azok után amiket hallott a gyilkosság amivel Józsit vádolnák az első felesége aki eltűnt soha senki nem látta többet.
Terinek nem sok választéka volt,nem akart a szüleihez menni mert ha elmondaná mi történt meghalnának a félelemtől. Régi,jó barátnője aki elvált,egyedül lakik, megosztanak mindent egymás között.Oda költözött. Teri mikor megházasodott feladta a munkahelyét ahová most szeretne visszakerülni. Egy nap Teri szüleihez készült menni, nagy vásárló csarnokban ajándék után nézett. Megvette amit keresett, megfordult a halálrémület volt rajta József volt mögötte.
- József : Tudom,ott hagytad a lakásunkat,menekülsz előlem,de nem tudsz bárhová mész megtalállak, megöllek. Józsi két kezét Teri vállára tette mintha megakarná fojtani aki szörnyen megijedt de tudta sokan vannak körülöttük,semmi nem történhet,azzal lerázta Józsi kezeit kiáltani akart, Józsi egy pillanat alatt eltűnt. Teri ment a rendőrségre elmondott mindent amit ők részben már tudtak.Segítséget kért amit nem adtak mert csak akkor tudnak segíteni ha valami már megtörtént ,minden előzetes csak spekuláció.Eltelt jó pár hét semmi nem történt,lehet József meggondolta magát és eltűnt. Teri élete nagyon lehangolt volt,kiábrándult mindenből tudta nem fog minden simán menni,álmodni se merte volna amik utólag vele történtek. Szeretet volna szép családi életet,gyerekeket.
Terézia barátnőjének a lakásában volt két ablak amik az utcára néztek, ahol autók parkoltak.Kezdett esni az eső, Teri kinézett az ablakon megrémülve látta József közeledik a házhoz, hívta a rendőrséget,mondta hogy az életétől van szó.Alig,hogy letette a mobilját valaki kopogott az ajtón először csak finoman,majd egyre türelmetlenebbül. Teri nagyon ideges lett, hirtelen nem tudta mit csináljon alábújt az ágy alá telefonját vitte magával. Hallotta,hogy Józsi, mert más nem lehetett valamit csinál a zárral. Hirtelen nagy robaj betörhette az ajtót úgy hallatszott. Kis csend majd lépteket hallott amik egyre jobban közeledtek.Teri látta a nagy magas szárú cipőket mint fekete bakancsokat megálltak az ágy előtt,Teri úgy érezte meg áll a szíve,alig lélegzett síri csend,egyszer csak hangos zene a mobil telefonon valaki hívott amire Teri nem számított.
Józsi lehajolt,Terit hajánál fogva húzta ki az ágy alól – Mondtam neked te bestia előlem nem menekülhetsz, megfojtlak itt az lesz a véged -Teri torkaszakadtából sikított Józsi ,két keze Teri nyakán ahonnan a hang már alig jött, az ajtóból két rendőrnek eldördült a fegyvere Józsi holtan rogyott rá Teri testére.Teri visszaköltözött a szülői házhoz,elzárkózott mindenkitől. Pár év telt el, míg lassan beolvadt újból a társadalmi életbe szerencsésnek mondták őt, aki megmenekült a halál torkából.

Ágoston Tibor
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 50% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 50% [1 szavazat]
Jó 0% [Nincs értékelve]
Átlagos Átlagos 0% [Nincs értékelve]
Gyenge Gyenge 0% [Nincs értékelve]
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. March 29. Friday,
Auguszta napja van.
Holnap Zalán napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
01/03/2024 15:08
Szép napot kívánok! smiley
2xistvn
21/02/2024 10:06
csodás napot "Napkorong"smiley
vali75
18/02/2024 07:56
Szép napot kívánok! smiley
Szollosi David
16/02/2024 18:18
4x Szép napot! Feb 12-től máig... smiley
vali75
12/02/2024 15:21
Szép napot kívánok! smiley
vali75
11/02/2024 21:45
Jó éjszakát kívánok! smiley
2xistvn
11/02/2024 09:37
Köszöntelek "Napkorong" Szép napot!
vali75
11/02/2024 07:43
Jó reggelt Napkorong! smiley
vali75
10/02/2024 15:47
Szép napot kívánok! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes