Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikJúnius 03 2020 19:11:00
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 4
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,197
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Fórumtémák
Legújabb témák
Asszociáció.
Két rímelõ játéka
Szerelem
Anagramma
Minden ami jó... :)
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10201]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3569]
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
PageRank mérõ
Google PageRank
Legio Liberatrix

Megtörtént esemény

Attila és Tibor egy éve dobbantottak Magyarországról. Húsz évesen, néhány kereskedelmi tanfolyam elvégzése után, azt hitték, hogy õk lesznek az üzleti élet császárai. A rendszerváltás utáni elsõ évek zûrzavarában õk is mint annyian mások, a hirtelen meggazdagodás útját a Bt megalapításában és a bankkölcsönök felhalmozásában látták. Bea, Attila felesége örökölt egy kis lakást a városi harlem tömbjében, ami nem sokat ért, de a bank adott némi kezdõ tõkét az iroda bérlésére és a külsõségek megteremtésére. Hamar eltapsolták a kis pénzt,amit a banktól kölcsön címén felvettek. Dögös verda króm berendezés a bérelt irodában, számítógép, fax, bögyös szõke titkárnõ. Bea még egy új babakocsit sem tudott venni a gyereknek. Látszatra kifizetõdõ volt a sok menõ cuccos, mert a feltörekvõ multik szívesen kötöttek üzletet a két jólöltözött, laza sráccal. Akkoriban még harminc napos fizetési határidõre kaptak bármilyen árút ami a tevékenységi körükbe beleillett. Már nem is tudják kinek volt az ötlete az elsõ nem fizetés. Hiszen a határidõ lejárta után csak egy felszólító levelet kaptak az illetõ cégektõl, hogy újabb harminc napon belül rendezzék a számlát. Valószínûleg Tibor fejében születhetett meg a remek ötlet.
- Elhozunk egy rahedli mûszaki cikket a Samsungtól eladjuk fél áron aztán irány Brüsszel kisöcsém. Ott beszállunk a haverom éttermébe, megforgatjuk a gempát és a kapcsolataival bejutunk a menõ körökbe, azután százszoros pénzt csinálunk a gyémánt tõzsdén. Ez max két hónap. Amíg itthon eltöketlenkednek a bírósággal addig mi elhúzunk Dél Amerikába mert ott nincs kiadatás. Te meg fél év után kihozatod az asszonyt meg a kölyköt és élünk, mint a hal a vízben.
- Ja, mert itthon olyan hülyék, hogy hónapokig keressenek minket. Meg aztán az a kinti haverod tényleg akkora spíler, vagy csak a pofája nagy?- kérdezte Attila, de látszott rajta, hogy tetszik neki az ötlet. Ezután hamar találtak olyan romániai kereskedõt aki készpénzért átvett volna tõlük több millió forint értékû mûszaki cikket és még a vámot is le tudta zsírozni.
Hamar ment a dolog. Az ismert kisvállalkozásnak gyorsan adtak ötmillió forint értékû tv-t, videót, magnót, egyebet. Ráadásul a szép, de kissé már ráncos kereskedelmi osztályvezetõ asszony, Tibor hathatós rábeszélésére, két hónapos fizetési határidõt szabott meg, mint a régebbi ügyfeleknek. Egy hét múlva hárommillió forint értékû belga frankkal a zsebükben vigyorogva lépték át a hegyeshalmi határt. Csak Beát nem lehetett meggyõzni.
- Attila, ha ezt megcsinálod én beadom a válást! r11; ordította a törékeny asszonyka.
- Ne csináld már bébi r11; magyarázta részegen Attila- Fél év és a gyerek Acapulcóban strandolhat. Itt hagyjuk ezt a rohadt országot.
Már rögtön az elsõ Brüsszeli napon jött az elsõ nagy pofon. Irtózatosan hatalmas volt. Az állítólagos barát a saját éttermében elkérte tõlük az összes pénzt, csak annyit hagyva náluk amennyibõl Saint Pauliban ki tudtak fizetni két szakadt néger kurvát. Az útleveleiket r biztonságba helyezter1; az étterem széfjében. Amikor reggel mámorosan a szabadságtól és büdösen az olcsó rumtól meg a kurvák gagyi kölnijétõl, büszkén besorjáztak az étterembe az egyik pincér közölte velük, hogy a fõnök elutazott és nem lesz itthon vagy egy hónapig, ha reggelizni akarnak,. akkor azt fejenként öt frankért megtehetik. Rájöttek, hogy átverték õket. Szerencséjükre a Mazda tankját még a megérkezés elõtt teletöltötték így elindultak a francia határ felé, mert haza nem mehettek. Egyenes út vezetett az idegenlégió toborzó központjáig. Itt majd egy hónapos vizsgálatnak vetették alá õket, amely ideig legalább ingyenesen ettek és aludtak egy bérkaszárnyában. A négy hónapos kiképzést együtt csinálták végig. Csak Tibor bivaly ereje és kõkemény feje miatt tudta Attila is befejezni a kiképzést. Ezután jött a következõ remek ötlet.
- Öcsém, - mondta Tibor. r11; Szart fogok én ezeknek pár darab ezresért itt majmot játszani. Van annyi pénzünk, hogy megszökjünk és átmenjünk a jó fekete kontinensre és beállunk valami helyi háborúba, mint katonai szakértõk. A kepit mindenhol tisztelik!
Attilát a kiképzés úgy megtörte, hogy szó nélkül ment a határozott és uralkodó Tibor után. A légiós igazolvány és a marcona külsõ megtette a hatását. Egy hónap múlva már Leshotóban voltak, persze nem mint szakértõk, hanem mint a helyi kiskirály testõrei. Hatalmas pénzt ígértek nekik, ha a pohos fekete maffia életben marad hónapról hónapra. Attila Nizzában megpróbált egy kétségbeesett telefonhívással kapcsolatba kerülni Beával, de az asszony sírós hangját hallva amint a rendõrségi kihallgatások soráról beszél, inkább letette a kagylót.
Azt már egyikük sem tudta, hogyan sodródott Attila a felkelõk közé, e egyik napon már egy kis kunyhóban ébredt ahonnan kilépve mindenki csak így szólította : Mr Bombs

Szakértõ lett a felkelõk egyik bázisán. Bombaszakértõ. Tibor sohasem nézte jó szemmel azt, hogy Attila eljár az,r egyszerû emberekr1; közé beszélgetni, hiányos angol tudásával. Valószínûleg Ottwanna is belejátszott az átállásba, mert a gyönyörû ébenfekete lány hajlandó volt enyhíteni Attila magányát és szörnyû lelkiismeret furdalását. Azt a fiú sem tudta, hogy õ a felkelõk vezérének a húga. Egy reggel ott ébredt a felkelõk kiképzõ táborában és szívvel lélekkel segített harci tudásával kiképezni az embereket. Amikor már jól beszélte a nyelvet akkor tudta meg, hogy a kiskirály, akit Tibor még azóta is véd a kormány hivatalos behajtója és az elnök unokaöccse. Milliárdjai az ENSZ segélyszállítmányiból származtak,amelyet ki kellet volna osztani az emberek között. Már nem is hívták Mr Bombsnak hanem kedvesen csak Boss-nak szólították azaz fõnöknek. Õ pedig nem csak katonai képzést adott a felkelõknek hanem hiányos ismeretibõl is átadott valamennyit ezeknek a szinte tudatlan embereknek. Európai történelmi ismeretibõl fõleg a római hadjáratok történetei tetszettek a felkelõknek és borzasztóan megörültek amikor egy reggel Attila közölte a csapattal, hogy mától a nevük Legió Liberatrix azaz a Szabadság Légiója. Egy alkalommal találkozott Tiborral egy szálloda bárjában, de a régi barát azonnal a fejéhez nyomta a pisztolyát és kényszerítette, hogy meghallgassa. Azt mondta, hogy kapjon már a fejéhez és egy sovány punci ne vegye el az eszét. Vegye már észre, hogy a terroristáknak segít. Most még elengedi, de ha legközelebb találkoznak akkor már nem földi lesz hanem ellenség. Még az Attila névnapjára adott utánzat Seiko órát is visszavette a fiú csuklójáról, mondván, hogy majd visszaadja, ha megjött az esze.
Tibor arany fuksszal telerakott mellkasa és a tábor szegénysége rádöbbentette Attilát arra amit eddig nem akart látni. Azt, hogy a jó oldalon áll, és, hogy komolyabb tervekkel kell segíteni a felkelõket, ha változtatni akarnak. Kidolgozott egy tervet az elnök és a behajtója meggyilkolására. Minden pénteken egy bárban buliztak transzvesztita kurvákkal. Attila megszerezte az épület tervrajzát és kidolgozta, hogy miképpen csempésszen be oda pokolgépet. Azt már a felkelõk vezetõjével beszélte meg, hogy a támadás utáni káoszban hogyan vegye át a hatalmat. Egyszóval hatalmas puccsot készítet elõ, mert más módját nem látta annak, hogy megmenekülhessen ez a lassú éhhalálra ítélt kis ország. Tudta, hogy Tibor irtózik a fiúlányoktól és így valószínûleg nem lesz ott a robbantás helyszínén. Azt is megbeszélte a leendõ elnökkel, hogy ha végre rend lesz akkor Tibort alkalmazzák mint a testõrök fõnökét. Minden ment,mint a karikacsapás. A bombát elhelyezték. Attila személyesen hozta mûködésbe a távirányítóval egy közeli ház tetejérõl pontban éjfélkor. Reggelre,mire az ünneplés, ami a puccs hírére kitört, abbamaradt és a katonaság is letette a hûségesküt az új kormány elõtt, oda tudott menni a robbantás színhelyére. Ottwana délben talált rá az üszkös romok között amint egy megégett karórát szorongat és azt a néhány ismeretlen szót, motyogja: Hazar30; hazamennir30;


Attila jelenleg tizenkét éves börtönbüntése utolsó évét tölti. Bea mégsem vált el tõle. Születésnapjára mindig egy díszes távirat érkezik a börtönbe valamilyen ismeretlen afrikai dialektusban írva. Csak azt tudták az õrök kiolvasni ami a végére van írva minden évben: Thank you Mr Boss! Legio Liberatrix.
Hozzászólások
denes - október 11 2008 16:31:19
Valóságszaga volt a történetednek és fordulatos volt a leírás, élvezettel olvastam.smileysmiley
Terebesi Orosz Csaba - október 11 2008 17:15:56
Köszönöm szépen, sokat jelent a véleményetek
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 50% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 50% [1 szavazat]
Jó 0% [Nincs értékelve]
Átlagos Átlagos 0% [Nincs értékelve]
Gyenge Gyenge 0% [Nincs értékelve]
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2020. június 03. szerda,
Klotild napja van.
Holnap Pünkösd, Bulcsú napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Gyongy
03/06/2020 12:48
Nyugodjék békében Viola, őszinte részvétem a családjának!

vali75
03/06/2020 10:48
Drága Viola, nyugodj békében, szíved megpihenni tért, ígérem vigyázok nagyon a könyvedre amit küldtél nekem. Isten veled!

PiaNista
03/06/2020 10:20
Farkas Viola testvérével kettesben táncosnôként bejárta egész Európát, rengeteg tapsot kapott. Rengeteg verset írt, sok (talán hét) könyve jelent meg. Isten nyugosztalja.

PiaNista
03/06/2020 10:17
Icuka, köszönjük Viola búcsúztatását.

KiberFeri
03/06/2020 08:13
Isten nyugosztalja a Violát, részvétem! Mindenkinek jó reggelt kívánok!

Manon
03/06/2020 07:39
Részvétem. Jó reggelt mindenkinek!

orok szerelem55
02/06/2020 22:18
Jó éjszakát kívánok Mindenkinek!

orok szerelem55
02/06/2020 22:17
Nyugodjál békében, Isten veled, drága Viola! smiley

Tiberius
02/06/2020 21:26
Farkas Viola ! Tehetséges,sokoldalú volt, Nyugodjál békében ! Tibor

Helen Bereg
02/06/2020 20:19
Szép estét Mindenkinek!

Manon
02/06/2020 09:00
Szép napot mindenkinek!

KiberFeri
02/06/2020 08:06
Krivánom, hoigy legyen ma már kellemesen nyárias napotok!

Helen Bereg
01/06/2020 19:18
Szép estét Mindenkinek! smiley Szia Évi!

Gyongy
01/06/2020 19:10
Szép estét Napkorong smiley

KiberFeri
01/06/2020 09:23
Szép napot kívánok mindenkinek a nyár első napján!

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes