Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikSzeptember 17 2019 02:57:03
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 9
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,191
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Fórumtémák
Legújabb témák
Szerelem
Asszociáció.
Két rímelõ játéka
Anagramma
Minden ami jó... :)
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10191]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3562]
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
PageRank mérõ
Google PageRank
Genezis


Orosz T Csaba

Genezis


IEHVA az uralkodó bosszúsan csettintett nyolcadik karjával az elõtte elsötétülõ holo- képernyõ felé, és egy villanásnyival késõbb már lecsapott a titkárt hívó fekete gombra.
GBRIEL szinte a jelzést követõ sürgetõ fényjellel egy idõben a teremben termett. Tudta, hogy az uralkodóval nem lehet játszani, ha a gombon keresztül hívja.
- Miben lehetek szolgálatodra ó nagyuram? kérdezte, két szárnyával takargatva fényes láva kardját amit a hívás elõtt éppen tisztogatott.
- Hagyd ezt GBRIEL, tudod, hogy nem bírom ezt az archaikus dumát. Azt meg pláne nem ha a szolgálatban azzal a fénybicskával játszol.- IEHVA mindig agresszív volt ha nem úgy mentek a dolgok az ÖSSZGALAKTEA-ban ahogy õ elképzelte.
- Rendben fõnök, mi a szitu?- kérdezte GBRIEL a lávakardot a két szárnya közötti tokba süllyesztve.
- Az egyik külsõ galaxisban feltorlódott az ANYAG és berobbant újabb teret nyitva az ÉLET-nek. Azt akarom, hogy ezt most mi fejezzük be. Tanulva a régebbi hibákból elemezve a múlt történéseit, új reklám jellegû ötleteket akarok a sérült galaxis egyik ideális bolygójának berendezésére. Mielõtt még az ÉLET vaktában beszivárog.
- Azonnal kiküldöm az összes proton hajót egy egy pilótával és egy egy Elemzõvel, hogy értékeljék a lehetõségeket.
- És készíttesd fel a vezérhajót, mert a helyszínen akarom irányítani a dolgokat, nehogy valami mutáns szénalapú bádog bolygót csináljatok
A hat protonhajó késlekedés nélkül startolt a hatalmas AVLN nevû vezérhajó mellõl. Mint apró szúnyogok rajzottak ki a koromfekete ûrbe. Fedélzetükön egy egy rettegett Elemzõvel akik a Középbolygó mindenható reklám menedzserei voltak. Az uralkodó több mérföldes csápjainak áttelepítése az AVLN fedélzetére több napot is igénybe vett, de még így is hamarabb a térségbe ért mint az Elemzõk. Az Uralkodó mindenhatóságát bizonyítván tudta görbíteni a Teret és így hamarabb odaért az ÖSSZGALAKTEA bármely pontjára mint a leggyorsabb proton hajó. Mire odaért már csak a törmelék és por halmaz keringett szabálytalanul, hogy a sötét összevisszaságban látni sem lehetett semmit a robbanás ködében.
Ahogy kiterjesztette érzékeit a sérült galaxis felett, máris érezte az elsõ hajó érkezését és azonnali hívását.
- Vezérem- mondta egy izgatott hang, mert a képi csatlakozás még nem jött létre- Az elemzések szerint elõször is ebben a káoszban alkoss fényt , hogy jobban látható legyen a belsõ Elemzõknek a helyzet.
- Jól van TTIAN, elfogadom a beadványt, hazamehetsz , néhány pillanat múlva már csak a távolodó hajó hullámait érzékelte.
- Könnyû azt mondani, dohogta- hogy legyen világosság!- De azután elmosolyodott mert eszébe jutott GBRIEL lávakardja. Gondolati úton kihasított a szomszéd rendszerbõl egy hatalmas izzó gázóriást és a felrobbant galaxis közepébe navigálta.A rendszertelenül keringõ darabok azonnal pályára álltak a gázóriás körül annak gravitációs hatása miatt. A világító óriás nem csak a kisebb bolygókat vonta be fénnyel hanem a környezõ rendszerek külsõ bolygóinak milliárdjait is amelyek apró pontoknak látszottak a vezérhajóról.
IEHVA elgyönyörködött a látványban és azt gondolta
- Íme kiapadhatatlan erõforrást adtam ennek a galaxisnak Napot ahogy az erõt a mi bolygónkon hívják, és körötte vannak a csillagok akik kísérik útján az Erõt adót.
Ekkor megérezte a következõ hajó jelenlétét mélyen a kis naprendszer közepe táján
- Uram! jött a hívás- Találtunk egy ideális aszteroidát a gázóriástól a harmadik amelyen rengeteg víz található. Talán ha kegyeskednél némi szárazföldet alkotni rajta akkor kiváló kísérleti bolygót, lehetne létrehozni belõle.
- Bár még nem látom be, hogy milyen kísérlet lehetne ezen a sárgolyón,de Te vagy az elemzõ ANGL.- Ezzel az uralkodó egyetlen mentális csapással összegyûjtötte a rendszerben keringõ porszemcséket és a bolygóvá vált kõdarab közepébe irányította.
- Ha már mindennek nevet adtam legyen ez a pár kis porszemcse a Pangea mint nálunk a por a Pan és a bolygóvá lett kavics pedig a Gea vagyis a föld.
Már érkezett is a harmadik hívás PKLO Elemzõtöl.
- Mi lenne fõnök, ha erre kis bolygóra amin a gázóriástól és a víztõl már kiváló klíma alakult ki telepítenél némi klorofilltermelõ életformát amelyek késõbb a nem kevésbé fontos Ózonpajzs kialakításában is segédkezhetnének.
- Minek ezt a bolygót védeni a külsõ behatásoktól? Ózonpajzs? Hát kirakatot akarok ebbõl csinálni? Talán valami értelmes is kijön ebbõl. A vezérhajó raktárában található zöldellõ létforma egy részét mélyen a Pangeába lõtte egy szétnyíló szonda segítségével, ahol valóban néhány óra alatt buja növekedésnek és burjánzásnak indult a remek klíma hatására.
- Uralkodó itt a negyedik elemzõ, jött a hívás késedelem nélkül erre e kísérleti telepre néhány vízi életforma is hiányzik, hiszen olyan üresek a felszínen található óceánok.
- Hmm. Óceánok? Ez jó név annak a kis pocsolyának ami itt található. Gondolom Ötös Elemzõ Te pedig majd a szárazföldre akarsz némi életformát. Azoknak milyen nevet adnál?
- Mivel egymást vadászó barbár létformára gondoltam ezért legyen a nevük az otthoni szolga szóból állatok uram, válaszolta az ötös.
- Úgy legyen válaszolta az Uralkodó és fantáziájából elõhozakodott furcsa lényekkel telepítette be a az óceánokat és a szárazföldet.
- Most kellene valami ami mindezt uralja és összefogja valamint megvédi a külsõ behatásoktól és önmagától is Hatos van valami ötleted?
- Uram, - válaszolt a hatos r11; Fiad JZUS a hajón tartózkodik és engedélyt kér az átszállásra azt mondta briliáns ötlete van ennek a bolygónak a hasznosítására.
- Jöhet,- mondta az uralkodó. Néhány pillanat múlva karcsú alak materializálódott az uralkodó mellett .
- Üdvözöllek atyám- mondta a kétlábú kétkarú jelenség.
- Hogy kerülsz ide JZUS? kérdezte IEHVA és kedvtelve nézegette egyszülöttjét aki esztétikusabb látványt nyújtott mint õ valaha is.
- Megéreztem, hogy maradandót alkotsz atyám, és azt gondoltam, hogy ez a világ olyanná válhat amilyenné mi akarjuk és a mi képünkre alkotván a vezérfajt örökké uralkodhatunk itt terjeszthetjük azt ami jó és követendõ az ÖSSZGALAKTEÁBAN. Mintegy kirakata annak amit szeretnénk elérni a világokban amely felett uralkodunk.
- Szép gondolat fiam, de eddig minden létforma a hatalomra tört a másik felett és mi a garancia hogy olyan uralkodó fajt teremhetünk amelyik nem a hatalom bûvöletében él?
- Teremtsd õket az én mintámra atyám, hiszen engem is ilyen szelíd gondolkodó, alkotónak teremtettél. Talán ez lehet a vágyott MINTA az összes létforma részére.
- Nincs idõm folyton õket figyelni, hogy haladnak e az úton- Mondta az uralkodó
- Néha eljövök közéjük atyám, és elhozom számukra az üzeneteidet.
- Ám legyen, de egyenlõre csak két egyedet teremtek, meglátjuk hogyan boldolgulnak majd ebben a csodálatos világban. Kihelyezek néhány buktatót is, hogy megbizonyosodjunk a hûségükrõl valamint GBRIEL fogja õket szemmel tartani, teljes hatáskörrel. Hogyan neveznéd el õket fiam?- mondta az uralkodó a klónhengerben lévõ két különbözõ alakra mutatva.
- Az a finom vonású legyen Éva, az erõteljesebb pedig Ádám atyám

Hozzászólások
reitinger jolan - október 21 2008 17:22:04
Érdekes felfogásban a teremtéssmiley.
Ajánlom figyelmedbe Popper Péter 666, a sátán a XXI.században c. könyvét. Sok érdekes dolgot találsz benne.
Egy idézet:" Mindenki ismeri Kant mondatát: miszerint két dolog vált ki belõle áhítatot: a csillagos ég fölötte és az erkölcsi törvény benne. Erre jegyzi meg az egyik ezoterikus mester, hogy a csillagok tulajdonképpen a születendõ anyag "támadáspontjai". A világûrben mindig ott fénylik fel csillag, ahol anyag keletkezett. Kár ettõl áhítatossá válni."

Szeretettel Jolismiley
Terebesi Orosz Csaba - október 22 2008 06:51:23
Így igaz kedves Joli Kösönöm
Torma Zsuzsanna - október 22 2008 08:20:22
Kedves Csaba!
Kiváló képzelõerõvel és fantáziával rendelkezel.
a Teremtés folyamatát már több alkotásból is olvashattuk, de ez most egy nagyon különleges volt számomra!
A fõszerelõk és a mellékszereplõk nevei sokatsejtetõek!

Üdvözöllek: Torma Zsuzsanna
smileysmileysmiley
Terebesi Orosz Csaba - október 23 2008 12:23:55
Figyelmes vagy Zsuzsanna mint mindig. Köszönöm
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 50% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 50% [1 szavazat]
Jó 0% [Nincs értékelve]
Átlagos Átlagos 0% [Nincs értékelve]
Gyenge Gyenge 0% [Nincs értékelve]
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2019. szeptember 17. kedd,
Zsófia napja van.
Holnap Diána napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
16/09/2019 19:17
Szép estét kívánok! smiley

mamuszka
16/09/2019 18:57
Sok a 0 számú olvasott vers. Holtágban evezünk!

orok szerelem55
16/09/2019 10:47
Kellemes, szép napot kívánok Mindenkinek! smiley

pircsi47
16/09/2019 09:12
SZÉP NAPOT MINDENKINEK! BOLDOG NÉVNAPOT AZ EDITEKNEK!smiley

Manon
16/09/2019 08:23
Szép napot mindenkinek!

KiberFeri
16/09/2019 08:09
Szép napot kívánok mindenkinek, még az olvasóknak is!

vali75
15/09/2019 11:08
Szép napot kívánok! smiley

Manon
15/09/2019 08:34
Szép napot mindenkinek!

KiberFeri
15/09/2019 08:26
Kellemes és tartalmas vasárnapot kívánok mindenkinek!

Gyongy
14/09/2019 11:37
Szép napot Napkorong smiley

pircsi47
14/09/2019 09:04
Mindenkinek szép napot kívánok smiley

KiberFeri
14/09/2019 08:04
Kedveskéim! Mindenkinek kellemes és jó hétvégét kívánok!

vali75
13/09/2019 13:27
Szép délutánt kívánok! smiley

Manon
13/09/2019 11:16
Szép napot mindenkinek!

reitinger jolan
13/09/2019 08:21
Sziasztok, szép napot mindenkinek smiley

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes