Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikJúlius 01 2025 22:52:32
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal

Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 11
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,213
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Fórumtéma megtekintése
Napkorong | Honlappal kapcsolatos minden | Honlappal kapcsolatos vélemények, javaslatok
Oldal: 2 / 5 < 1 2 3 4 5 >
Szerző RE: MARIONETT FOLYÓIRAT
Sancho
Tag

Lakóhely: Lakitelek
Regisztrált: 23.01.08
Elküldve: 17-06-2010 07:18
Sancho, konkrétan mire gondoltál?smiley A néptáncsoport? Hírek lennének vagy mi?smiley Vagy dalszöveg, kotta? Mert a táncotok nehezen tudom beletenni, max fotót.smiley
Konkrétan semmire nem gondoltam, és a kedvem is elment ettől, hát nem szerkesztőnek jelentkeztem, majd oldja meg akinek a feladata. Kicsit kuszálódnak itt a dolgok.

Tetteidnek tudjál örülni,
más tetteit tudd megbecsülni,
fõként ne gyûlölj egy embert se,
s a többit hagyd az Úristenre!
(Goethe)
sancho007.5mp.eu
Goldika89
Tag

Lakóhely: Sárbogárd
Regisztrált: 06.03.08
Elküldve: 17-06-2010 10:19
Nekem tetszik az ötlet! Ha meg tudnád mondani,hogy anyagilag kb mennyit kéne ráfordítani,meg tudnám mondani,hogy van e nekem rája annyi smiley
Hullocsillag
Tag

Lakóhely: Écs
Regisztrált: 01.11.08
Elküldve: 17-06-2010 13:07
Sancho, mi a baj? Ez csak ötletbörze, ezekből áll majd össze az alap. De nem erősködök, semmi sem kötelező.
Viktoria: mese nem fontos külön rovatba szerintem, mint próza, simán belefér.smiley Illusztrációk gond nélkül mehetnek hozzá, ha az alkotó ad - vagy kéri, hogy legyen, mert akkor keresek.smiley
Gyerekrejtvény: elvileg lesz külön rejtvény rovat, amennyiben valaki szerkeszti, oda mehet az ilyesmi, sudoku, meg hasonlók. smiley

Anyagiak: elértem végre a nyomdát, ma-holnapra ígért egy becsült kalkulációt.smiley Az alkotásokért mindenkinek meg kéne majd vennie az oldalszámot (ahány oldalt kér, annyiszor X Ft), de a rovatok pl. díjmentesek.smiley

"Apám íróasztalán volt egy kis üveggömb, abban lakott egy vörös-fehér csíkos sálas, hópelyhek közt topogó pingvin. Kislány koromban apa mindig az ölébe vett, és az üveggömbért nyúlt. Megforgatta, aztán néztük, ahogy hull, kavarog a pingvin körül a hó. Megsajnáltam szegényt, amiért annyira magányos. Szóvá is tettem apának, de ? azt mondta:
- Sose féltsd, Susie, szép élete van. Egy tökéletes világba van bezárva."
/Alice Sebold: Komfortos mennyország/
Antoinette
Tag

Lakóhely: Komárom,Szlovákia
Regisztrált: 12.11.09
Elküldve: 17-06-2010 15:03
Tris: Hát nem tudom, ezt fejtsd ki részletesebben, mire gondolsz.smiley Cikkek akkor lesznek, ha valaki ír.smiley Az ünnepeket is valakinek fel kell vállalnia.smiley
Ismert kötlők verseiből mindig lesz benne válogatás.smiley

Válaszsmiley:
Értem: szóval mindenről csak akkor lesz benne cikk, ha valaki írsmiley
Alkalmasint én vállalnék ilyen cikkeket- tehát az adott ünnepekhez kötődő hagyományokkkal kapcsolatban. De ha más nem vállalja gyűjthetem a fontosabb eseményeket- végülis ezek fent vannak a wikipédián és csak ki kell belőlük válogatni a fontosakat.
A történelemmel kapcsolatos érdekességeket úgy értettem, hogy esetleg valamilyen személyiségről személyesebb dolgok ( nem csak a belügy meg a külügy smiley , hanem család, szabadidő, természete, jelleme ), vagy valamilyen országról, eseményről- tehát nem csak a száraz iskolai tananyag, hanem egy rövid kis érdekfeszítő elemzés smiley Mit szóltok? Nálunk az iskolai újságban is ilyenek szoktak lenni- azokat nagy figyelemmel olvastam tavaly ( mivelhogy idén már nem volt bennesmiley ).

Üdv.: Netta
Hullocsillag
Tag

Elküldve: 17-06-2010 15:12
Igen, a cikkek emberektől függnek.smiley

Amit mondasz, szerintem nem kell neki külön rovat, ha van egy érdekes téma, írhatsz róla bátran, és bekerül a cikkek közé.smiley
Ünnepek: igen, összeszedni nem nehéz, de én nem vállalom már, mert elég sokat vállaltam így is.smiley
Viszont fontos dolog: ha valaki elvállal valamit, kérem, vegye is komolyan.smiley A napokban kiderülnek az anyagiak, így véglegesíthetjük a jelentkezők számát, és nekieshetünk.smiley

"Apám íróasztalán volt egy kis üveggömb, abban lakott egy vörös-fehér csíkos sálas, hópelyhek közt topogó pingvin. Kislány koromban apa mindig az ölébe vett, és az üveggömbért nyúlt. Megforgatta, aztán néztük, ahogy hull, kavarog a pingvin körül a hó. Megsajnáltam szegényt, amiért annyira magányos. Szóvá is tettem apának, de ? azt mondta:
Antoinette
Tag

Lakóhely: Komárom,Szlovákia
Regisztrált: 12.11.09
Elküldve: 17-06-2010 16:12
Rendben- akkor még megbeszéljük smiley
Fontos: én jún .26-tól júl 11- ig nem leszek! smiley
Hullocsillag
Tag

Elküldve: 17-06-2010 16:19
Okés, szerintem ebből úgyis csak augusztusra lesz valami.smiley

szucsistvan
Tag

Lakóhely: Kiszombor
Regisztrált: 01.01.10
Elküldve: 19-06-2010 06:26
Ha már elindítottam a topicot, momdjam el én is az eszemet. Csak rászletekben, nehogy megártson.
A tagok többsége valószínűtlen, hogy megengedhetne magánek jelentősebb példányszám vásárlást. Márpedig ez a megjelenés előfeltétele. Ne szaladjon el a ló az izzadtagyú rovatötletekkel, ugyanis azokkal csak a nyomdaköltség és az ér növekszik, viszont az ötletadó sem fog rendelni belőle egytlen példányt sem. Ha erra van kihegyezve, hogy elsődlegesen a napkorongtagok számára adjon publikációs lehetőséget, úgy életképes lehet. Ha valóban jó tartalommal van megtöltve, van rá esély, hogy az ujságérusoknál is terjeszthető. De ehhez valóban olyannak kell lenni a tartalomnak, hogy érdemes legyen egyáltalán kézbevenni. A szerzők szempontjából pedig alkalmanként háromnak-négynek egy kupac szerzeményét leközölni, amennyiért már neki is megéri a darabszám megrendelése
Hullocsillag
Tag

Elküldve: 19-06-2010 06:37
Mint mondtam: magánkiadás. Minimális lapszám jelenik meg. Nyílvánvalóan nem a rovat az eslődleges dolog - az csak az ötletbörze itt, de az írások részen nincs mit megbeszélni.smiley Amikor eljön az ideje, a résztvevők küldik, amivel be akarnak kerülni, és mindenki boldog.smiley Újságárusok? Esélytelen, egyrészt, ahhoz tudnunk kéne számlát adni, másrészt, ahhoz szponzor kéne, mivel horrbilils mennyiségű lapszám megjelentetéséről lenne szó. Nem, itt minimális lapszámmal, minimális költséggel számolunk.smiley

Hullocsillag
Tag

Elküldve: 21-06-2010 15:31
Nos, egy körülbelüli árat már tudok: 60.000 Ft-ért 300 példányt kapunk. Ez résztvevőnként 3000 Ft, amiért mindenki kapna 15 példányt. Azon kellene gondolkozni, hogy akkor hogyan legyen elosztva - mivel nem mindenki ugyanannyi oldalszámmal szerepel.

Hullocsillag
Tag

Elküldve: 21-06-2010 15:43
Azt hozzáteszem, ezt 20 jelentkezőre számoltam.smiley

lazarhzs
Tag

Lakóhely:
Regisztrált: 22.02.09
Elküldve: 21-06-2010 16:30
Már én is jeleztem,hogy szívesen szerepelnék "szóvirágokból
kötött verscsokraimmal" a tervezett folyóiratban.
A hely,ahol élünk rovat érdekes téma lenne.
geisz laszlo
Tag

Lakóhely: Sopron
Regisztrált: 28.02.09
Elküldve: 22-06-2010 08:41
A jelentkezők számánál fontosabb a lekötött oldalak száma.
Azt meg, hogy mindenki 15 példányt kapjon, annak nem látom értelmét.
Lássunk egy gyors becslést!
Ha 60000 Ft-ért kapunk 60 oldalt 300 példányban, akkor egy oldal ára 1000 Ft.
Tehát aki lefoglal 1 oldalt, az fizessen be 1000 Ft-ot és ezért majd fog kapni 5 példányt.
Ezt általánosítva, lekötött és befizetett oldalanként 5 példány jár.
Ebből az is látható, hogy egy kötet 200 Ft-ba kerüt, ami reálisnak tűnik.
Ha valakinek kevesebb példány kellene mint ami járna, az a befizetését nem befolyásolná, viszont a feleslegét eladhatja elsősorban csapattársainak.
Most értünk oda, hogy fel kellene mérni azt, hogy ki hány oldalt igényel és a járó példányokhoz vásárolna, vagy abból eladna.

Hirtelenjében ez jutott eszembe. Ezt lehetne még finomítani a rovatokkal, tiszteletpéldányokkal, esetleg AFA-val.

Én nem írok verseket, csak dallamokból kötök virágcsokrokat.
Hullocsillag
Tag

Elküldve: 22-06-2010 12:55
Igen, közben arra jutottam, hogy nagyvonalú volt felajánlanom, hogy a rovatok ingyenesek - mert akkor azt miből finanszíroznánk?smiley Szerintem az egy-egy oldalnyi ezer forint a rovat készítőinek nem nagy terhelés.smiley Amit kiszámoltál, köszi, nagyon jó lesz ez így.smiley A SZéchenyi Könyvtárnak kell 6 darab - ötlet, hogy hova menjen még?

Még ma (Goldi segít ebben) kiküldöm a körmailt, amiben megkérem az oldalszámokat, ki mennyit igényel, és véglegesíteni kell a rovatokat.
Amire eddig van ígéret:
- Színház - egy oldal
- Mozi - egy oldal
- Humor - egy oldal
- Rejtvény - egy oldal
Illetve felmerültek egyéb írás ötletek, de azok nem biztos, hogy feltétlenül külön rovatot jelentenek - inkább simán írások.smiley

geisz laszlo
Tag

Lakóhely: Sopron
Regisztrált: 28.02.09
Elküldve: 22-06-2010 15:01
Apróságnak tűnik, de a postaköltségekre is gondolni kell.
Ha utánvéttel postázzátok a szerzők példányait, akkor a postásnál alá is kell írni ( és persze fizetni).Akit a postás nem talál otthon, az mehet be a postára.
Célszerűbb, ha az ár már a postaköltséget is fedezi.

Az oldalszámok igényléséhez is kellene némi információ.
Fél oldalak igénylését én nem tartom szerencsésnek.Ez mindenhol bekever.
Hogy egy oldalra mi fér ki, az függ a betű tipusától, méretétől és a margóktól is.
Aztán: 2 vers között 2 sorköz, 2 versszak között 1 sorköz marad ki, az írás címe félkövér, a szerző neve hova kerüljön, stb.
Akarunk-e a szerzőről pár sort betenni az utolsó oldalakra.
Ezek apróságnak tűnnek, de nem azok.

Én nem írok verseket, csak dallamokból kötök virágcsokrokat.
Hullocsillag
Tag

Elküldve: 22-06-2010 15:33
A szerzőkről: amikor először szerepel valaki, néhány sort küldjön majd a versei mellé. Ez sok helyet nem vesz el, és megvan a bemutatkozás is.
Az oldalak kitöltése tényleg sokféleképpen lehet, de pl. rövid szótagszámú verseknél mehet a két hasáb is. 11-es betűméretre gondoltam, a 10 már túl kicsi szerintem, de az A5-höz pedig a 12 túl nagy.
A legszerencsésebb, ha az alkotó megmondja, hány oldalra van szüksége, és több verset küldd - így be tudom igazítani, és nem lesz az sem, hogy fél oldala üresen árválkodik.

Ahogy az antológiánál is, előre utalás (vagy utalvány, de az drágább és lassabsmiley - tény, ehhez meg kell bízni bennem, de ne aggódjatok, nem megyek a Kanári-szigetekre nyaralni az árból.smiley Ha megvan a pontos oldalszám igény, még pontosabb árat is tudok mondani az oldalakra (de 700-1000 körül fog mozogni), és igen, a postaköltség ehhez jönne még hozzá.

Go-ti-ho
Tag

Lakóhely: Veresegyház
Regisztrált: 20.03.08
Elküldve: 22-06-2010 23:30
Helló!

Nem nagyon érek rá mostanában korongozni, de látom, alakul ez a Marionett szépen.

Ha akár egészben, akár csak egy részét fel tudjátok használni, minden megkötés nélkül felajánlom a Csupán bábszínház címűt ( http://napkorong.hu/news.php?readmore=23309 ) Nem jött össze a tervezett dal! smiley

Üdv

Gyurika

Go-ti-ho
Goldika titkos hódolója
http://kertigrillem.hu
lenabelicosa
Tag

Lakóhely: Magyarország
Regisztrált: 30.10.09
Elküldve: 23-06-2010 08:25
Szerintem sem kell nekem rovat. Én egy oldalt kérek az írásaimnak, amiben jórészt külföldi emberekről, élményekről írnék, s néha nekem is menne 1-2 versem is.
Anyukám címére kell majd küldeni, és ha lehet, egy elektronikus példányt nekem ide a szigetre - mailban. Mert ide nem éri meg kipostázni, többe kerülne, mint amennyiért megveszem. Így majd akkor fogom a kezembe, ha hazajutok, vagy valaki kihozza őket.

Szeretettel: Léna

http://lenabelicosa.5mp.eu
Semmi sem történik véletlenül!
http://lenabelicosa.5mp.eu
Hullocsillag
Tag

Elküldve: 23-06-2010 09:49
Go: Köszönjük, azt hiszem ez az első szám borítóversének tökéletes (bár csak részletet fogok tudni kitenni).

Lena: a megadott mail-címre akkor küldj légyszíves írást, illetve anyukád címét.smiley

Murak Tibor
Tag

Lakóhely: Kazincbarcika
Regisztrált: 07.04.10
Elküldve: 23-06-2010 19:44
Kedves Tris!
5 oldalt kérek szépen, ha nagyjából tudjuk tartani az árakat.
Üdv: Tibor

Én hiszek abban, hogy minden ember jónak születik...
( muraktibor.hu )
muraktibor.hu
Oldal: 2 / 5 < 1 2 3 4 5 >
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2025. július 01. kedd,
Annamária napja van.
Holnap Ottó napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

hzsike
23/06/2025 11:49
Szépséges napot kívánok mindenkinek! smiley
iytop
23/06/2025 09:29
Szia Vali! ...örvendek a Te jelenlétednek.
vali75
22/06/2025 22:03
Szia Elemér! Szerkesztettem, volt időtök olvasni és kommentelni , mig nem voltam.
iytop
15/06/2025 20:45
Szép estét kívánok. Kérdezném, a napkorongon még lesz vers szerkesztés?
KiberFeri
09/06/2025 16:02
Üdvözlők mindenkit!
KiberFeri
07/06/2025 13:02
Üdvözlők mindenkit!
KiberFeri
05/06/2025 10:11
Üdvözlők mindenkit!
KiberFeri
30/05/2025 10:07
Üdvözlők mindenkit!
bozoeva
28/05/2025 16:24
Szép napot kívánok.... ....Szeretettel Üdvözlök MINDENKIT!!!!
KiberFeri
27/05/2025 10:42
Üdvözlők mindenkit!
KiberFeri
23/05/2025 15:44
Üdvözlők mindenkit!
iytop
17/05/2025 11:04
Szép napot kívánok!
vali75
15/05/2025 12:26
Szép napot kívánok!
vali75
15/05/2025 12:26
Szép napot kívánok!
KiberFeri
14/05/2025 15:06
Üdvözlők mindenkit!
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.