Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikMájus 13 2024 15:51:38
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 26
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,204
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
lenabelicosa: Álombeli ámokfutás
Álomtöredékek



Gy.

Álombeli ámokfutás
Álomtöredékek néhány éjszakai álmodozás alapján

Az egyik helyiségben egy kígyót etettem, először nagy darab húst adtam neki, majd darált húst, ami után kutyakonzerv következett. Az biztos, hogy nem a szigeten voltam, hiszen itt nincsenek kígyók. Utam egy háborús övezetbe vitt, ahol hatod magammal mentem egy romos városban, s egy hatalmas robbanás után az egyik fal tövében húztuk meg magunkat, és valami fura, szúrós, kénes levegőt lélegeztünk be. Még fel sem ocsúdtam a háborúból, amikor már Amerikában jártam a lányommal, ahol a duálommal találkoztunk, volt egy dzsunka szerű hajója, amivel egy kis tavon turistákat fuvarozott. Teljesen másképp nézett ki, mint ahogyan utoljára láttam, hosszú fekete haja volt, és nagyon barna volt a meztelen háta, szinte már idegennek hatott. Kértem, hogy fotózzon le a hajóval, már benne ültem, amikor zöldessárga és ezüstös kék bogyókat rakott a hajó peremére egy ágról, kérdeztem tőle, hogy mi az? Az felelte – fagyöngy. Tudom, hogy az nem ilyen. Két nő is bekerült a képbe, akik főztek. Azt mondtam nekik, hogy ebből egy komoly vállalkozást tudnának indítani. (Ezt meg is írtam neki, azt írta vissza, hogy telitalálat, mert most tényleg így néz ki, és valóban van egy ilyen hajója, amivel hajókáztat embereket.)
Ibizán voltam, és a tükörbe nézve láttam, hogy mennyire kopik le a hajamról a festék. Barnára festettem, mégis világos vörös volt, melírozva, szőke tincsekkel.
Úgy látszik, már nagyon könnyen röpködök az országok között, mintha el tudnám hagyni a testem, mert innen Magyarországra mentem, ahol egy fura irodában dolgoztam. Olyan kicsi volt, hogy ha valaki be akart jönni, nekem fel kellett állni az asztaltól, s beengedni. Füzetek voltak az asztalon, melyek nem voltak szükségesek a munkához. Ami érdekes volt, hogy az volt a főnök, aki az utolsó munkahelyemen is, s mondtam neki, hogy megyek és segítek a régi munkahelyemen.
Készültem ki Ibizára, s több üzletben is voltam vásárolni néhány dolgot, amire nagyon emlékszem, az a házi kolbász volt, és fagyit akartam még, de az edények a kocsiban maradtak. Azt vettem észre, hogy a vendéglátó egységek, éttermek hasonlóvá váltak, mint a szigetiek. Egy szál kolbász volt a kezemben.
Egy újságot olvastam, s közben a párommal és a munkatársával beszéltem, s felhívták a figyelmem az első oldalon lévő cikkre. A cikk azt taglalta, hogy az exemet lelőtték és meghalt, egész hosszú írás volt. Felhívtam a gyerekeimet, hogy elmondjam nekik, később a tévében is láttam, ahogyan leadtak róla egy híradást.
Utam egy kórházszerűségbe vitt, ahol gazdag férfi, fehér köpenyben, meztelen lábbal, a talpán érdekes barna csíkokkal, bottal állt a folyosón, jó nagydarab volt, furcsa szemüvegben, és hangosan azt mondta, hogy ő el tudja intézni, hogy egy nő valakié legyen.
Ismét Ibizán jártam, és Ibiza egyik legnagyobb vállalkozója, aki francia, a felesége pedig orosz egy űrhajót épített. Kalauzolt benne, különböző szinteken mentünk felfelé, s eljutottunk egy páncélozott terembe, ahol hatalmas széf volt, rengetegféle zárral. Bordó volt minden, a páncél ajtók, ablakokon a rácsok, és a függönyök. Láttam kívülről is az űrhajót, amint az űrben volt.
Egy üzletben voltam, és magyar szót hallottam, és odaköszöntem nekik, hogy - szevasztok magyarok. (Az érdekesség, hogy másnap pontosan így zajlott le, a nő azt mondta a férfinak, hogy túl drága a narancs. A férfi is válaszolt valamit, így most már biztos voltam benne, hogy honfitársak. Ám nem estem abba a hibába, mint már sokszor. Nem köszöntem nekik, hiszen mikor megtettem, keresztülnéztek rajtam, nem hogy fogadták volna a köszönésemet. Sajnos ilyen itt a magyar turista…)
Költöztünk, több emeletes épületben jártunk, ahol hivatal is volt. Az első szinten hajléktalanok voltak, szó szerint át kellett rajtuk lépni. Egy lánynak próbáltunk segíteni, aki durva, elutasító volt. Megjegyeztem, hogy kellett volna hozni a laptopot és a magnót is. Egy asztalt cipeltünk, ami kellett a munkámhoz.
Gyalog mentem az iskolába, s felmentem a harmadik emeletre, ahol az óráink szoktak lenni, s a lépcső végén azonban be volt falazva, nem voltak ott a tantermek. Rájöttem, hogy rossz helyen mentem be az épületbe, kimentem, hogy megkerülöm és a másik bejáraton megyek be. Amikor elkanyarodtam jobbra, az utca megváltozott. Fák voltak, és sehol az épület. Egy férfi ment előttem, aki hirtelen elesett, s azt láttam, hogy mindene tiszta vér. Felállt, s el kezdett vért hányni, majd fogta a gyomrát és spanyolul kezdte szidni a konyhát. Láttam, hogy ez nem kajától lehet neki, mert iszonyatos fájdalma volt. Mentem volna előre, de mintha bebetonozták volna a lábam, még kapaszkodtam is valamibe, még sem haladtam előre. Se segíteni nem tudtam, se továbbhaladni. Iszonyatos érzés volt…
A párom valami mixet ivott, amiben volt sör, valamilyen ital és valami fehér por is. Úgy kiütötte, hogy eszméletlenül feküdt az utca kövén. Élesztgettem, ami sikerült is, és hazatámogattam, ahol ismét elveszítette az eszméletét és újra kellett másodszor is élesztenem. Megkértem, hogy ne igyon többé ilyen akármit. (Mikor felébredtem, remegtem, mint a nyárfalevél és féltőn bújtam hozzá, reggel pedig elmeséltem neki.)
Utam ismét Magyarországra vitt. Kaptam egy telefonhívást egy Napkorongos szerzőtől, ha még az országban leszek, akkor szeretne velem találkozni, mert Pestre kell jönnie. Mondtam neki, hogy rendben. Gyöngyösig kocsival mentem, onnan pedig busszal. Egy szép lakóparkban jártam, egy ismerős családnál, ahol megkértem a tulajokat, hogy engedjék már meg, hagy nyomtassam ki öt versemet. Nagyon szépen berendezett lakás volt, igazi nyugalmat árasztott, Bedugtam a pendrivot a számítógépbe, s elindítottam a nyomtatást, de nem működött. Be volt szorulva egy papír, mikor kiszedtem, elindult a gép, de több száz oldalt nyomott ki, táblázatokkal, hosszú szöveggel. Nem az én verseim voltak, hanem talán még a ház ura akarhatott nyomtatni, mikor leállt a készülék. Vártam, s jöttek ki a papírok, amely vagy egy tanulmány, vagy egy vaskos könyv anyaga volt.
Egy szobában voltam, és az ágyam, a lepedő, paplan huzat véres volt. Hívott a Napkorongos szerző, hogy mikor találkozunk. Mondtam neki, hogy ezt a szobát rendbe kell tennem. Azt mondta, hogy nem gond, megvár, mert a vonata csak este 9-kor indul.
Ismét Ibizán voltam, amikor egy automata előtt álltam, és bedobtam a pénzt. Arra nem emlékszem, hogy miért dobtam be, parkolásra, pénzváltásra, vagy valami más ügyintézésre. Igen intelligens automata volt, mert kiírta, hogy most nem áll módjában nekem segíteni, menjek vissza 4 óra múlva. Kiírt egy kódot, hogy majd azt üssem be, mert a pénzemet már nem fogja visszaadni. S még azt is, hogy töröljem az üzenetet, ha elolvastam. Álltam, mint Bálám szamara, s nem tudtam, hogy dühöngjek, vagy nevessek egy jót. Talán eljön az idő, amikor a gépek már az időmet is meghatározzák? De hogy visszarendelt, és még a pénzemet is lenyúlta, az már nem semmi.

(Néhány éjszaka (5) fontosabb álomképeit szedtem csokorba, mindenféle történet kitalálása nélkül, ahogyan az álmos füzetbe voltak körmölve. Sok féle üzenet van benne, most azonban számmisztikailag néztem meg őket. Sok álom utal közelgő sorsfordulatra, nemcsak az én álmaimban, hanem akik most intenzívebben álmodnak, azoknak is. Numerológiával vizsgáltam meg az álmokat, hiszen nagyon sokban szerepelt szám. Tettem ezt azért is, mert ma kaptam egy linket, amelyen egy cikk pont ezzel foglalkozott. Az 1 sokszor előfordult, pl. 1 kígyó, 1 szál kolbász, 1 asztal, 1 hajléktalan nő, 1 vérző ember, stb. De volt a 3. emelet, a 9 órás vonat, a 4 óra múlva ér rá az automata. A mix 3 féle dologból állt. 5 vers. 6-an voltunk a romoknál. 2x élesztettem a páromat. Az alábbiakat elemezve sok mindent megértettem.
1 szám
Az álomfejtés, illetve a számmisztika szerint az egyes szám minden esetben valami új közeledtét jelzi. Ha ezzel a számmal álmodsz, érdemes a következő napokban nyitott szemmel járnod. Figyelj a kínálkozó lehetőségekre, és ragadd meg az alkalmat, ha úgy érzed, érdemes. Az egyes szám mindig valami nagy volumenű változás hírnöke, melynek eléréséhez azonban neked kell megtenned az első lépést.
2 szám
Álmodban - valamilyen formában - megjelent a kettes szám? Érdemes körülnézned a közvetlen környezetedben, mert lehet, hogy szeretteid közül valakinek most támogatásra van szüksége. Együttműködés és segítségnyújtás - ezt az üzenetet hordozza magában a kettes szám. A te segítségeddel barátod vagy rokonod gyorsan vészelheti át a nehéz periódust, és kapcsolatotok szorosabbá válhat.
3 szám
A hármas szám kimondottan pozitív jelentést hordoz magában: ez ugyanis a vidámság száma. Ha megjelenik álmodban, arra utal, hogy az elmúlt időszak nehézségeit követően végre lesz okod mosolyogni. Nem biztos azonban, hogy külső változásra hívja fel a figyelmet. Lehet, hogy olyan lelki átalakuláson mész most keresztül, melynek köszönhetően a jövőben sokkal pozitívabb és derűsebb napoknak nézel elébe.
4 szám
Lelkiismeretességre szólít fel a négyes szám. Egy közelgő vizsgahelyzetre hívja fel a figyelmet, melyben nem mindegy, hogyan viselkedsz. Az ebben a szituációban tanúsított magatartásod ugyanis jó néhány évre előre kihat. Fontos, hogy őszinte és minél tisztességesebb legyél: akkor is, ha némi csúsztatással egyszerűbben megoldható lenne a helyzet. Ezt az üzenetet elsősorban a szakmai életedre kell vonatkoztatnod.
5 szám
Az ötös szám a szerencsével és az optimizmussal áll szoros összefüggésben. Olyan közelgő fordulatra hívja fel a figyelmedet, melyhez nincs szükséged másra, mint pozitív életszemléletre. Ha ez sikerül, a szerencse hosszú időre melléd szegődik, ám, ha pesszimistán állsz a helyzethez, nem leszel a sors kegyeltje. Az álombéli szám tehát arra hívja fel a figyelmedet, hogy légy minél derűlátóbb - csak így lehetsz sikeres a jövőben.
6 szám
A hatos a szeretet és a szerelem száma. Pozitív energiái szerelmet, illetve valamilyen erős érzelmi kötelék létrejöttét jelzik előre. Talán már ismered az illetőt, akivel most közelebb kerültök egymáshoz, de lehet, hogy csak a következő napokban találkoztok. Akárhogy is legyen, biztosra veheted, hogy a kettőtök élete hosszú időn át összefonódik, és párhuzamosan fut majd.
7 szám
Mostanában túlontúl kuszának érzed a mindennapokat? A hetes szám megnyugvást hoz számodra. Az álmodban megjelenő számjegy olyan szerencsés fordulatot jelez előre, melynek köszönhetően végre tisztán látod, mik azok a dolgok életedben, melyekkel érdemes foglalkoznod, és mi az, amire nem szabad energiát pazarolnod. Hamarosan úgy érzed magad, mint aki előtt a titkok kapuja nyílt meg - kiegyensúlyozott és harmonikus leszel.
8 szám
A nyolcas szám pénzügyi fordulatot jelez előre. Hamarosan olyan szerencsés szituációba kerülhetsz, mely magában hordozza a meggazdagodás lehetőségét. Azt azért ne várd ölbe tett kézzel, hogy a bankszámlád magától gyarapodjon, ehhez szükség lesz némi munkára is. Kellő igyekezettel és fáradozással azonban a most elvégzett feladatoknak meglesz a gyümölcse. Légy még egy kicsit kitartó!
9 szám
A kilences az élet tiszteletére hívja fel a figyelmet. Ha álmodban megjelenik a számjegy, arra utal, hogy valakinek az élete - tényleges vagy átvitt értelemben - rajtad múlhat hamarosan. Nem lesz szükség semmilyen önfeláldozásra, mindössze egy bölcs döntésre és humanizmusra. Ez a fordulat nem csupán a másik ember életét, de a tiédet is megváltoztatja. Akár örökre is.)

Hozzászólások
Eta-Etusom - október 19 2010 12:12:15
Az álmok mindig különleges jelentőséggel bírnak az ember életében..
néha el sem tudnánk dönteni a hétköznapjaink zsúfolt eseményeit kombináljuk az álmainkba vagy a hétköznapjaink éber óráit befolyásolják az éjszakai történések...A számmisztika misztikusságával az ezotériával megérintett barátnőim behatóbban tudnak bánni én nem.. mindenesetre, érdekes következtetéseket vontál le...
lenabelicosa - október 19 2010 14:41:01
Kedves Mist, köszönöm, hogy olvastad. Igen, mindig sok és jelentős álmom volt, ám ezek most nem hétköznapiak. Ma elküldtem ezt így egy az egyben az álomfejtő barátnőmnek is, mert most elég szétszórt vagyok, s biztos, hogy ő olyant is meglát benne, amire én nem figyeltem fel. A 7 és a 8 főként a spiritualitás számai. Majd mailben írok neked erről bővebben. Nekem a 7 a szerencseszámom.

Kedves Etusom, tudom, hogy ez nem egy szokványos próza, azonban azt a világot éljük, amikor mindenki álmodik, még akkor is, ha van olyan, aki nem hisz bennük, vagy nem akar rájuk emlékezni. Nem véletlenül jönnek.
a számmisztika volt az első ezoterikus tudomány, amivel el kezdtem foglalkozni, most már 16 éve, ez fogott meg, hiszen a számok embere voltam. Az álmokban különösen figyelni kell a számokra, mert sokszor van jelentésük, sokféle megvilágításban.
Azért tettem be ide ezt az írást, hogy mások is elgondolkodjanak az álmaikon, s talán többen is hozzászólnak.

Azt látom, hogy megnyitották, de kétlem, hogy el is olvasták, vagy ha mégis, nem éreztek késztetést, hogy hozzászóljanak, így maradok magamnak a megfejtéseimmel, a gondolataimmal is.

Köszönöm, hogy olvastál.

Szeretettel. Léna
NDI - október 20 2010 06:45:54
Nekem meggyőződésem, hogy valamelyik (ki tudja, hányadik) dimenzióból kapcsolatot lehet velünk teremteni. Ám ami a számmisztikát illeti, azért kételkedem, mert a számok >túl racionálisak< ahhoz, hogy dimenziókon átlépjenek.
Fejtegetésed érdekes, de csak azoknak meggyőző, akikhez számmisztika közel áll.
Ezért én csak érdekesnek tartom, "egyik lehetőségnek", de nem bizonyosságnak.

Üdv, remélem nem haragszol megjegyzéseim miatt.
szeretettel
NDI
lenabelicosa - október 20 2010 07:00:37
Kedves Imre megtiszteltél, hogy elolvastad ezt az írást. Nem haragszom, mert figyelek a mások véleményére, s azt is tudom, hogy még mindig kevesen vannak, akik elismerik az ezoterikus tudományokat.
A számok jelentését most nem is magamtól írtam, hanem idéztem. Viszont annyira ül az álombeli dolgokra, hogy úgy éreztem, másoknak is fel kell rá hívnom a figyelmét.
Így van, a numerológia is egy lehetőség, mint ahogy minden más is...

Az álmok nem véletlenül vannak, talán feladatul kaptam, hogy az írásaimban ezek megjelenjenek.

Köszönöm a figyelmedet, hozzászólásodat.

Szeretettel. Léna
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. május 13. hétfő,
Szervác, Imola napja van.
Holnap Bonifác napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

hzsike
09/05/2024 11:05
Szépséges napot mindenkinek! smiley
vali75
07/05/2024 17:58
Szép estét kívánok! smiley
vali75
03/05/2024 17:14
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
03/05/2024 07:07
Szépséges napot mindenkinek! smiley
vali75
01/05/2024 13:56
Szép napot kívánok! smiley
vali75
30/04/2024 04:14
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
28/04/2024 19:40
Jó éjszakát kívánok! smiley
vali75
28/04/2024 19:39
Köszönöm szépen kedves Tibor! smiley
Murak Tibor
28/04/2024 18:35
Boldogságos névnapot kívánok kedves Valika!
vali75
28/04/2024 11:14
Szép napot kívánok! smiley Köszönöm szépen kedves István! smiley
rapista
28/04/2024 08:52
Szép vasárnapot!
rapista
28/04/2024 08:36
Valika! Isten éltessen!
vali75
24/04/2024 06:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 16:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 18:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes