|
Vendég: 85
Nincs Online tag
Regisztráltak: 2,210
|
|
Túl hosszúra sikerült a belső hozzászólás, ezért hoztam ki
V
Kedves Etusom!
A mindennapi embernek azonnal felcsillan a szeme, ha valamilyen receptkönyvvel találkozik, azonnal elkezdi kíváncsian böngészni, hátha valami új íz, főzési praktika birtokába kerülhet. : Ezt meglovagolva százával születnek a szakácskönyvek, elég, ha megnézi az ember a könyvesboltok kirakatát. Mivel én is a fenti embercsoporthoz tartozom, egy kettőre itt találtam magam a reformkonyhádban. Elolvasva a receptet egy mindennapi ételt ismertem meg, ha éhes az ember jól jön egy ilyen kaja. De vannak sajnos hiányosságok, amit nem hallgathatok el! Itt hagyd abba az olvasást, ha nem vagy kíváncsi rájuk, ha továbbolvasod, úgy kell neked, - én szóltam!
Ez sajnos nem reform konyha. Ott nem szoktak zsiradékot alkalmazni, hanem E vitaminban gazdagított finomított étolajat, vagy főzőmargarint használnak! Nem csinálnak rántást, hanem habarást készítenek. Nem árt egy kis petrezselyemmel, bazsalikommal, fekete borssal megvadítani. Amit te fasírozottnak nevezel, annak megvan a hivatalos magyar neve is, prószának hívják! A masszához kefirt is adhatunk. A kisült prószát tejföllel díszítjük.Hidegen nem jó mert a „fasírt” olyan lesz, mint a cipőtalp.
További hiányosságok: Nincs megadva, hány személyre elegendő: 1, 2, 4, vagy egy hajléktalan ingyen konyha. Hiányzik a hozzávalók felsorolása, amit a receptleírásokat be szokta vezetni. Na ha elfogadod ezt leírom helyetted.
Hozzávalók:
A mártás.
1 evőkanál étolaj
2 púpozott evőkanál liszt
1 üveges paradicsom
víz, egy csipet cukor, só, fűszerek ízlés szerint
A köret
1 kg burgonya
egy kis fej hagyma
gerezd fokhagyma
1 zsemle, vagy száraz fehérkenyér, fokhagyma
1 doboz kefirt
2 tojás
1 dl tejföl.
néhány csepp maró társadalom-kritika Vigyázzunk, mert túladagolás esetében ehetetlen
lesz.
Végül fogadj el viszonzásként egy gyorsan elkészíthető egytál étel receptjét 2 személyre:
Hozzávalók:
1 l tej
2 tojás
3-4 evőkanál gríz (búzadara)
zsemlemorzsa
tejföl
csipet só
kevés étolaj
A tejből a búzadarából a 2 tojás és a só belekeverésével tejbegrízt készítünk.
A zsemlemorzsát olajban megpirítjuk, és felét a tejbegríz alá ágyazzuk, a másik felét meg a tetejére. Tejföllel dúsan díszítve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Andy
|
|
|
- május 13 2011 20:49:17
Ahány receptkönyvet olvasunk, mindegyikben másféleképpen írják le az elkészítési módot. Hol ebből az alapanyagból kell többet, hol a másikból írja, a több mennyiséget. A háziasszonyok sokszor a saját tapasztalatuk alapján készítik el az ételeket. Ahogyan tartja a mondás, ahány ház, annyi szokás....
Vali. |
- május 14 2011 08:52:00
Andy!
Jók a receptjeid, lehet, hogy kipróbálom őket!
Én is úgy vagyok mint Valika a saját megszokott módján készíti, ahogy drága jó Anyámtól tanultam!
Örülök, hogy elolvastam, ebből is tanultam, tudod a jó pap is holtig tanul! Üdv: Pircsi |
- május 14 2011 08:59:04
Andy egy hibát találtam. Értelmes magyar ember olyat nem mond hogy étolaj. Műanyag lóf@sz talán de nem étolaj. Amit nekünk árulnak az minden csak nem étkezésre való. Ugyanígy a vaj. Amíg régen kiült jóskabácsi vajat köpülni a verandára. És csinált mondjuk 10 csuporral. Megette, és nem lett szívbeteg. Mindegy szóval A ti magyarjaitok egyenek műanyag olajat én inkább zsírban sütöm ki |
- május 14 2011 09:00:05
És még valami a margarin takarmánynak készülő melléktermék csak teli van ízesítővel ész szinezékkel Jóétvágyat |
- május 14 2011 15:14:33
Bevallom őszintén, én a zsírt jobban kedvelem(amit magam sütök ki).A recipék jól hangzanak, egy próbát megér. Köszönöm kedves Andy! |
|
|
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
|
|
|
Ma 2024. november 21. csütörtök, Olivér napja van. Holnap Cecília napja lesz. |
|
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni
|
|