Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikMay 12 2024 08:15:37
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 9
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,204
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
varika12: Színvonal
MM

körülbelül negyvennyolc csatorna

Ülök, kezemben az a nyomorult távkapcsoló és kapcsolgatok. 12 csatornán keresztül reklám.
Vedd meg a 12 személyes szuper lábast, gőzöl, párol,puhít, pillanatok alatt kész az étel. Oké.
Másik csatorna. Kosmodisk, lehet utána repülni is akár fájós derékkel, futni (be is lehet nevezni akár futóversenyekre is), következő csatorna kapszula - nem ám holmi ócskaság, nehogy azt hidd, 22.ooo.-Ft-ért kapsz 2 dobozzal - mert most egyet fizetsz, kettőt kapsz (a fejedre, ha elhiszed, vagy ha nem hiszed, akkor is) lefogysz, na ja, de nem a kapszulától, hanem attól, ha nem eszel.
Erről egy belgyógyász ismerősöm szavai jutnak az eszembe. "Fiam, csak attól nem hízol, amit nem eszel meg. Ez a fogyókúra titka". No igen, ezt harminc évvel ezelőtt mondta.
Következő csatorna. Csodálatos melltartó, felemeli, kiemeli, csinos, szép lesz a dekoltázs,potom 15.ooo.-Ft-ért, de kettő kell belőle minimum, mert azért néha nem árt kimosni!!!
Következő csatorna ( már nézem a helyet , keresem a nappaliban, hogy hova a fenébe fogom eldobni a távkapcsolót, ha a következő csatornán is reklám lesz, no ne röhögj a képembe, ma még úgyis a földhöz csaplak, vagy elemeidre szedlek, az nem jó, mert nem tudlak összerakni, no de érzem a növekvő dühöt a zsigereimben, szóval fogsz még kapni, maradjunk ennyiben egyelőre!)

Kapcsolok, no végre a másik nagy "kedvencem",
hát a Karola, a Viola, a Vazul, a Boglárka, a Tercike, no és a fene tudja felsorolni mindegyiknek a nevét.
- Halló, halló, tessék, tessék mondani, én itt vagyok, várom, hogy kérdezzen! (Kérdezz már az anyád...., hallom, hogy itt szuszogsz a vonalban, csak nem tudsz megszólalni, mert nem tudod, hogy már élő adásban vagy!)
- Halló, halló, itt Mimike, mondjad már a születési évedet és a keresztnevedet, hadd jósoljam meg a jövődet, micsoda? nem vagy most már kíváncsi rá? Hiszen még nem is mondtam semmit. Pedig a kártyalapjaim már itt meredeznek előttem, várják, hogy kiolvassam a jövőt. Percenként a legmagasabb tarifáért azért megszólalhatnál végre, no de nekem mindegy, ketyeg az óra, telnek a percek, nekem ebből jön a zsozsó, te meg ha nem szólalsz meg, hát úgy kell neked.- mondja a jósnő.

Tovább kapcsolok, mert soha nem fog megszólalni a telefonáló.
Következő csatorna újfent reklám. De most a közelgő Való Világ 12.658. évada következik valamikor nemsokára. No ez az, ez lesz a színvonalas műsor, ez ám bizony, nem egy színházi közvetítés értékes darabokkal, vagy egy film - tökmindegy magyar, vagy amerikai- megható, érzelmes, tartalmas, lebilincselő, tanulságos mondanivalóval, nem ugyan hova gondolsz? Nem, a VV. kell,( nem sokára érettségi tétel lesz, hogy VV.Fruzsinája hányszor,
mikor, hol, a VV. Gusztávval. No és felsorolás a választékos káromkodással teli mondatokból, nehogy egyet kihagyj, mert abból bukás lesz, évet kell ismételned, és egész életedben nézheted a VV-t, mire újra megtanulod.)
Keresem a távkapcsoló oldalán a kis kampót, ahol ki tudom borítani belőle az elemeket, mert még nem találtam meg a helyet, ahová repíteni fogom.
Őrület határán vagyok, tovább kapcsolom, de ha a következő csatornán is reklám lesz, nem kegyelmezek neki, pusztuljon el, essen darabjaira, nem érdekel.
Tovább kapcsolok. No végre, ez már nem reklám, hú, de ezt sem szeretem. (Mi lesz velem, hülyén halok meg?)
- Édes szerelmem Esmeralda, igaz, hogy nem látsz semmit mert vak vagy (vagy nem ő a vak, tudja a fene, no mindegy) égek érted, megfulladok, gyötör a rossz, várlak, gyere karjaimba, megölellek (csak találj már végre ide)- rebegi Antónió majdnem zokogva.
No innen is tovább kapcsolok. Innom kell egy kávét, hogy megnyugodjak, mert félig már kikandikál az egyik elem. Visszatuszkolom, mert ha egy hiányzik, már nem indul a kis tetű.
Iszom a kávét és merengőre fogom a figurát.
Mit is akarok én nézni tulajdonképpen? És mit hisztizek? Van negyvennyolc csatorna (na ugye, mit akarsz, régen volt 2, maximum 3, no az jobb volt? Ugye, hogy nem? Persze, mert mindig csak az irodalmi műsorokat, meg a szinházi előadásokat, meg Feleki Kamill "Tudni illik, hogy mi illik"c. műsorát néznéd, nem! Nincs ilyen! Be lehet fejezni ezt a hülyeségedet, hogy ezen műsorok után sóvárogsz! Itt van neked most 48 csatorna, be fogd a pofád végre és nézzed!!!)

Elfáradtam. Századszor kapcsolom végig a csatornákat, de mindig ugyanaz. Nincs remény.
Mit csináljak, földhöz vágjam a távkapcsolót, megtapossam, vagy szedjem ki az elemeket.
Szerencsére, amire gondolataimat tett követné, bejön a férjem, - titokban leskelődött az étkezőből, várta a pillanatot, hogy mikor kell lépnie, ismer már 4o éve -, mert amikor már a hajam az égnek áll, vörösödik a fejem, levegő után kapkodok, őrült düh sugárzik tekintetemből, amikor már Őt is alig ismerem meg, egyre gyorsabban forgatom a távkapcsolót a kezemben, talán még "becézgetem is" nyomdafestéket nem tűrő szavakkal (no erre nem emlékszem már, mert elmém teljesen kezd elborulni) no ekkor kell közbelépnie. Gyorsan kell cselekednie, mert ha nem ezt teszi, következő másodpercben már repül a távkapcsoló bele a képernyő közepébe. (Volt már ilyen, ezért kell neki roppant észnél lenni)
Sikerült megelőznie a bajt, kikapta kezemből a távkapcsolót, engem bekísért az egyik szobába, vizes ruhát hozott a fejemre és kedvesen azt mondta:
- Pihenj drágám, majd én megregulázom azt a rohadék távkapcsolót, bízd rám, Te csak pihenj!
És ilyenkor - én annyira kimerülök-, hogy reggelig alszom.
Végül is jó ez a negyvennyolc csatorna, jól lehet utána aludni!!!
Hozzászólások
pircsi47 - September 16 2011 09:17:21
Barátnőm!
Pontosan ezen bosszankodunk mi is, hogy minden csatornán azonos időben van reklám és mindig u.az!
Felháborító amit művelnek!
Puszillak, jól megírtad, Gratulálok: Pircsismileysmileysmiley
gyongyszem555 - September 16 2011 11:18:33
Kedves Sanyi!
Köszönöm szépen, hogy figyelmeddel és véleményeddel itt voltál.
Szeretettel: Évi.smiley
gyongyszem555 - September 16 2011 11:19:30
Barátnőm!
Köszönöm, hogy figyelmeddel és véleményeddel megtiszteltél.
Szeretettel: Évi.smiley
Torma Zsuzsanna - September 16 2011 11:46:44
Kedves Évike!

Jót lehet mulatni írásodon, miközben Te már dühösen arra gondolsz, hogy hova dobod a távkapcsolót, pedig az nem oka semminek.
Én is amondó vagyok, hogy a sok adó (csatorna) hiába van, ha mindenütt hasonló műsorokat lehet látni. Valószínűleg nálunk is bejön ennyi csatorna, ha nem több, de kérdem én, minek vettek bele olasz, francia és német csatornákat, amikor a legtöbb falusi ember nem is tud idegen nyelveken.
A lényeg, hogy hónapról-hónapra bekasszírozzák a kábel-Tv díjat és, hogy mit tudunk hasznosítani belőle, az már legyen a mi dolgunk!
Talán, ha nem néznék sokan a silány műsorokat, a műsorszerkesztők is elgondolkodnának, hogy mire is van szüksége az embereknek!

Nagyon jó témát választottál, és nagyon humorosan írtad meg a történetet, ezt a stílust Andy stílusához tudnám hasonlítani!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
smileysmileysmiley
gyongyszem555 - September 16 2011 12:35:31
Kedves Zsuzsikám!
Természetesen ez is fikció, mint írásaim túlnyomó része. Csak én nagyon-nagyon szeretem a humort, én nagyon sokat nevetek, egy jelentéktelen eseményt is fel tudok fogni humorosan és csak is úgy.
És most erre kattantam rá, hogy humoros történeteket fogok írni, mert ez az én stílusom és világom. Egyik kedves klubtársam írta itt a napokban valakinek a falon kommentként, hogy "mindenkinek meg kell találnia az egyéni sílusát, és úgy írni", és milyen igaza volt.
Ja egyébként persze, hogy az a szerencsétlen távkapcsoló nem tehet semmiről, de így érdekesebb - nem olyan száraz, monoton - a történet, s talán felvidítja egy picit a kedves olvasókat. Úgyis olyan sok a szomorúság mindenfelé.
A műsorszerkesztők - véleményem szerint - nem fognak elgondolkodni, mert sajnos ezt a bődületes baromságot nagyon sokan nézik. Meg a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy ki milyen műsort szeretne, a szerkesztőket meg pláne.
Egyébként annyi igaz a történetből, hogy egyszer berágtam és földhöz csaptam a távirányítót - pont egy ilyen szappanopera közepette, mert akárhová kapcsoltam, mindenütt az volt - és az összes elem elgurult. Természetesen nem tudtam vis****akni.
Ennyi igaz a történetből ami velem kapcsolatos. Többi fikció.

Köszönöm, hogy figyelmeddel és véleményeddel megtiszteltél.
Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
willam - September 16 2011 19:13:20
Kedves Évike!

Nagyon tetszett az írásod! Remekül megfogalmaztad, amit mindnyájan érzünk, akik valami igényes műsorra szeretnénk bukkanni a tévét kapcsolgatva. Én sokáig úgy voltam ezzel, hogy minden évben azt gondoltam, a tévékultúra most már elérte a mélypontját, a jelenleginél mélyebre nem süllyedhet. És mégis. Én egy jó ideje már nem is nézek tévét, mert megelégeltem, hogy öntik rám a szemetet, éppen elég nekem az, amit naponta látok a bulvármédiából a metrón és a vonaton ülve, a "megerőszakolta béna anyját" és hasonló szalagcímű újságokat, amelyeket az emberek olvasnak.

A jóslós és a betelefonálós műsorokról olvastam egyszer egy cikket a Heti Válaszban (a bal- és jobboldali újságokat is el szoktam olvasni). A szerkesztőségből felhívtak két különböző jóst egy háromgyerekes családanya nevében, és megkérdezték, fog-e születni negyedik gyerek is. Az egyik azt mondta, igen, a másik azt, hogy nem, de mindketten olyan határozottan, mintha csak azt mondták volna, hogy kettő meg kettő négy. A nyerős-betelefonálós műsorokat meg rendszeresen megbünteti a médiafelügyelet, mert szemérmetlenül hazudnak a nézőknek. A fiatal, csinos, nagymellű műsorvezető állandóan vonyít a nézőknek, kezében a köteg tízezressel: "Én itt virítom neked a lóvét, te meg nem telefonálsz!", miközben rengetegen telefonálnak, csak nem kapcsolják őket adásba, de a pénzt levonják tőlük. Néha megbüntetik a csatornát pár százezer-millió forintra, miközben évente több tízmilliárdos nyereségük van. Szerintem még egyik kormány sem lépett fel velük szemben kellően határozottan.

Nagyon jó az írásod, szellemes, elgondolkodtató, és remek témát találtál!

Üdvözlettel: Marci
haaszi - September 16 2011 19:15:32
Hát, Évike, az én érzéseimet írtad meg, egy az egybe...
Méghozzá olvasmányos, remek stílusban, humorosan.
Gratulálok!smileysmileysmiley
gyongyszem555 - September 17 2011 06:52:21
Kedves Marci!
Őszintén örülök, hogy írásom felkeltette érdeklődésedet és maximálisan egyetértünk a témával kapcsolatosan. No igen, tényleg, a "csinos, fiatal, nagymellű vonyításáról" el is feledkeztem, mert tényleg annyi a szemétség, hogy azt csak több oldalon keresztül lehetne ecsetelni. Tudod, én csak azt nem értem, hogy honnan van ezen a Föld nevű bolygón ennyi ostoba, és hiszékeny ember - vagy a nyereségvágy hajtja őket -, hiszen nem két forint a betelefonálgatásoknak a díja. Volt egy hülye ismerősöm, akinek százezer forintra rúgott a telefonszámlája egy hónapban - e marhaságok végett -, no megtanulta egy életre, hogy ez kész átverés, mint sajnos annyi minden.
Ja, a csatorna pedig mellényzsebből kiteríti a többmilliárdos büntetést, és folyt.köv.
Köszönöm, hogy véleményeddel itt jártál és megtiszteltél.
Szeretettel: Évi.smiley
gyongyszem555 - September 17 2011 06:56:11
Kedves Irénke!
Nagyon szépen köszönöm, hogy figyelmeddel és véleményeddel megtiszteltél és örülök, hogy tetszett az írásom.
Szeretettel: Évi.smiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. May 12. Sunday,
Pongrác napja van.
Holnap Szervác, Imola napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
12/05/2024 06:21
Szèp vasárnapot kívànok! smiley
vali75
11/05/2024 06:58
Jó reggelt kívánok! smiley
hzsike
09/05/2024 13:05
Szépséges napot mindenkinek! smiley
vali75
07/05/2024 19:58
Szép estét kívánok! smiley
vali75
03/05/2024 19:14
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
03/05/2024 09:07
Szépséges napot mindenkinek! smiley
vali75
01/05/2024 15:56
Szép napot kívánok! smiley
vali75
30/04/2024 06:14
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
28/04/2024 21:40
Jó éjszakát kívánok! smiley
vali75
28/04/2024 21:39
Köszönöm szépen kedves Tibor! smiley
Murak Tibor
28/04/2024 20:35
Boldogságos névnapot kívánok kedves Valika!
vali75
28/04/2024 13:14
Szép napot kívánok! smiley Köszönöm szépen kedves István! smiley
rapista
28/04/2024 10:52
Szép vasárnapot!
rapista
28/04/2024 10:36
Valika! Isten éltessen!
vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes