Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikMay 12 2024 01:30:50
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 8
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,204
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
varika12: KILENCES SZÁMJEGY
V


Történetem fikció


Most gondoltam egy nagyot és újítok. Még pedig úgy, hogy először a hozzászólással kezdem magamhoz. Hát persze, hogy magamhoz, miért, látok itt még magamon kívül valakit? No ugye, hogy nem, éppen ezért megállapítom, hogy baromság amiről írtam. Igen, ez a véleményem. Ki hallott még ilyet, hogy a kilencesről írni. A kilenc kávéfőzőről. Persze, hogy nem a kedvencem a kilences szám, de most az lett. Jó, jó páratlan szám, de most azt szeretem. De ettől függetlenül megállapítom, hogy kezdek megőrülni, vagy már meg is vagyok. Feltétlenül mutassam meg magam o2.-án az orvosnak, ő rögtön vágja hogy mi a pálya. Persze, hogy a pálya, no nem a korcsolya, hanem az elmém, agyam tekervényei, a szürkeállomány a topon van, vagy hol a fenébe kószál.
Szóval ott tartottam, hogy írtam a 9 kávéfőzőről, amit karácsonyra kaptam. Persze, hogy kotyogó, na nem majd elektromos, önműködő, még a vizet is magába önti, meg darál, tipor, gőzöl, kapucsinót készít, hogyne!
Sima mezei kotyogós kávéfőző. Akkor is utáltam, amikor még csak olyan volt, mert tutira kifröcskölte az utolsó pillanatokban (no persze, ha nem voltam topon és nem zártam el a megfelelő pillanatban a gázt a tűzhelyen) a keservesen lefőtt kávét. Biztos, hogy sokan emlékeznek a kis cédára, mert volt olyan időszak, amikor csak olyat lehetett kapni az üzletekbe. De volt olyan eset is amikor szerettem, pédául ha áramszünet volt, mert azért valljam be őszintén magamnak, hogy a '6o-as, '7o-es években még nagy divat volt a kis jószág,( vagy trendi, így is jól hangzik) abban az időben még volt áramszünet. Ma már ez elképzelhetetlen, legfeljebb az agyamban.
Szóval itt állok télvíz idején 9 db. kotyogós kávéfőzővel. Kinek adjam? No jó, kettőt megtartok magamnak, hátha jövőre nem lesz áram, mert kikapcsolják, ha nem fizetem. Kettőt adok a fiamnak, kettőt a lányomnak, (nem kell nekik? Majd kelleni fog, csak ők még ezt nem tudják)el is rongyolok holnap hozzájuk vele, majd nem a fejemhez vágják, nem baj, kibirom, egy szülő sok mindent kibír.
Ez már hat ha jól számoltam, de azért a mechanikus számológépemen leellenőrzöm, tényleg hat, tahát maradt még mindig három, amit el kell tudnom ajándékozni. Üzletbe visszavinni? Melyikbe? Kinevetnek, azt mondják, "honnan a francól származik ez az őskövület?"
Hiszen ilyet már még a százforintos üzletekben sem lehet kapni, húzzak el vele. Jó, elhúzok, mi mást tehetek?
Mire lehet még használni három kotyogósat?
Vigyek egyet ajándékba a dokinak o2-án? Nem rossz ötlet, legalább könnyebb lesz számára a diagnózisom felállítása, mert emellé elég egy szemkontaktus velem, és biztos, hogy nyerő leszek nála. Jó, és akkor még mindig maradt kettő. Tegyem el tartalékba, hátha az első kettő megadja magát és nem fröcsköl többet, mert megsértettem? No ez lesz a jó megoldás, el is dugom magamnak, magamtól vezérelt ötletből kifolyólag, jó helyre, lehetőleg olyanra, hogy soha többé ne emlékezzek rá (ha ne talán tán mégis szükség lenne rá) már egy fél óra múlva sem, hogy hová dugtam.
No ezzel is meg vagyok, megoldottam a problémát, nincs több kávéfőző.
Igen ám, de mi lesz, ha holnap mondjuk olyan vihar lesz a Kárpát-medencében, hogy sehol sem lesz áram. Akkor aztán koldulhatok egy nyomorult kotyogós kávéfőzőért, mert azért talán (no nem biztos, de ezt most még jelenleg úgy gondolom) egy tízdekás OTTHON kávéra fussa majd kicsinyke lóvénkból (tudod, hogy melyik az otthon kávé, fele igazi, fele mű, mint az implantátumok, csak ezek nem szivárognak csak akkor, ha megsérted egy gombostűvel a zacskót) no akkor jól jönne a kotyogós.
No mindegy, most már elajándékoztam, tudjak rá, de a rejtekhely kódját azért memorizálom, nem fogom elfelejteni, hacsak a doki át nem programozza az agyamat. De majd megkérem, hogy ne tegye, mert fontos információt tárolok a balféltekén, vagy jobbon, a fene sem emlékszik már rá. Végül is meg vagyok nyugodva, a kilences számot száműztem, nem szeretem, most már nem, megírtam a förmedvényemet is, véleményeztem is magamat, folytatom a karácsonyi ünnepet, de közben már készülődök a dokihoz. Miért? Idő kell hozzá mire összeszedem a gondolataimat, hiszen felkészületlenül nem mehetek, a panaszaimat elő kell tudni adnom, vagy hagyatkozzak csak a külsőségekre, úgy sem kell megszólalnom, mert a doki rögtön vágni fogja.
Hozzászólások
Torma Zsuzsanna - December 27 2011 11:22:18
Kedves Évike!

Elemében voltál a humornak, s talán így, karácsonyi ajándékozások idején nem is furcsak, amiről írtál. Biztosan többen is lehetnek, akik egy valamiből többet kaptak, és most vihetik vissza a boltba. Aztán vagy visszaveszik tőlük, vagy nem.
De Te most is nagyon előrelátó voltál, nem árt gondolni egy hosszabb áramkimaradásra, ami igen sok baj okozója lehet!
Talán sok ember nem is gondol ezzel, hogy ha több napig nincs áram, milyen kataszrófális következményekkel járhat!

Örülök, hogy olvashattam!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
smileysmileysmiley
Torma Zsuzsanna - December 27 2011 11:23:17
Nos, ahhoz képest, hogy velem együtt 123-szor megnyitották, nem szóltak hozzá rajtam kívül. Valóban azt gondolhatták, hogy részedről "csak egy hozzászólás volt" az írásod!

Üdv.: Zsuzsa
smileysmileysmiley
pircsi47 - December 27 2011 11:50:55
Barátnőm!
Gratulálok! Nagyon jót írtál, én, ha elolvasom írom is a véleményemet!
Igaza van T.Zsuzsinak! Miböl állna 1-2 sort, hogy tetszett, vagy jópofa, de nem vagyunk egyformák!
A kotyogóhoz, már nem tudom az idejét, hogy mióta keresünk egy pont ilyet, mert az elektromos a 15 ezer Ft-os olyan ócska, hogy legszivesebben kidobnám, de a sorsát nem kerüli el. ha kapok egy ilyet valamelyik kis üzletben, mert a Multik olcsó árút nem árulnak!
Pedig minél egyszerűbb, annál jobb!
Gratulálok, puszillaksmileyircsismiley
gyongyszem555 - December 27 2011 12:52:51
Kedves Zsuzsika!
Nagyon szépen köszönöm értékes hozzászólásodat, és azon én is elgondolkodtam már, hogy miért nem szólnak hozzá többen, ha olyan sokan megnyitják. De valószínű, hogy nem ennek a klubnak a tagjai és ahhoz regisztálni kellene, hogy hozzászóljanak, ha akarnak.
De tulajdonképpen én nagyon örülök annak, hogy Te és rajtad kívül
még egy páran olvasnak itt e klubban és véleményüket is adják.
Akik pedig csak "kívülről" olvasnak, nekik is örülök, mert a megnyitások száma, gondolom, hogy nem azért van, mert rossz az amit írok. De ha így is lenne, akkor még mindig ott van egy másik irodalmi klub, ahol egyetlen versemet 22oo-an nyitották meg, és senki nem "mondott" véleményt.
Zsuzsikám, nagyon szépen köszönöm, hogy megtiszteltél véleményeddel.
Szeretettel: Évi.smiley
gyongyszem555 - December 27 2011 13:03:05
Barátnőm!
Nagyon szépen köszönöm, hogy olvastál.
Én azt tanultam apámtól - meg a kedves, szeretett magyartanáraimtól, hogy ha hozzám írnak - ha csak egy sort is -, azt illik megköszönni - főleg azok után ha én is megtiszteltem valakit véleményemmel.
De tudod, ez már történelem, már mint, hogy "tudni illik, hogy mi illik".
Barátnőm, nagyon szépen köszönöm, hogy olvastál és véleményeztél.
Szeretettel: Évi.smiley
patakikatalin - December 30 2011 17:50:26
Szóval...az eljövendő szegénységre gondolva én megtartom mind a 9 kávéfőzőt!!! Ennek a típusnak, gyorsan letörik valamelyik porcikája...pótlást pedig nem gyárt a Magyar Gazdaság, mert ugyebár gazdaság-sincs!!!!
Majd tervszerűen növekedik a szegénység, és nem telik kávéra...cukorra! Ha ezzel végzett Állambácsi, nem telik vízre, gázra!!!
Ha jól gazdálkodunk a lehetőséggel,akkor talán föl sem kell szentelni a kávéfőzőket. Üveges szemekkel, korgó hassal bámuljuk az ezüst fényű Kotyogó kávéfőzőket, és emlékezünk a régi szép időkre!

Évikém! Szeretettel ölellek, és
Boldog Új Esztendőt Kívánok!!!
Őrizd a 9db. Kotyogót.....
GLICAsmileysmileysmiley
gyongyszem555 - December 31 2011 07:54:25
Kedves Katika!
Nagyon szépen köszönöm, hog olvstál és véleményeddel megtiszteltél.
Amondó vagy, hogy tartsam meg a kis buta kávéfőzőket?
No jól van meggyőztél, el is rejtem mind a kilencet, csak majd emlékezzek is rá, hogy hová rejtettem!
Köszönöm, hogy olvastál és boldog új évet kívánok Neked és kedves családodnak!
Szeretettel: Évi.smileysmiley
patakikatalin - December 31 2011 18:43:38
Drága Szeretett Évikém! Mi már tegnap rendeztük a dolgot a gyerkőcökkel. Dínomot-dánomot mondtunk, és halálra ítéltünk egy narancsos tortát! A piskóta gyorsan szárad, így meglocsolgattuk gyümölcsízű koktéllal. Puszi-puszi BUÉK!
Csilla lánykám tova utazott a barátjához, Krisztián pedig, most szépítkezik és megy a barátaihoz.
A két cicával őrizzük a házat, békét, szeretetet!
Majd benézek ide is, mint a csillagok az ablakon.
Szeretettel:Katalinsmileysmileysmileysmileysmiley
gyongyszem555 - January 01 2012 15:01:25
Kedves Katikám!
Nagyon örülök, hogy megosztottad velem a narancsos torta kivégzésének történtetét. Mert tudom én azt, hogy nem mindegy, hogy golyó általi halálra ítéltétek, vagy gyümölcsízű koktélba folytatás volt a halálos fegyver.
De csak gratulálni tudok Nektek, hogy ezt a módját választottátok, ha már meg kell halni szegény piskótának - nehogy sivatagi kiképzésen (a szárazság miatt) veszítse gyönyörű életét.
Szóval leánykád és fiacskád már magadra (magatokra a cicákkal) is hagyott, kedves Katikám, ez az élet rendje, de én biztos vagyok abban, hogy nagyon jó házörzők a cicáid, oda az ellenség biztos, hogy nem jut be, már csak azért sem, mert leánykádat ismerve - no meg amit még most fog megszerezni a katonai "bázison" a kiképzések folyamán - biztos, hogy "meghallaná" segélykiáltásodat, ha baj lenne.
Drága Katica! Most arra az elhatározásra jutottam, hogy én is ritkábban fogok ide benézni, de ha Te itt leszel következő ragyogó írásoddal - a csillagok közül én is sasollak ám -, biztos, hogy "találkozni" fogunk.
Szeretettel: Évi.
Ui.: Ja, ne küldjek Neked egy kotyogót? Rosszul számoltam a múltkor, nem kilenc van, hanem tíz. No gondold meg, legfeljebb jó lesz a cicáknak.
Ja és holnap megyek a dokihoz (melyikhez, hát tudod, aki megállapíjja, hogy mi a hézag nálam) majd beszámolok Neked, mert Te jóbarátom vagy.
Puszillak Benneteket és köszönöm, hogy ismét visszanéztél.
Szeretettel: Évi.
patakikatalin - January 01 2012 18:24:19
Évikém! Az orvosokkal csííííííííínyán kell bánni....kétszer is mond meg neki a NEVED!!!!Háromszor is szaglászd meg, hogy mit iszol....
A mobilját meg vedd el, és vizsgálat után add vissza!
Sok sikert a Dokihoz.smileysmileysmileysmileysmileysmiley
Puszi-nyuszi:Katalin
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. May 12. Sunday,
Pongrác napja van.
Holnap Szervác, Imola napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
11/05/2024 06:58
Jó reggelt kívánok! smiley
hzsike
09/05/2024 13:05
Szépséges napot mindenkinek! smiley
vali75
07/05/2024 19:58
Szép estét kívánok! smiley
vali75
03/05/2024 19:14
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
03/05/2024 09:07
Szépséges napot mindenkinek! smiley
vali75
01/05/2024 15:56
Szép napot kívánok! smiley
vali75
30/04/2024 06:14
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
28/04/2024 21:40
Jó éjszakát kívánok! smiley
vali75
28/04/2024 21:39
Köszönöm szépen kedves Tibor! smiley
Murak Tibor
28/04/2024 20:35
Boldogságos névnapot kívánok kedves Valika!
vali75
28/04/2024 13:14
Szép napot kívánok! smiley Köszönöm szépen kedves István! smiley
rapista
28/04/2024 10:52
Szép vasárnapot!
rapista
28/04/2024 10:36
Valika! Isten éltessen!
vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes