Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikMay 12 2024 07:43:20
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 10
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,204
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
varika12: MENET FELSZERELÉS
V

Történetem fikció, vagy nem.

Három napja intenzíven figyelek egy manuszt a buszmegállóban, tehetem, mert itt van velünk szemben. Minden hajnalban elszívok egy cigarettát az erkélyen és meglátom Őt. Várakozik a buszra teljes menet felszerelésben. Rodadtul érdekel, és azt gondolom magamban, hogy ha beledöglök is, akkor is szemügyre veszem közelebbről, mert roppant érdekel. Közelebb sündörgök hozzá, mintha derengene valami az emlékeimben, hogy én ezt a manuszt ismerem valahonnan. Talán egy régi katonatársam? Kutatok az elmémben és kipattan a szikra. Megvilágosodom! Igen, ő a Béla, no jó, hát rajta is fogott az idő, kissé megöregedett (no jó, hát persze, hogy megöregedett, miért, mit gondoltam, én fiatalodom, egy frászt!) bár még mindig jól néz ki. Megsasintom balról jobbról, már kezdi kényelmetlenül érezni magát (én is)gondolja, hogy mi a fenét ólálkodom körülötte, vagy szólítsam meg, vagy tűzzek onnan a levesbe (már, hogy ilyen szépen fejezzem ki magam)
Igen, Ő a Béla, most már kristály tisztán emlékszem rá, fején az a régi orosz tipusú usánka (miért -18 C fokban, hogyne...) és három málhazsák a hátán. Néha meg-megroggyan a térde a súly alatt, de cipeli rendületlenül. Komolyan mondom, már szégyellem magam ahogy körbe vizslatom, most már meg kell, hogy szólítsam, legfeljebb azt hiszi, hogy ki akarok vele kezdeni vén fejemmel, de nem baj, majd magyarázkodom. Felveszem vele a szemkontaktust, nyujtanám a kezemet, hogy bemutatkozzak úgy "elvtársiasan", de Ő megelőz és magához ölel. Mondanon sem kell, alig kapok levegőt a sok cucctól ami a hátáról kissé előre billen a nyakába, ahogy felém hajol.
- Szia kedves kollegína, emlékszel rám?- kérdezi puszit lehelve megfagyott orcámra. (Már hogy a fenébe ne emlékeznék, Te voltál a vegyvédelmi raktáros az alakulatnál, nagyon jó kolléga voltál)
- Szia Bélám, hogy ne emlékeznék Rád, feletted is eljárt az idő, de a vonásaid a régiek. - mondtam neki kitörő örömmel. Visszahelyezte málhazsákjait a hátára és várta a reakciómat. Tudta, hogy meg fogom kérdezni, hogy hová igyekszik ilyen felszereléssel a hátán. De várta a hatást, büszkén hátra tekintgetett aprócskának nem mondható csomagjaira a hátán.
- Mondd Bélám, hova a túróba mész ennyi pakkal a hátadon?- kérdeztem tőle csodálkozva és egyben mosolyogva (mondanom sem kell, hogy vörösödött a fejem nem csak a hidegtől, de a nevetéstől is mert olyan látványt nyújtott, hogy nagyon nehezen tudtam megállni, hogy el ne röhögjem magam, de megpróbáltam viselkedni.)
- No már most elmondom neked kedvesem, még van annyi időm a busz érkezéséig.- mondta komoly tekintettel. Mindíg nagyon szeretett beszélni, én meg jó hallgatóság voltam, most is.
- Kérlek szépen, az első zsákban a gázálarc van, hogy hogy minek, látom a tekinteteden, hogy ezt kérdeznéd, ha hagynálak szóhoz jutni. Mondd, Te nem nézel híradót? Persze még mindig a hülye szappanoperákat sasolod? No mindegy, szóval minden nap kigyullad egy metró szerelvény, füstöl az egész alagút. No már most, fulladás elkerülése végett előkapom a gázálarcot és már meg is menekültem.- mondja lelkesen. (Tulajdonképpen igazat kell, hogy adjak neki, nem rossz ötlet, mindíg is kreatív egyéniség volt Béla)
- Kérlek szépen, itt a második szimatszatyor, ebben kettő darab tűzoltókészülék van, egy habbal oltó és egy porral oltó, miért? Nem hiszed, hogy ez is jól jön a tűz megfékezésénél.
No de most már komolyan mondom, hol élsz Te? Még mindíg a rózsaszín leányszobádban, burokban? No ne csináld, hát rajtad is meglátszik már az idő vas foga, nem vagy csitri, mondd mi a francnak neked televízió? Dobd ki, ha semmi fontosat nem nézel benne.- mondta ilyen kedvesen a képembe vágva az igazságot. (No persze nem haragszom rá, tudom, hogy szeretetből teszi.)
- No és végül a harmadik szimatszatyorban van a gyalogsági ásó, hát hogyne, ha betemet a hó két állomás között, mi a francot kezdek magammal?
Valahogyan ki kell szabadulnom.- mondja válaszomra várva, azt látom tekintetéből, hogy most frankón a dicséretemre vár.
- Kedves Béla, komolyan mondom, le vagyok nyűgözve, hogy Te milyen talélékony fazon vagy, megáll az eszem Tőled. (mint régen, de az már múltidő). És Te így mész minden nap melcsizni teljes menet felszereléssel! Gratulálok, ügyes vagy!- mondom neki mosolyogva.
Látom nagyon büszke magára, talán titokban lelki szemei előtt látja a jutalmat és a kitüntetést amit kapna ezért a találmányáért, ha még aktív katona lenne. De már nem az!
- Mondd csak Bélám! És egyáltalán működőképesek ezek a tűzoltó berendezések?
- kérdezem tőle nem kevés cinizmussal a hangomban.
- Az meg ki a francot érdekel, azt hiszed, hogy tudom én? Nem tudom, hogy működne-e, no de most már tényleg ne idegesíts, hiszen tudom, hogy okos vagyok meg minden, no de azért mindent én sem tudhatok! Különben is nem mindegy az neked? No ugye, nekem is mindegy, felszerelés a hátamon, éltet az a tudat, hogy ha baj van itt vannak a közelemben az eszközök, ennyi elég.- néz rám kissé furcsán, mintha őrület szikráját vélné felfedezni tekintetemben, és egy kissé eltávolodik tőlem.
No végre jön a busz, felfurakodik a hátsó ajtón, mert a sok csomaggal a hátán csak ott tud felszállni, de közben még egy csókot fúj a két kezére és felém dobja ezzel a felkiáltással, jó hangosan, hogy mindenki rám figyeljen:
- Örülök, hogy találkoztunk, feltétlenül kérjél időpontot a pszichiáteredtől, mert úgy ítélem meg menthális állapotodat, hogy szükség lehet rá. Még, hogy működik-e a tűzoltó készülék? Hm... ilyen hülyeséget is csak te tudsz kérdezni, no pá, vigyázz magadra! - és becsukódik végre a hátsó ajtó és ott maradok gondolataimmal a térdig érő hóban.De tényleg, hogy a francba tudok ilyen hülyeséget kérdezni?
Hozzászólások
Torma Zsuzsanna - February 06 2012 08:55:35
Kedves Évi!

Neked aztán igen éles a fantáziád! Mindig tudtam, (hiszen olvasom írásaidat), hogy mennyire sok téma van a "tarsolyodban", ennek ellenére mindig tudsz meglepően új dolgokról írni. Igaz a tűzoltó készülék régi, és talán nem is használható, de mit számít az! Fő, hogy ott legyen a kezünk ügyében!!!

Szeretettel: Zsuzsa
smileysmileysmiley
gyongyszem555 - February 06 2012 09:10:19
Drága Zsuzsika!
Már nagyon "vártalak", mert tegnap nem "láttalak", de most már megnyugodtam, hogy nem vagy beteg (azt hittem) hiszen az utóbbi időben minden nap "láttalak".
Zsuzsika nagyon szépen köszönöm értékes véleményedet.
Történetem fikció, természetesen nincs ilyen katonatársam, de komolyan mondom, nézem a híradót, minden nap kigyullad, lerobban, füstöl egy-egy metro szerelvény, gondoltam vicces formában előadom, hogy mit lehetne tenni ez esetben a mindennap közlekedő embereknek. Miért, amikor a XXI. században füstölgő metróban kell közlekedni az embereknek, legalább annyira "érdekes" lenne a málhazsákkal felszerelkezett utasok léte is.Az, hogy nem működik a tüo.készülék, a fene sem bánja, a metro sem működik.!smileysmiley
Nagyon szépen köszönöm, hogy itt voltál véleményeddel és figyelmeddel.
Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
gyongyszem555 - February 09 2012 17:48:18
Kedves Olvasóim!
Nagyon szépen köszönöm, hogy ismételten megtekintettétek írásomat, nagy örömet szerezve érdeklődésetekkel.
Szeretettel: Évi.smileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. May 12. Sunday,
Pongrác napja van.
Holnap Szervác, Imola napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
12/05/2024 06:21
Szèp vasárnapot kívànok! smiley
vali75
11/05/2024 06:58
Jó reggelt kívánok! smiley
hzsike
09/05/2024 13:05
Szépséges napot mindenkinek! smiley
vali75
07/05/2024 19:58
Szép estét kívánok! smiley
vali75
03/05/2024 19:14
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
03/05/2024 09:07
Szépséges napot mindenkinek! smiley
vali75
01/05/2024 15:56
Szép napot kívánok! smiley
vali75
30/04/2024 06:14
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
28/04/2024 21:40
Jó éjszakát kívánok! smiley
vali75
28/04/2024 21:39
Köszönöm szépen kedves Tibor! smiley
Murak Tibor
28/04/2024 20:35
Boldogságos névnapot kívánok kedves Valika!
vali75
28/04/2024 13:14
Szép napot kívánok! smiley Köszönöm szépen kedves István! smiley
rapista
28/04/2024 10:52
Szép vasárnapot!
rapista
28/04/2024 10:36
Valika! Isten éltessen!
vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes