Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikMay 12 2024 21:23:17
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 10
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,204
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
mamuszka: Álmaink üzenete
MM

Az álmok világa csupa titok, reális és irreális elemekből szövődik össze a történetek elegye, mozaikok tömege. Kutatása - mint az agyműködés specifikus területe - tudományokat, tudósokat foglalkoztat ősidők óta. A babonáknak is gazdag tárháza. Álomfejtő hírességek és álmoskönyvek tucatjai próbálják megoldani miért és mikor álmodunk fontos üzeneteket. Típusokat is megkülönböztetnek az álomkutatók: vágyálmok, rémálmok, jósló álmok és megtörtént események bennünk nyomot hagyó átértelmezései, variációi az álom tudat alatti világában, gátlástalanul törnek elő.Talán nincs is olyan ember, akit nem foglalkoztatott még valaha egy-egy különös álma, ami talán motívumaiban gyakran visszatér.

- Én úgy vélem idegen emberek álmát megfejteni közelítőleg helyesen , szinte lehetetlen. álmainknak mindig köze van a valóság - volt vagy lesz - elemeihez. Saját álmainknak lehet és van üzenete számunkra. Érdemes ezekre figyelni, noha nem szabad szó szerint értelmezni, mert jelképrendszere sajátos, függ az álmodó korától, testi, lelki állapotától, környezetétől, érzelmeitől, egyéniségétől, műveltségétől és még számos tényezőtől is. Elmúlt életemben sokat segítettek az álmok döntéseimben, sikereimben és kudarcaim elviselésében, közérzetem megértésében.
- Visszatérő álmaimban sötétben egyedül várok utcán vagy vasútállomáson ismeretlen tömegben és utazni szándékozom, valamely jármű érkezésére várok, de kudarc ér. A jármű nem jön, ha igen, nem áll meg, ha megáll, nem férek fel - és egyedül maradok szomorúan. Ugye nem nehéz értelmezni? Idegen vagyok a világban és magányos, elvágyódom, de még nem jött el ideje az utazásnak.
- Máskor ismeretlen tájakon otthonosan járok, kelek, ismerem az embereket, akiket éber állapotomban még sohasem láttam...Miért? Talán valóban volt már másik életem korábban? Az inkarnáció tanában a keleti vallások hisznek, ki tudja, van-e benne igazság? Mennyiben különböző, mint a kereszténység túlvilágba vetett hite? Nem tudok választ adni rá, és mások sem dönthetik el egyértelműen, a hitünk neveltetésünkből vagy megrendítő eseményekből táplálkozik.
- Voltak segítő álmaim fiatal koromban..Talán azért, mert sokat foglalkoztatott napközben a másnapi vizsga, megálmodtam a vizsgatétel számát és helyesen, így sikerrel vettem a fontos akadályt, mert egy rossz osztályzat esetén nem kaphattam volna ösztöndíjat. Álmomban egy templomban a gyermek Jézus jött felém, mosolygott és így szólt hozzám:
-Ne félj! A nyolcas tételt fogod húzni. Megnéztem a tételsort amikor felébredtem, a gyűrűsférgekről kellett beszámolni. Gyorsan átfutottam újra. Bementem az iskolába, már tartott a vizsga javában. Az előttem bemenőknek megtiltottam, hogy kihúzzák a nyolcast. Nevettek, amikor azt mondtam, az az enyém. Azután rám került a sor. Határozott mozdulattal nyúltam a tételekhez és természetesen kiemeltem a nyolcas tételt. Nem csodálkoztam. Biztos voltam benne, hogy az álom nem hazudik. Természetesen nem lehet parancsolni az álomnak, hiszen attól felfordulna a világ rendje. Nem álmodhatom meg a lottó nyerőszámait, meg sem próbálnám.
- Később nagy szerelmeimet is megálmodtam. Még nem ismertem közelebbről azokat a férfiakat, akik döntő szerepet játszottak az életemben, amikor megjelentek álmomban, pontosan olyan szerepben, amiben később a valóságban is. Túlságosan diszkrét lenne ezekről itt most elbeszélni az álmokat, amikből valóság lett. Ezért maradjon ez most titok..Talán majd egyszer, máskor, amikor már csak az enyém lesz a titok, amit megoszthatok - noha senkire sem tartozik, csupán nekem fontos és érdekes.
- Álomfejtésre nem vállalkozom...Nem hiszek az álmoskönyv szótárának jelentéseiben, nem álmodok olyan dolgokról, amik ott szerepelnek -elefántról. jachtról..- és nem is úgy történik semmi, ahogy ott írva van. Ezért pénzt kérni - szélhámosság, a jós pedig a tudatlanság vámszedője. saját álmaimban viszont hiszek - úgy vélem, van valami különleges érzékem, hogy az álmok szemével a jövőbe nézzek és ez ma már riasztó perspektívát mutat, hiszen idős vagyok és beteg. Sorra jönnek értem már halott barátok, családtagok és elkísérem őlet vagy ők várnak rám, míg elkészülök.Nem félek tőlük.
Hozzászólások
Dellamama - March 14 2012 19:02:17
Kedves Mamuszka!

A téma amiről írtál: Az álom.

Nagyon sokféle megközelítése lehet az álmoknak és jelentőségüknek. Én magukban az álmokban nem hiszek, de az üzenet értékének igen
Már van annak talán vagy l5-2o éve is, hogy Domján Agykontroll tanfolyamát hallgattam. Ott az álmok üzeneteit is megtanultuk értelmezni. Néha nálam a technikai része-működik.
Az agy rendkívül bonyolult. A legújabb kutatások szerint az álom az agy készenléti állapota. Nem kapcsolhat, ki, mert akkor leállna. Az álom ezért szükséges mondják, hogy "üzemben" legyen az agyunk. Ez a téta agy-hullámok és az alfa állapot között zajlik.
Hű de tudományos voltam. Már több /nem álmoskönyv/ is került kezembe erről a témáról. Nagyon érdekesek.

Viszont egy előre " programozott álom" volt segítségemre. Pl. egy görögországi balesetet így kerültünk el. Az álom figyelmeztetett egy lángoló kamionra, ne menjünk tovább álljunk meg egy parkolóban.

Nem vettek komolyan, ezért kitaláltam, hogy mindenképpen meg kell állnunk,mert a mosdóba kell mennem. Tíz percet időztünk. Ha nem állunk meg később megtudtuk, pont abban az időben ott lettünk volna a helyszínen, ahol kigyulladt egy kamion, mert kb. húsz km-en keresztül egy olajszállító kamion ment előttünk. Nem is tudtuk leelőzni pedig többször akartuk.
Később a családtagok is csodálkoztak, azt hitték ez csak egy megérzés volt.
Valószínű mi is a kigyulladt kamion közelében lettünk volna ha nem állunk meg. Emiatt terelték az embereket másik útra.

Szeretettel olvastalak: Maria
szomorufuz - March 15 2012 17:50:32
Drága Sárika!
Álmokban élek - azért, mert az álmaimban olyan szabad vagyok. Nincsenek akadályok, mindazt megtehetem, amit az életemben egyre képtelenebb vagyok. Bejárhatom a titkok birodalmát - egyszóval - álmodozó vagyok. Nem értem az álmokat - de elmerengek rajtuk - hátha egyszer megvilágosodoksmiley
Szeretettel olvastalak: Szomorúfűz
Torma Zsuzsanna - March 16 2012 11:02:21
Kedves Mamuszka!

Nagyon tetszett írásod az álmokról, s azok üzeneteiről.
Én komolyabban nem foglalkoztam az álmaim esetleges jelentéseivel, de néha azért gondoltam arra, hogy az őseim szerint egy-egy álom mit üzenhet. Hozzád hasonlóan (már több helyen is írtam ezzel kapcsolatban) többször álmodtam azt, hogy valahonnan hazafelé visz az utam, de vagy nincs pénzem jegyet váltani, vagy olyan sok tennivalóm akad, hogy amiatt elkések valahonnan, vagy már ismerős tájon való barangolás közben egy-egy folyó állja az utamat és nem tudok átkelni. Ahogy Te is fejtegeted, talán az a "haza" az örök hazát jelentheti számomra, ahova való visszatérésem még nem érkezett el.
Nagyon szeretek élni, de néha történnek olyan valódi események, amik arra engednek következtetni, hogy nem a legnagyobb szeretetbe születtem bele, vagy nem vártak olyan szeretettel, ahogy kellett volna, s ez későbbi - jelenlegi - életemben néha egy közeli hozzátartozómmal elég sok kellemetlen párbeszéd kialakulásához vezet. Tegyük fel, hogy volt előző életem, ts alán gonosz ember voltam, s a jelen életemben ezért most így kell "vezekelnem"?

Szeretettel: Zsuzsa
smileysmileysmiley
mamuszka - March 18 2012 08:52:48
Köszönöm a kedves üzeneteket - elmondtam, amit gondoltam, szívesen olvastam személyes élményeiteket - nincs erőm részletesen írni ...

álomtalan végleges éjszaka közeleg ...
szeretettel - mamuszkasmileysmiley
mamuszka - March 18 2012 08:52:48
Köszönöm a kedves üzeneteket - elmondtam, amit gondoltam, szívesen olvastam személyes élményeiteket - nincs erőm részletesen írni ...

álomtalan végleges éjszaka közeleg ...
szeretettel - mamuszkasmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. May 12. Sunday,
Pongrác napja van.
Holnap Szervác, Imola napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
12/05/2024 06:21
Szèp vasárnapot kívànok! smiley
vali75
11/05/2024 06:58
Jó reggelt kívánok! smiley
hzsike
09/05/2024 13:05
Szépséges napot mindenkinek! smiley
vali75
07/05/2024 19:58
Szép estét kívánok! smiley
vali75
03/05/2024 19:14
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
03/05/2024 09:07
Szépséges napot mindenkinek! smiley
vali75
01/05/2024 15:56
Szép napot kívánok! smiley
vali75
30/04/2024 06:14
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
28/04/2024 21:40
Jó éjszakát kívánok! smiley
vali75
28/04/2024 21:39
Köszönöm szépen kedves Tibor! smiley
Murak Tibor
28/04/2024 20:35
Boldogságos névnapot kívánok kedves Valika!
vali75
28/04/2024 13:14
Szép napot kívánok! smiley Köszönöm szépen kedves István! smiley
rapista
28/04/2024 10:52
Szép vasárnapot!
rapista
28/04/2024 10:36
Valika! Isten éltessen!
vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes