Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikMay 11 2024 06:26:14
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 9
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,204
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
varika12: TUDOD, A BÉLA...
Elhatározásra jutottunk Tündivel, hogy megírjuk a "Varázsszemüveg" III. befejező részét (is) de ezt megelőzendően még leragadunk kicsit a Bélánál, mert kell...



Gy.

- Kedvesem, mivel a varázsszemüveged tönkrement a 6o C fokban a tetőn - nem csodálom, nem vigyáztál rá -, no meg az én speciális távcsövem is felmondta a szolgálatot, no az nem az én hibám, nehogy rám fogd, szóval mivel itt állunk szemcsó és távcső nélkül, pedig látnivaló lenne, rongyolj már el abba az üzletbe az újabb varázsszemüvegért - de kettőt vegyél, mert egyik az enyém, megyek veled - ahol én vettem neked azt a szemüveget! - mondja Tündi nem szépen kérve, hanem ellentmondást nem tűrő hangon. Kénytelen vagyok én elmenni, mert ő már betúrta magát a katonai műhelyembe, előkészítendően a varázsszemüveg III. részét.
- No jól van, elmegyek, de kit keressek? - kérdezem most már én is sürgetve, mert roppant kíváncsi vagyok még a többi emeletre is a Tízesből.
- A Bélát, a Bélát kell keresned! Hogy milyen Béla, honnan a fenéből emlékezzek már rá, no ne hülyéskedj, nincs nekem jó memóriám. De várj csak, magas, köbö száznyolcban centi, szikár testalkatú, ötvenes, vagy huszonötös fazon, a franc sem emlékszik már rá. Milyen hülyeségeket tudsz te kérdezni kedvesem, megáll az a kis maradék eszem. No tűzzél már, Béla és kész! Keresd a Bélát, csak menj már, hagyjál engem is dolgozni, most fényezem a kulacsaidat, mert szükség lesz rá, bár hétvégére már enyhülést igér a meteorológia, no nem baj, akkor pedig elő kell szedni a mikádót, mert lehet, hogy hideg lesz. - mondja Tündi és szenvtelenül ott hagy.
No jó, megyek, megkeresem azt a huszonötöst aki éppen ötvenes, szikár, vékony testalkatú fazon.
Berongyolok illedelmesen az üzletbe, és alázatosan kérem az egyik eladót.
- Jó napot kívánok, én a Bélát keresem. Itt eladó Önöknél ha jól tudom.- mondom mosolyogva. (lehet, hogy ő a Béla? Sasolom balról jobbra, elég magas, gyorsan előveszem a mérőszalagomat, megpróbálok a háta mögé osonni, hogy ne vegyen észre, csak úgy sacc/kábé megmérném, de nem tudom, mert furcsán rám szegezi a tekintetét, még egy kis kéjes mosoly is bújkál a szája szegletében, te jó ég, mit gondol ez rólam, mit akarok én megmérni rajta. Elszégyellem magam és gyorsan a táskába hajítom a mérőszalagot.)
- Melyik Bélát kezétcsókolom - közben kajjánul vigyorog rám, még kacsint is a félszemével, talán le is vetkőztet a tekintetével, hú de rosszul érzem magam - van három. A Füredi, a Varga és a Szakács Béla, melyiket?- mondja a férfi, de le nem veszi szemeit a mellemről.
Ó Tündi az anyád, anyánk úristenit, addig élsz amíg haza nem érek, jól beküldtél engem a málnásba. Türelmet kérek, mert fel kell, hogy hívjam Tündit, hátha emlékszik legalább az eladó nevére. Hátrébb húzódok, fél szemmel azért rá-rásassintok az eladóra, az azóta is stíröl, kacsintgat, kéjes mosoly, mit mosoly most már vigyor az arcán - mindjárt letörlöm ha nem hagyja abba - no de először telcsiznem kell ezt a kis hülyét!
- Szia Tündi, na végre, hogy felveszed már, hogy az ég szakadjon rád! No mondd gyorsan, hogy milyen Bélának hívják az eladót, mert van belőlük három. És én itt állok meztelenre vetkőztetve egy szatír előtt és nem sok időm van, már a menekülési stratégiát dolgozom a fejemben! - mondom Tündinek, de nem érti, hogyan is értené, hisz nincs velem ő belevetette magát a műhelyi munkába. No jó, szerencsére nem értetlenkedik, hallom a válaszát.
- Kedvesem, rossz hírt kell, hogy közöljek, nem tudom, hogy milyen Béla, különben is elmondtam már neked a paramétereket róla amennyit tudok, ne mondd, hogy nem voltam pontos, no jó, az éveit nem tudtam megitélni, de ismersz, azt soha sem tudom. Ha ennyi infó nem elég róla, döntésképtelen vagy, az nem az én hibám. - próbálna kioktatni engem Tündi még mindig szenvtelenül. A fazon meg néz, nyalogatja a szája szélét, mint egy vadállat aki becserkészte már áldozatát és csak a végkifejletre vár, hogy magához szoríthassa mondjuk a kis őzgidát. No de én nem vagyok őzgida, igencsak benne vagyok már a koromban, no de bejövök neki az anyja úristenit úgy látom, no de már elkalandoztak a gondolataim, hol is tartottam? Ja Tündinél, most észbe kapok, mert ordít a mobilom, illetve a mobilomban Tündi, hogy hol a fészkes fenében vagyok már, megkukultam?
- Jaj, dehogy Tündikém, csak közben stíröl ez a fazon, no mindegy hosszú, úgysem érted, majd otthon elmagyarázom, feltéve, ha haza jutok szemcsóval vagy anélkül.
- No figyelj Tündi! Keresd elő a számlát amely a vásárlásod alkalmával kitöltetett, hátha... hátha rajta van az eladó neve... várok, siess!
Időközben már ott áll az eladó mellett még három manusz, csak nem a három Béla? Sasolom őket, apró mosolyokat küldök feléjük, természetesen ők is visszamosolyognak, az előző fazon súg nekik valamit és most már mind a négyen kéjesen néznek rám. Ó te jó ég, mit gondolnak ezek rólam? Tündi, az anyád úristenit! Ilyen kellemetlen helyzetbe hozni engem, most már ahogy így a négy fickóra ránézek, ott állok előttük pőrén, nem egyszer, négyszeresen pőrén ahogy a tekintetükből olvasok. No végre megszólal Tündi.
- Kedvesem, rossz hírt kell közölnöm veled - oh, Tündi a fene egye meg a pofádat, te nem tudsz csak rossz hírrel szolgálni, elzavarlak, el foglak zavarni, ezt most itt pőrén a négy fickó előtt ünnepélyesen meg fogom fogadni, ha eléjük járulok végre - a számlán nincs aláírás.
- Mi az, hogy nincs aláírás, Tündi, keress!!! Én addig le nem teszem a telefont, amíg nem találod meg a Bélának a nevét a franc essen a pofádba, no most már kimondtam, keress!!!- mondom Tündinek nagyon kikelve magamból, szerintem a szemeim villámokat szórnak, mert egy kissé lefagyott a kéjes mosoly, vigyor a pasik arcáról és hátrébb húzódtak, olyannyira, hogy már visszavehetem a melltartót, a bugyit, talán még a ruhámra is sor kerül, csak szórnom kell tovább a villámokat mosoly helyett. Jó taktika, alkalmazni fogom.
- Halló kedvesem, megtaláltam, megtaláltam végre a fene egye meg, itt egy szaggatott vonal a számla alján - mondjam a parmamétereket, jó, nem mondom, tökmindegy, hogy a számla melyik szögletében heyezkedik el az aláírás, de meg van! - mondja Tündi, közben elhallgat. Néma csönd, most mi van, elájult, rosszul lett, vagy nem tudja elolvasni? Beleüvöltök a fülébe - közben látom, hogy a négy pasi hívja a biztonsági szolgálatot, lehet, hogy már a mentő is úton van értem, a franc sem tudja, mindenesetre a ruhám már ismételten rajtam van, no ez legalább pozitívum a kutyafáját nektek fickovicsok!
- Halló kedvesem - no végre felébredt már Tündi -rossz hírt kell közölnöm (no már megint a rossz hírrel jön, kitekerem a nyakát csak érjek haza, amilyen idegállapotban vagyok most, mindenre elszántan és képesen) szóval az a helyzet, hogy (no mondd már, mert azon nyomban szétvet a düh) az aláírás nem látható. Hogy mi látható? Egy baromi nagy X. aláírás gyanánt. No szia kedvesem, már le is teszem, mert még rengeteg feladatom van, siess haza, szemcsó nélkül haza ne gyere!
Hozzászólások
Dellamama - August 08 2012 15:21:09
Évikém!
Nem csalódtam Benned a harmadik részt illetően. Tündikéd jól elküldött a Bélákhoz.
Rendkívül érdekesen adod elő a storydat a zsargonod tökéletes.
A kis vagány asszonyka, de az igazi bögyöske is előbújik Belőled.
Szándékosan hagytam délutánra a novellád olvasását, mert szeretek nyugodtan olvasni
Olyan jót nevettem, hogy kilötyögött a kávém a csészéből.
Szeretettel ölellek: Maria smileysmileysmiley
Látom másoknak is nagyon tetszik, sokan nyitottak be, ma is Hozzád.
gyongyszem555 - August 08 2012 16:53:25
Drága Barátnőm!
Nagyon szépen köszönöm, hogy már olvastál is és véleményeztél. Tudod, hogy a Te véleményed (is) mérvadó a számomra, nem nagy írások ezek amiket én "elkövetek" tudom, de végtelenül nagy örömmel tölt el, ha kapok néhány kommentet, és sok-sok vendég-olvasót. Már csak azért is, mert rájövök - mert mindig rá kell, hogy jöjjek, mert nem tartom magam még haladó szintű amatőrnek sem, ott vagyok a szint alatt, de ott nagyon jól érzem magam- hogy nem volt hiábavaló megírni szösszenetemet. Szeretem a humort, az az életem, nem vágyom eget verő "alkotásokra" engem ez a szint tökéletesen kielégít és ha még mások is megtekintik írásaimat, akkor maximálisan elégedett vagyok.
Egyébként Tündi most meg van sértődve, mert rettenetesen leteremtettem, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe hozott. Lehet, hogy soha többé nem diktál nekem, de akkor meg azért fog kikapni, tökmindegy, valamiért úgyis behúzok neki egyet!!!smileysmileysmiley
Szeretettel ölellek: Évi.smileysmileysmiley
pircsi47 - August 08 2012 18:47:45
Barátnőm!
Te regényítónak születtél, egyszer érdemes lenne kiadni úgy egyben
az egész történetet.
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a verseidet nem kellene
kiadni, azok is szépek!
Ölellek: Pircsismileysmileysmiley GRATULÁLOK!smileysmileysmiley
gyongyszem555 - August 08 2012 19:47:31
Szia Kedves Barátnőm!
Örülök, hogy itt vagy. Úgy gondolod, hogy érdemes lenne kiadni?
Tudod, úgy gondoltam, hogy erre akkor fog majd sor kerülni, hogyha olyan anyagi helyzetben leszek mondjuk vagy kétszáz év múlva - ja addig nem élek, hátha...smileysmiley - amikor ezt megtehetem. De addig is felmászok a tetőre, és Sólem Aléchem: Tóbiás a tejesember regénye alapján készült "Hegedűs a háztetőn" c. amerrikai zenés film betétdalát énekelem, a "Ha én gazdag lennék" ciműt és ütöm a ritmust a csilingelő kulacsaim társaságában. Miért? Ha jól érzem magam így is, miért ne?
De különben engem maximálisan nagy örömmel tölt el az, hogy ilyen sokan olvasnak így is.
Köszönöm szépen, hogy olvastál, véleményeztél örültem, hogy meglátogattál.
Szeretettel barátnőd: Évi.smileysmileysmiley
Torma Zsuzsanna - August 11 2012 12:00:50
Kedves Évikém!

Örülnék én, ha nekem ilyen Tündikém (ihletem) lenne, amilyen Neked van! Minden helyzetben jól feltalálod Magadat, Tündikéddel karöltve, és kérlek, ne bántsad Tündikét, nagyon "nyerő páros" vagyoktok Ti ketten (együtt)!
Egyetértek Mariával, hogy a "zsargonod" most is tökéletes, mint mindig!

Gratulálok!

Szeretettel: Zsuzsa
smileysmileysmiley
gyongyszem555 - August 12 2012 10:57:01
Kedves Zsuzsikám!
Nagyon szépen köszönöm, hogy olvastál, véleményeztél, mindig szeretettel várlak. Nem, Tündire nem haragszom komolyan, hiszen nélküle nem tudnék egy gondolatnyi szösszenetet sem leírni, csak néha idegesít.smileysmiley Főleg amikor türelmetlen, mert kigondolja a következő prózát és ellentmondást nem tűrő hangon parancsolgat nekem.Tök mindegy, hogy mit csinálok, azonnal odalök a gép elé, és diktál, nem odázza el, mert akkor már megette a fene az egész történetet.
Nagyon szépen köszönöm Kedves Zsuzsika, hogy nyomon követed írásaimat.

Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. May 11. Saturday,
Ferenc napja van.
Holnap Pongrác napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

hzsike
09/05/2024 13:05
Szépséges napot mindenkinek! smiley
vali75
07/05/2024 19:58
Szép estét kívánok! smiley
vali75
03/05/2024 19:14
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
03/05/2024 09:07
Szépséges napot mindenkinek! smiley
vali75
01/05/2024 15:56
Szép napot kívánok! smiley
vali75
30/04/2024 06:14
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
28/04/2024 21:40
Jó éjszakát kívánok! smiley
vali75
28/04/2024 21:39
Köszönöm szépen kedves Tibor! smiley
Murak Tibor
28/04/2024 20:35
Boldogságos névnapot kívánok kedves Valika!
vali75
28/04/2024 13:14
Szép napot kívánok! smiley Köszönöm szépen kedves István! smiley
rapista
28/04/2024 10:52
Szép vasárnapot!
rapista
28/04/2024 10:36
Valika! Isten éltessen!
vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes