Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikMay 11 2024 11:37:51
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 10
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,204
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
EZEK A MAI FIATALOK!
Tündi (az ihletem) megint elkóborolt, kíváncsi vagyok, hogy milyen ötlettel rongyol haza.






- Szia kedvesem, már itthon is vagyok (még jó, mert már két nappal és éjszaka csámborog, jó lesz ha utána lopakodok, de az a szerencse, hogy megbízom az értékrendjében, erkölcsében és nem érheti baj) tuti témára akadtam. No gyere már, ülj le a kedvenc fotelodba és hallgass! El fogod dobni az agyadat! Van még egy kicsi, vagy nincs, nem maradt, no mindegy, akkor is szedd össze a szürkeállományod, persze a maradékot és figyelj! - mondja Tündi ellentmondást nem tűrő hangon.
- Remélem nem keveredtél valamiféle balhéba, mert agyon ütlek! Bár nekem is nehéz lenne téged, mert, azért, csak! - mondom Tündinek én sem kímélve a kis cédát.
- No figyúzz kedvesem! Két öreglány beszélgetett a körtéren az egyik padon, oda osontam halkan, csendben, nem szokásom hallgatózni, de ez a téma megfogott.
Ágnes asszony és Borbála asszony körülbelül 8o évesek lehettek, de tutira topon voltak szellemileg, semmi elbutulás, semmi emlékezetkihagyás, szóval az öregedésnek semmi pszichikai jelét nem észleltem. Figyelj, most idézem őket szó szerint teljes terjedelemben, nem kivonatosan, mert amilyen hülye vagy, nem érted meg, pedig Te még messze jársz a nyolcvanhoz. - mondja Tündi majd kapucsínót szervíroz, cigit nem ad, mert azt csak az erkélyen szoktunk, de most figyelnem kell rá.
Így szól a párbeszéd.
- Képzeld el Ágikám, a legidősebb unokám 26 éves, úgy váltogatja a szeretőit, mint más az alsóneműt. Mondtam is neki, hogy majd valamilyen fertőzést összeszed, de érzelmileg teljesen ki van égve. Azt mondta nekem, hogy én maradi vagyok, ő a szabad szerelem híve és különben is óvszer nélkül nála nem lehet.
- No nálunk ilyen elképzelhetetlen Borikám, mert az én lányom olyan mint én vagyok, megköveteli az unokámtól, hogy mindenről számoljon be neki, ne kössön alkalmi kapcsolatokat, várjon, várjon az igazira úgy mint ahogy ő is tette, no meg én is.(No egy nagy frászt tették úgy, hiszen Ágica is igencsak jó kislány hírében állt, no meg a lánya is, csak hát ahogy telik az idő, elfeledkeznek róla és idős korukra mindketten, sőt lányaik is erkölcsösek)

- No ehhez mit szólsz kedvesem? - kérdezi Tündi rám szegezve tekintetét.
- No és ez a rohadt nagy téma, ami miatt elcsatangoltál két napig? Csalódtam benned, azt hittem, hogy jobb lesz a mondanivalód. - mondtam Tündinek és ki akartam libbenni az erkélyre, hogy elszívjam a mentholosomat, de Tündi visszarántott.
- Várjál már, még nincs vége! ülj már meg itt egy helyben mert nyakon váglak! - mondja Tündi és visszalök a fotelba.
- Most jön a csattanó! Te nem tudtad, hogy egy novellának is kell egy csattanós végkifejlet? Akkor mit tudsz Te? Semmit, azt már kristálytisztán látom - mondja Tündi mérgesen.
Folytatom, figyelj!

Kis idő múlva megérkezik Ágika és Borika unokája egy kis zsozsóért, mert tudják, hogy itt szoktak üldögélni a padon addig amíg ilyen jó idő van. Mindkét öreglány oda adja az apanázst, mely olyan természetes mindenkinek mint hogy reggel felkel a Nap.
- Aztán vigyázzatok magatokra - mondja Ágika a két lánynak, nehogy hülyeségeket csináljatok, csak az erkölcseitekre vigyázzatok!
A két lány bólogat, majd Ágika unokája visszaszalad a mamához, egy puszit nyom az orcájára és a sarki presszó előtt álló idős úrra mutat.
- Figyelj nagyi, Ő ott a presszó előtt, igen ő az a csodálatos öregúr megkért, hogy adjam át neked az üzenetét, nem akar ide jönni, mert látja, hogy nem vagy egyedül. Azt üzeni, hogy egy óra múlva visszajön, a barátnődet tüntesd el a képből és a szokott asztalotoknál vár itt a presszóban. - mondja az unoka, közben együtt érző mosollyal a szája szegletében még oda súgja a nagyinak:
- Drága nagyikám, a papa tud erről? Biztos, hogy nem, de bennem megbízhatsz én mai fiatal vagyok és nem árullak el! - kacsint egyet a nagyira és eltávozik.
Hozzászólások
gyongyszem555 - November 09 2012 17:20:07
Kedves Vendégeim!
4 óra alatt több mint ötszázat emelkedett a "mutató", nem tudom, hogy mit gondoljak, de úgy döntöttem, hogy nem is töröm rajta a hülye fejemetsmileysmiley, hanem nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen sokan olvastatok. Mindig szeretettel várlak benneteket.
Évismileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
morzsa24 - November 11 2012 14:10:16
Évi!
Tetszik az írásod. Tündivel remek alkotó-páros vagytok, gratulálok!
Más: Olvastam a körlevelet, látom érintett vagy ebben a megnyitásos dologban. Nem esik jól, hogy látom valakik gúnyt akarnak űzni Belőled.
Biztosan egy-két buta gyerek szórakozik az ismerősök/id/ közül
Ne figyelj oda ezt mondja a szerkesztő is.
gyongyszem555 - November 11 2012 16:07:14
Morzsa!
Az az igazság, hogy nem igazán érdekel most már, ha az a célja a nyitogató bácsinak vagy néninek vagy ne talán tán gyereknek, hogy feszültséget szítva elvegye a kedvemet az írástól, akkor melléfogott.
Ha pedig örömét leli a nyitogatásban, ám tegye, ennyi legyen neki további életében - már mint az örömből -. Én úgy gondolom, hogy van önkritikám, tisztában vagyok írásaim értékeivel. Akitől én eddig pozitív és elismerő véleményeket kaptam, azokról tudom, hogy hozzáértő emberek és nekem azok véleménye a mérvadó.
Én továbbra is meg fogom köszönni a megnyitások számát még nagyobb örömöt akarok neki szerezni azáltal, hogy tudom az illemszabályokat. Legyen neki - nekik - karácsony minden nap!smileysmileysmileysmileysmiley
Azt mondod, hogy gúnyt akarnak űzni belőlem? Tegyék! Ha ez a szándék nagy ívben le vannak sajnálva!Tündit sem érdekli különösebben, csak ő vehemensebb és azt mondja, hogy ha ez így igaz, be tudna nekik mocskolni egy-két jobb egyenest, meg néhány bal horgot!smileysmileysmileysmiley Meg is teszi, ha rájön, hogy ki szórakozik. De én lebeszéltem, mert mondván, lehet, hogy menthálisan van megroggyanva, akkor pedig mi a francot lehet kezdeni egy elmebeteggel?smileysmileysmileysmiley
No mindegy, nagyon szépen köszönöm, hogy kedves véleményeddel itt jártál Morzsa. Köszönöm, hogy vigasztalni próbálsz, de engem nem lehet megfélemlíteni, vagy ilyen baromságokkal elűzni a portálról, sőt!!!!!smileysmileysmileysmileysmiley
Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
Torma Zsuzsanna - November 12 2012 14:40:54
Kedves Évike!

Először is a megnyitások számához szeretném hozzáfűzni, hogy elég sok a regisztrált tagjaink száma, lehetséges, hogy ezek közül igen sokan kíváncsiak az írásaidra. A regisztráltak száma 2.065, csak én is azon csodálkozom, hogy ha regisztráltak, akkor miért nem szólnak hozzá egy-egy megnyitás alkalmával az olvasottakhoz!
De szerintem sem érdemes ezen törni a fejedet (fejünket), aki ráér csak úgy nyitogatni mindenféle érdeklődés nélkül, annak igen sok lehet a szabadideje.

A témával kapcsolatosan írtakhoz mondanám, hogy az alma nem igen esett messze a fájától, Ágika nagyi esetében.

Szeretettel olvastalak: Zsuzsa
smileysmileysmileysmileysmiley
szomorufuz - November 12 2012 15:36:25
Kedves Évike!
Gratulálok írásodhoz - szeretettel olvastalak. Ezek a mai fiatalok!?
Szeretettel ölellek - Szomorúfűz
gyongyszem555 - November 13 2012 13:37:32
Kedves Zsuzsika!
Én egyébként a nyitogatásokkal kapcsolatosan arra gondolok, hogy sok ismerősöm van az IWIW-en is, facebook-on is, ebben a klubban is magas a regisztráltak száma, a fene tudja. Azt viszont észrevettem - hiszen mindig itt esz a fene-smileysmiley, hogy egy éve tart már ez a nyitogatás, következetesen eleinte 4oo-5oo megnyitás, most két hónapja több, nem nagyon tudom elhinni, hogy egy aberrált lenne az illető egy éven keresztül. Láttam a Te prózádat is sokan olvasták, ugyanakkor olvassák a többiekét is, igaz, hogy kevesebben, de én ezt a nagyobb számot annak tudom be, hogy szinte naponta, vagy kétnaponta írok, benne vagyok a "köztudatba"smiley és kíváncsiak, hogy milyen szösszenettel rukkoltam elő.
Azért nem szólnak hozzá, mert nem szeretnek írni, de olvasni igen, csak ez lehet!smileysmileysmiley
Az alma meg már csak ilyen!smileysmileysmiley
Köszönöm szépen, hogy olvastál, véleményeztél, mindig szeretettel fogadlak és nagyon várlak!
Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
gyongyszem555 - November 13 2012 13:38:52
Kedves Margitka!
Köszönöm szépen, hogy olvastál és véleményeztél.
szeretettel: Évismileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. May 11. Saturday,
Ferenc napja van.
Holnap Pongrác napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
11/05/2024 06:58
Jó reggelt kívánok! smiley
hzsike
09/05/2024 13:05
Szépséges napot mindenkinek! smiley
vali75
07/05/2024 19:58
Szép estét kívánok! smiley
vali75
03/05/2024 19:14
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
03/05/2024 09:07
Szépséges napot mindenkinek! smiley
vali75
01/05/2024 15:56
Szép napot kívánok! smiley
vali75
30/04/2024 06:14
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
28/04/2024 21:40
Jó éjszakát kívánok! smiley
vali75
28/04/2024 21:39
Köszönöm szépen kedves Tibor! smiley
Murak Tibor
28/04/2024 20:35
Boldogságos névnapot kívánok kedves Valika!
vali75
28/04/2024 13:14
Szép napot kívánok! smiley Köszönöm szépen kedves István! smiley
rapista
28/04/2024 10:52
Szép vasárnapot!
rapista
28/04/2024 10:36
Valika! Isten éltessen!
vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes