Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikMay 10 2024 21:42:02
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 12
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,204
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Szétzúzni a Poklot
Lényeg az egyensúly






Orosz T Csaba

Szétzúzni a Poklot

Nogard már öt napja tudta biztosan. Évek óta érezte, de biztosan csak öt napja tudta. Faccietti bíboros a XVII. században leírt feljegyzései szinte bizonyossá tették már az elmúlt hónapokban is a felfedezést. Bizonyosságot viszont csak itt a Vatikáni Könyvtár csendes kis olvasófülkéjében talált.
Nogard Nepruthra egy búr és francia ősökkel rendelkező dél afrikai családból származott. Napváros teológiai egyeteméről került a Vatikán gazdasági csoportjába. Amikor beválogatták a Vatikán gazdasági egységébe – három éve – már akkor is érezte, hogy itt valami nincs rendjén. Érezte a jelenlétét, de csak ma vált bizonyossá.
A POKOL KAPUJA A VATIKÁN ALATT VAN!
Kutatásai során rájött, hogy nem csak Szent Péter sírja miatt építették ide a Vatikánt, hanem pont a Sírral zárták le a Pokol kapuját. Nogard arra is rájött, hogy hogyan lehetne szétzúzni a Poklot. Kutatásai során, amely főleg Faccietti bíboros leírásainak ellenőrzéséből állt, pontról pontra látta, hogy hogyan illeszkedik a Vatikán a Pokol kapujára. Már Romolus korában rájöttek a hely rendeltetésére és ezért mindig valamilyen vallással kapcsolatos építmény állt ezen a helyen. Nagy Constantinus 322-ben Krisztus után rájött, hogy elődei miért ide telepítették a szent apostol sírját és elrendelte rajta a Szent Péter Bazilika építését. A „ Légiók Fia” eredeti bibliájában homályos utalásokat is tett a hely funkciójára valamint pontos fellelhetőségére. Faccietti ez alapján írta a feljegyzéseit. Nogard nem tudta mi legyen a következő lépés. A terveihez kellene a Szentatya beleegyezése is. Tudta, hogy János Pálhoz bejutni szinte lehetetlen. Holnap viszont a pápa nyári rezidenciájába, Castel Gandolfóba készül. Gyorsan kellett hát lépnie. Felugrott és kisietett a Vatikánvároson kívül parkoló kis autójához. Az előzőleg az interneten kinézett címet bepötyögte a GPS-be. Egy félóra alatt megtalálta a római sikátorban megbúvó raktár épületet. Nogard dobogó szívvel szállt ki az apró autóból és a félrehúzható ajtóhoz lépett.
- Talán eltévedt atyám? – kérdezte egy reszelős hang szakállas tulajdonosa.
- Nem, azt hiszem nem – húzta feljebb reverendáját Nogard – Bizonyos Tony nevű urat keresek.
- Itt semmiféle Tony nincs, papocska! Tisztességes halászok vagyunk! Mivel szolgálhatok?
- Hát, ha hal, akkor legyen hal. Az interneten olvastam egyfajta kézbe illő, robbanó halacskáról, valamint doboz alakú plasztikszerű vízi lényről. Ilyet keresek!
- Értem atyám, tehát a Vatikáni hírszerzésnek van szüksége némi tengeri herkentyűre?
Nogard ráhagyta
- Igen fiam – a szakállas elbődült – Anthony! A szentatyák keresnek!! – tehát mégis van egy Tony a becsületes halászok között – mosolygott magában a pap.
- Miért nem a megadott úton keresett fel atyám? – kérdezte egy kellemes hang a ládák végéből
- Azért, mert ez egy kisebb tétel és azonnal elviszem – válaszolt Nogard, attól tartva, hogy butaságot mond, de a jóképű Tonyt láthatóan kielégítette a magyarázat.
- Így kissé drágább lesz atyám!
- Nem számít, csak gyorsan kell!
- Miről lenne szó?
- Annyi C4 kellene amivel egy kisebb dombot fel lehet robbantani meg néhány gránát.
- Miért nem a svájci gárda parancsnoka jött, ahogy szokott?
- A Szentatya külön kérése! – válaszolta zavartan Nogard.
- Az más atyám, értem – szólt nevetve Tony – Remélem kibélelte a reverendáját euróval atyám?
- Nyugodj meg fiam – mondta a pap megkönnyebbülten – elegendő pénzt hoztam!
Miután megegyeztek az árban, ami Nogard szerint elképesztően magas volt,- de a páncélszekrényből kivett ötkötegnyi pénzből futotta,- hamar berakták a kisautóba a robbanóanyagot. Már csak egy lépés volt hátra: Bejuttatni a kocsit a Vatikán területére ellenőrzés nélkül. Ezt úgy oldotta meg, hogy a Vatikán által patronált világi iskolából, ahová mozgássérült gyerekek jártak bennlakással, elhozott néhány diákot, mint rendesen minden szombaton ebédre, és a ládát az ülés alá tuszkolta. A mankókat elé rakta, és a gyerekeket ráültette. A vidáman éneklő gyerekekkel megrakott kocsit a svájci testőrség mosolyogva engedte át. Nogard miután kirakta a gyerekeket az ebédlőnél, a sírkert felé vette az irányt és egy árnyas részen egy bokor alatt kipakolta a zöld ládát. Kiállt a kocsival, majd magához vett a szobájából egy nagy üveg szentelt vizet. Visszasietett és a sírkert alá vezető lépcsőhöz vonszolta a ládát. Ezen a lépcsőn már évszázadok óta nem járt senki. Amikor leért a 666 lépcsőfokon a Szent sír alatt találta magát. Egy földalatti tó sötétlett előtte. A tó túlpartján egy gát mögött hatalmas nyílás volt látható: A Pokol kapuja!
A Stix megvan, de sehol egy révész és sehol egy Cerberus – gondolta a pap és megrántotta a gumicsónakot, felfújó zsinórt. A csónak egy perc alatt felfújódott. Nogard beemelte a ládát és átevezett. Statikai szempontból már előző látogatásakor felmérte a gátat. Odaerősítette a C4-et az előzőleg megtervezett helyekre, mellé rakta a gránátokat. Amikor ezzel végzett gondosan beöntötte a szentelt vizet a tóba, megszentelve ez által az egész tavat. Élesre állította a gyújtószerkezeteket majd zsebre vágta a távirányítót. Visszaevezett. Kiment a napfényre, és a pápa lakosztálya felé tartott. Előzőleg már elektronikus úton audienciára jelentkezett, amit a pápai titkár jóváhagyott. Nogard végre ott állt II. János Pál pápa előtt.
Ülj le, ifjú Nogard! – mondta a a Szentatya – és mondd el, hol tartasz a küldetésedben!
Nogard elbámult, hogy a pápa tudja a nevét és azon még inkább elámult, hogy tudja, hogy küldetése van.
- Honnan tudsz Te erről atyám?
János Pál szelíden mosolyogva belekezdett egy történetbe, amely arról szólt, hogy már a fiú születése előtt voltak jóslatok arról, hogy újjá születik egy nagy hős, aki megpróbálja szétzúzni a Poklot, és talán sikerül is neki. Amikor a napvárosi teológiára beadta a felvételit akkor már a neve alapján tudták, ő lesz az, és egyengették az útját a Vatikánba. A prófécia pontos időpontot nem jövendölt ezért idekerülése óta figyeli egy svájci gárdista és a mai tevékenysége után arra jutott Őszentsége, hogy eljött az idő. Tehát hol tart terve megvalósításában?
Nogard zavartan elmondta, hogy a földalatti tavat a szenteltvíz által beszentelte és a gátat aláaknázta, ha felrobban, akkor a szenteltvíz beözönlik a Pokolba és elpusztítja azt.
Nogard, íme valóban újjászületett a kereszt egykori legnagyobb hőse – szólalt meg a pápa – És azt sem gondoltam soha, hogy egy pápa védi meg a Gonosz búvóhelyét, de fiam a Poklot még Te sem zúzhatod szét. Nem azért mert a terved nem jó, hanem mert a Pokolra ugyanúgy szüksége van az emberiségnek, mint a Vatikánra. Az embereknek kell valami erő, ami elrettenti őket a bűntől, és ami elég kísértést kínál, hogy tanúbizonyságul hitük mellett, ellenálljanak annak Valamint , ha megnézi a Vatikán eredeti terveit, akkor egyből látni fogja, hogy ha elpusztul a Pokol akkor vele pusztul a Vatikán is és ez fordítva is igaz. Azért kímélték ezt a helyet a háborúk. Mint minden a földön ez is kétoldalas: Jobb – bal, Világos – sötét, Jó – rossz, Ördög – angyal, Vatikán – Pokol. Így van meg az egyensúly!
- Tehát menj vissza fiam a gáthoz, szedd le a robbanóanyagot és vidd vissza Tonynak!
- Atyám miért mondta azt, hogy egy nagy hős újjászületése vagyok? - kérdezte Nogard
- Csak fordítsd meg a nevedet fiam!

NOGARD NEPRUTHRA
ARTHUR PENDRAGON…




Hozzászólások
Torma Zsuzsanna - February 09 2009 13:55:58
Kedves Csaba!
Írásod megint csak nagyon fantáziadús. Nem tudom, van-e valamiféle alapja. De nagyon sok az igazság benne.

Üdv.: Torma Zsuzsanna
smileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 50% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 50% [1 szavazat]
Jó 0% [Nincs értékelve]
Átlagos Átlagos 0% [Nincs értékelve]
Gyenge Gyenge 0% [Nincs értékelve]
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. May 10. Friday,
Ármin, Pálma napja van.
Holnap Ferenc napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

hzsike
09/05/2024 13:05
Szépséges napot mindenkinek! smiley
vali75
07/05/2024 19:58
Szép estét kívánok! smiley
vali75
03/05/2024 19:14
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
03/05/2024 09:07
Szépséges napot mindenkinek! smiley
vali75
01/05/2024 15:56
Szép napot kívánok! smiley
vali75
30/04/2024 06:14
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
28/04/2024 21:40
Jó éjszakát kívánok! smiley
vali75
28/04/2024 21:39
Köszönöm szépen kedves Tibor! smiley
Murak Tibor
28/04/2024 20:35
Boldogságos névnapot kívánok kedves Valika!
vali75
28/04/2024 13:14
Szép napot kívánok! smiley Köszönöm szépen kedves István! smiley
rapista
28/04/2024 10:52
Szép vasárnapot!
rapista
28/04/2024 10:36
Valika! Isten éltessen!
vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes