Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikFebruár 24 2024 14:00:23
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 6
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,199
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Müködési szabályzat
FELHASZNÁLÁSI SZERZÖDÉS A NAPKORONG ÉS A REGISZTRÁLT TAGOK KÖZÖTT

A Napkorong olyan kulturális portál, amely amatõr mûvészek alkotásait teszi közzé. A weboldalt szerkesztõk, moderátorok (a továbbiakban: Szerkesztõk), és technikus (a továbbiakban mind összesen: Üzemeltetõk) mûködtetik, tartják karban anyagi érdekeltség nélkül. Az oldal egy PHP-Fusion nev? keretprogramra épül, melynek vannak korlátai. A Napkorong politikai és vallási tevékenységet nem folytat, politikai pártoktól és vallási közösségektõl független, azoktól támogatást nem fogad el, azokat semmilyen formában nem támogatja.

I. FELHASZNÁLÓI JOGOK
A Napkorong szabadon hozzáférhetõ internetes portál, szolgáltatásait mindenki ingyenesen, saját felelõsségére veheti igénybe.
A nem regisztrált felhasználók csak olvashatják a lapot, hozzászólási, megnyilvánulási joguk nincs, valamint nincs betekintési joguk az oldalak bizonyos részére.
A Napkorong tartalma regisztráció után teljes egészében nyilvános. A regisztrált tagok (a továbbiakban: Felhasználók) közszemlére tehetik alkotásaikat, nézeteiket, véleményüket, gondolataikat a jelen szerzõdés szerint szabályozott módon. Aki regisztrálja magát A Napkorong felhasználójaként, az elfogadja és tudomásul veszi a jelen dokumentumban meghatározott szabályokat, feltételeket. A Felhasználóknak joguk van tagságukat, beküldött alkotásaikat, egyéb vélemény nyilvánulásaikat (amennyiben azokra még nem érkezett reflexió) törölni. A Felhasználó törlése után nem regisztrálhat újra.
Az Üzemeltetõk ezen felül megfelelõ szintõ adminisztrációs és moderátori jogokkal rendelkeznek.

II. ADATVÉDELEM
A regisztrációkor kötelezõen megadandó adatok a név (valós név, vagy becenév) és az e-mail cím - melyek mindenki számára hozzáférhetõek - az adatvédelmi törvény szerint védettek. Bizonyos megkötésekkel minden Felhasználó olyan nevet választhat magának, amilyet szeretne A Felhasználók személyes adataikkal szabadon rendelkezhetnek. A regisztrációs lapon saját felelõsségükre több személyes adatot is megadhatnak, amelyeket a késõbbiekben módosíthatnak, törölhetnek. Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ezen adatok az oldalon - a többi regisztrált tag számára - nyilvánosak. A Napkorong nem tudja, és nem is kötelessége a Felhasználók által megadott adatokat jogi szempontból ellenõrizni.
A regisztrációkor a gép által generált, illetve a Felhasználó által a késõbbiekben készített titkos jelszó bármikor megváltoztatható. A Felhasználók felelõssége, hogy az általuk használt jelszó más tudomására ne kerüljön, nevükben más személy ne küldhessen A Napkorong oldalaira semmilyen bejegyzést. A jelszó az Üzemeltetõk által sem hozzáférhetõ, szükség esetén (elfelejtett jelszó) a gép új jelszót generál.
Az oldalon található összes bejegyzés és tartalmi elem forrását a rendszer naplózza. Így a publikus adatokon kívül az Üzemeltetõk számára rendelkezésre áll a Felhasználók - a számítógépes rendszer által rögzített - IP címe, melyet A Napkorong Üzemeltetõi szigorú titoktartással kezelnek.
Az oldal Üzemeltetõje a mindenkor hatályos törvények, valamint az adatvédelmi biztos ajánlásai szerint - saját felelõsségi körén belül, - minden tõle telhetõt megtesz a Felhasználó személyes adatainak védelméért. A rendszerben tárolt bizalmas információkat harmadik személy részére csakis a Felhasználó engedélyével adja ki. Ez alól csak bûncselekmény, vagy egyéb jogellenes magatartás gyanúja esetén tesz kivételt, ez esetben készségesen együttmûködik - jogerõs bírósági végzés bemutatása után, összhangban a mindenkori adatvédelmi törvénnyel - az illetékes hatóságokkal.

III. KOMMUNIKÁCIÓS FORMÁK
Privát (egy-egynek) Privát beszélgetés, ide tartozik a normál levelezés, az üzenõ, gyakorlatilag minden olyan kommunikáció, amiben csak két ember vesz részt. Az ilyen kommunikációs formát A Napkorong magánbeszélgetésnek tekinti, így kellõ tiszteletben tartja, nem ellenõrzi. A privát üzenetek addig maradnak a rendszerben, amíg mind a küldõ, mind a címzett ki nem törli a mappájából. Ha probléma adódik a Felhasználók Privát üzenetben kell megírniük a Szerkest?k valamelyikének.
Publikus (egy-soknak) Publikus minden olyan kommunikációs forma, ami több embernek szól, ilyen például minden alkotás, az azokhoz fûzött hozzászólások, a fórumok.
Üzenõfal: Az üzenõfal egy-soknak megjelenés. Nem chat, nem használható egy-egynek beszélgetésre. Úgy kell elképzelni, mint egy falon lévõ táblát, ahová feltûzzük, amit üzenni szeretnénk a többieknek. Ilyen lehet a belépés utáni beköszönés, vagy egy gyors üzenet, hogy felhívjuk az az alkotók figyelmét egy eseményre. Az ettõl eltérõ bejegyzéseket a moderátorok törölhetik.

IV. SZERZõI JOGOK
A Napkorong elõzetes felhasználási engedélyt ad ahhoz, hogy a lap természetes személy látogatója a weboldalakat eredeti formában, kizárólag saját használatra számítógépére letöltse, adathordozón rögzítse, kinyomtassa.
A Napkorong oldalaira feltöltött alkotásokat és mindennemû megnyilvánulást szerzõi jogok védik, azokat A Napkorongon publikálók tudta és engedélye nélkül máshol megjelentetni harmadik félnek szigorúan tilos.
A Felhasználóknak ki kell nyilvánítaniuk szerzõi jogaikat. Az erre vonatkozó megjegyzésüket a beküldéseik mellett jól láthatóan fel kell tüntetniük, amennyiben a beküldés profilja ezt automatikusan nem kínálja fel. A jog megjelölésének hiánya esetén is a megjelent beküldéseket - amennyiben nem szerepel a beküldés mellett megjegyzésnél más jogi kikötés - copyright szerzõi jog védi. A felhasználóknak joguk van visszamenõleg, a már megjelentetett mûveiknél kinyilvánítani a szerzõi jogot.
A Napkorong jogot formál valamennyi beküldésére az alábbiak szerint: 1. A Napkorong a publikus beküldéseket a web-lapon - az I-es pont szerinti korlátozásokkal - a közönség részére elérhetõvé teszi függetlenül a Felhasználó szerzõi jogi nyilatkozatától
2.
• a személyi jogok a Felhasználók megadott adatai, a regisztráció alapján védettek
• A Napkorong nem továbbíthatja a Felhasználók engedélye nélkül azok copyright joggal védett beküldéseit harmadik fél számára, de segíti az alkotót a Közkincsen kívüli megjelenésben, publikálásban
• A Napkorong nem gördít akadályt a Felhasználó elé, hogy beküldéseit máshol, szabadon megjelentesse
• A Napkorong nem vizsgálja, hogy a Felhasználó beküldése már levédett szerzõi jog alatt áll-e, errõl a szerzõnek kell nyilatkoznia a publikálásánál
• a szerzemény és/vagy a szerzõ törlése esetén (függetlenül attól, hogy a Felhasználó önmaga/önmagát, vagy azt/õt az Üzemeltetõ törli), illetve a Felhasználó halála esetén A Napkorong által már felhasznált alkotások, megnyilvánulások ellen a Felhasználó (ill. örökös) utólagos kifogással nem élhet, ám A Napkorong a további szerzõi hozzájárulást megszûntnek tekinti

Felhívjuk a Felhasználók figyelmét a szerzõi jogok betartására. A Napkorong Üzemeltetõi minden, a szerzõi jogokba ütközõ alkotásokat, beküldéseket észlelése után azonnal törölnek az oldalról. A szerzõi jogokat sorozatosan megsértõket az Üzemeltetõ törölheti a tagság soraiból.

V. BEKÜLDÉSEK (ALKOTÁSOK ÉS VÉLEMÉNY-NYILVÁNÍTÁSOK), MODERÁLÁS
A Napkorongon megjelenõ alkotásnak minõsül a tagok által az oldalra elektronikus módon beküldött szöveges, képi és hanganyag. A Felhasználók alkotása az, amely önálló szellemi termék. Amennyiben az alkotás nem önálló szellemi termék, a Felhasználónak jeleznie kell az eredetet, az alkotó nevét.
Minden Felhasználónak joga van naponta egy (de csakis egy) alkotás beküldésére A Napkorong oldalára. Amennyiben a Felhasználó több alkotást küld, úgy az Üzemeltetõknek jogukban áll indok, értesítés nélkül az engedélyezett mennyiségen felül küldött anyagokat törölni. A Felhasználóknak egyazon mõvük csak egy esetben jelenhet meg az oldalon, de a Felhasználóknak jogukban áll régebbi mûveiket átírni, javítani, jelentõs módosítás esetén újraküldeni. Az Üzemeltetõk felhívják a figyelmet, hogy A Napkorong kulturális oldal, feladata a kultúra mûvelése, terjesztése és fejlesztése, így elfogadhatatlannak tartja alkotások beküldésekor a súlyos helyesírási hibákat, a nyilvánvaló és súlyos tárgyi tévedéseket, a pusztán önmutogató megnyilvánulásokat, a szerzõdésbe ütközõ tartalmú mûveket, az ízlést sértõ alkotásokat, ezért az Üzemeltetõk a beküldött alkotásokat korrektúrázhatják, indokolt esetben törölhetik. A mûvészileg rendkívül gyenge alkotásokat - melyeket vagy szavazógép által a Felhasználók annak minõsítenek, vagy az Üzemeltetõk többségének véleménye szerint annak minõsül - a rendszer automatikusan, ill. az Üzemeltetõ törli.
Az oldalakon közzétett alkotásokhoz hozzászólni, véleményt nyilvánítani minden Felhasználónak joga van. Amennyiben a Felhasználó nem szeretné, hogy beküldött alkotásához hozzászóljanak, és erre technikai lehetõsége van, úgy a Felhasználó letilthatja a hozzászólásokat. Amennyiben ezzel a lehetõséggel nem él, vagy nem élhet, el kell viselnie, hogy neki nem tetszõ, kritikus hangvételõ hozzászólásokat kap.
A Napkorong nemcsak különbözõ amatõr alkotók megnyilvánulási lehetõsége, szakmai mõhely, de a kultúráért tevékenykedõ baráti társaság is egyben.
A Napkorong a normális mederben folytatott szakmai vitáknak minden esetben híve, sõt buzdít rá, ám a tagságnak és A Napkorongnak ártó vitákat nem tolerálja. Az ilyen törekvéseket, megnyilvánulásokat, súlyos, elmérgesedett vita esetén az alkotásokat, és a hozzá érkezett összes bejegyzést az Üzemeltetõk - a vita mielõbbi lezárása érdekében - törölhetik A Napkorong adattárából. A sorozatosan felesleges és a közösségre ártalmas vitákat kiprovokáló tagokat az Üzemeltetõ törölheti.
Amennyiben ilyen jellegõ sérelem ér bármely Felhasználót, küldhet üzenetet az Üzemeltetõk valamelyikének, vagy jelezheti a megadott e-mail-en.
Amennyiben erre technikai lehetõségük van az Üzemeltetõk azokat a témákat, amelyeket véleményük szerint nem az adott rovat tartalmának megfelelõ fórumon, nem megfelelõ tartalmi besorolás helyén nyitottak, áthelyezhetik a megfelelõ rovatba. A hasonló tartalommal indított témákat az Üzemeltetõk összevonhatják.
A beküldések tartalmáért A Napkorong semmilyen felelõsséget nem vállal, azonban ha jogos érdekeket, illetve közérdeket sért, valamint kifejezéseit nem megengedhetõnek minõsíti, akkor az adott hozzászólást, vagy annak egy részét az Üzemeltetõk indoklás nélkül törölhetik. Észlelés után azonnal törlésre kerülhetnek az alábbi esetekben közzétett beküldések (alkotások, megnyilvánulások, linkek), súlyos, illetve ismétlõdõ esetben az Üzemeltetõ által maguk a Felhasználók:
Jogsértés
Jogsértõ minden olyan beküldés, amely a közzétételének idõpontjában hatályos jogszabályba ütközik, illetve bûncselekményre vagy egyéb jogsértésre történõ felhívást, vagy arra jelentkezést tartalmaz
Tartalmi rombolás, személyiségi jogokat, adatvédelmi törvényeket sértõ bejegyzés • a kulturált, folyamatos társalgást feltõnõen és szándékosan akadályozó vagy zavaró, agresszív vagy témán kívüli hozzá- és beszólások, obszcén kifejezések
• a társadalom általánosan elfogadott erkölcsi-etikai normáit, a természeti, történelmi, tudományos, kulturális értékek megbecsülését, bármely világnézeti, vallási meggyõzõdést sértõ beküldések
• politikai agressziót, agitációt, lejáratást tartalmazó beküldések
• pusztán a vita kedvéért terjedelmes, erõteljes érzelmi töltettel ellátott, az észérveket nélkülözõ, témához inkább csak lazán kapcsolódó beküldések, melyek inkább exhibicionisták, mintsem konstruktívak
• minden olyan beküldés, mely népek, nemzetiségek, etnikumok, nemek, korosztályok közötti hátrányos megkülönböztetést tartalmaz, nemi hovatartozást, magánéletet sértõ beküldések akár burkolt formában
• a jó ízlést sértõ, pornográf, alpári, vagy fenyegetõ hangnemet tartalmazó, gyõlöletkeltésre, megfélemlítésre irányuló beküldések
• ugyanannak a beküldésnek egy, vagy több helyen és alkalommal való elhelyezése
• az Üzemeltetõ által törölt beküldések visszamásolása, vagy az azokból történõ idézetek, esetleg a moderálást jogtalanul kritizáló, sértõ megjegyzés
• olyan témák sorozatos felvetése, amelyek iránt láthatóan senki sem érdeklõdik
• minden olyan beavatkozás, ami megváltoztatja az oldalak megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerõ használatát (pl. a weboldalt romboló hibás formázások • nem a témához tartozó, ismétlõdõ, üres, semmitmondó beküldések
• bárki valós, személyes adatának engedély nélküli közzététele - kivéve, ha az érintett azokat A Napkorong weblapján saját maga hozta nyilvánosságra, s így annak közléséhez hozzájárult
• néven nevezett személyeket, csoportokat, szervezeteket stb. rossz fényben feltüntetõ kritikák, amennyiben az illetõ személy, csoport, szervezet ehhez nem járult hozzá, és nincs abban a helyzetben, hogy ellenvéleménnyel éljen

Burkolt reklám, hirdetés
Direkt módú, vagy semleges információ látszatát keltõ, tájékoztatás formájában a Felhasználók által közzétett reklám, azaz minden olyan beküldés, mely értékesítési célzattal kerül az oldalra és/vagy egyes szolgáltatások igénybevételére szólít fel, ha az az Üzemeltetõvel nem lett egyeztetve

Technikai rombolás
Az Üzemeltetõ nagy erõfeszítéssel védekezik a rendszerrel szembeni támadások ellen, ezért tilt minden olyan próbálkozást is, amely arra irányul, hogy
• az oldal kinézetét megváltoztassa
• illetéktelen személy az adatokhoz hozzáférjen
• a rendszer mûködõképességét korlátozza, esetleg megbénítsa
• bármely látogatónk gépét megzavarja, azokról adatokat gyõjtsön, azokon számítógépvírust terjesszen

Az ilyen jellegû kísérletek rendõrségi feljelentést vonhatnak maguk után.

VI. KORLÁTOZÁSOK, JOGOK
Név választása
Nem választható regisztráció céljából olyan név, amely
• jogszabályi értelemben védett név (pl. történelmi személyek nevei)
• közszereplõ, vagy közismert ember neve
• másnak jogos és méltányolható érdekeit sértõ név
• A Napkorongon már létezõ névre megtévesztõen hasonlít
• obszcén vagy trágár kifejezés, vagy ami visszatetszést kelthet
• rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi hovatartozását gyalázó, sértõ kifejezés
• burkolt, vagy nyílt reklámhordozónak tekinthetõ
• magyarul vagy angolul értelmetlen
A név választását megsértõ tagokat észlelés után az Üzemeltetõ azonnal törli.

Sérelmek orvoslása
A Felhasználóknak jogukban áll vélt, vagy jogos sérelmeiket megvitatni az Üzemeltetõvel akár publikusan, akár privát módon, de az Üzemeltetõ döntését további vita nélkül el kell fogadniuk. Jogi vita esetén mindkét fél jogosult bírósághoz fordulni.

VII. KIEGÉSZÍTÉS
A Napkorong weblapja jogvédett. A weboldalon látható elemek A Napkorong tulajdonát képezik, azokat A Napkorong engedélye nélkül sokszorosítani, másolni, feldolgozni, átdolgozni tilos. A Napkorong fenntartja a jogot, hogy jelen dokumentumot egyoldalúan módosítsa, de vállalja, hogy a legfrissebb változatot mindig elérhetõvé teszi a weblapon. Amennyiben nem fogadják el, úgy jogukban áll tagságukat törölni, ill. az Üzemeltetõvel töröltetni.
A Napkorong nem felelõs a Felhasználók által bejegyzett tartalmakért. Amennyiben egy harmadik fél A Napkoronggal szemben valamely Felhasználó jogsértése miatt igénnyel él, A Napkorong az érintett Felhasználótól kártérítést (beleértve mindennemû hivatali, hatósági költségeket) követelhet.
A Napkorong fenntartja magának a jogot, hogy minden elõzetes értesítés nélkül e szerzõdést a Napkorong tagságával, vagy tagjával egyoldalúan felbontsa, a felkínált szolgáltatásait bármikor módosítsa, felfüggessze, részben, vagy egészben megszüntesse.
A Napkorongot mindenki látogathatja, ám korlátozottan cselekvõképes (kiskorú), vagy cselekvõképtelen (14 év alatti, gondoskodás, illetve felügyelet alatt álló) személyiségek írásos jognyilatkozatot kötelesek küldeni, mely szerint a törvényes képviselõje két tanú elõtt aláírt Nyilatkozatban engedélyezi a gondozása, felügyelete alá tartozó személy tagságát, A használatát, alkotások beküldését.

Ózd, 2007. április 23.

Napkorong (Amatõrversírók) - alapítva 2007-ben
Alapító: Szilágyi Tibor
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. február 24. szombat,
Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

2xistvn
21/02/2024 10:06
csodás napot "Napkorong"smiley
vali75
18/02/2024 07:56
Szép napot kívánok! smiley
Szollosi David
16/02/2024 18:18
4x Szép napot! Feb 12-től máig... smiley
vali75
12/02/2024 15:21
Szép napot kívánok! smiley
vali75
11/02/2024 21:45
Jó éjszakát kívánok! smiley
2xistvn
11/02/2024 09:37
Köszöntelek "Napkorong" Szép napot!
vali75
11/02/2024 07:43
Jó reggelt Napkorong! smiley
vali75
10/02/2024 15:47
Szép napot kívánok! smiley
vali75
09/02/2024 13:37
Szép napot kívánok! smiley
vali75
08/02/2024 15:34
Kedves Dávid! Minden nap van szerkesztés.
Szollosi David
08/02/2024 02:39
Na, megjelent feb 6-7...
Szollosi David
08/02/2024 02:38
Február 5-i az utolsó vers???...
vali75
07/02/2024 21:26
Jó éjt Napkorong! smiley
vali75
07/02/2024 05:55
Jó reggelt Napkorong smiley
vali75
06/02/2024 22:01
Jó éjt Napkorong! Dávid írtam neked!
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes