Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikDecember 03 2020 23:42:01
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 4
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,201
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Fórumtémák
Legújabb témák
Anagramma
Szerelem
Két rímelõ játéka
Asszociáció.
Minden ami jó... :)
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10201]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3571]
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
PageRank mérõ
Google PageRank
Váltás a VERSEK főoldalára P R Ó Z Á K
pirospipacs: ... vacak 2 cm...
_szösszenet
M

Talán harminc lehettem, amikor naponta órákig az alábbi dalt hallgattam, miközben vezetni
tanultam egy Zsigulin. Ha nincs ez a dal, talán sosem tanulok meg vezetni.

Az oktató első alkalommal megkérdezte, mit tudok az autókról.
-Tudom, hogy van rajta kormány és kerekek, s belülről több pedál.- mondtam határozottan.
-No megint kifogtam!- s annyira nevetett, hogy a könnyei is potyogtak.
Első alkalommal esőben és sötétben, hátra slalonozást adott feladatul... csöppet utáltam is érte. Mit csöppet...? inkább mocskosul...! No akkor úgy éreztem, hogy sosem fogok autót vezetni. Szinte semmit sem láttam, és a nyakam hihetetlenülk megfájdult. Amikor ötödször mondta, hogy kezd újra...! kiugrottama kocsiból, rácsaptam az ajtót, és pukkancs módjára kiabáltam.
-Tudod mit, csináld meg Te! Én nem hátra, hanem előre akarok haladni az autóval!

Az oktató laza srác volt, hátra döntötte az ülését, és kellemesnek egyáltalán nem nevezhető hangján énekelni kezdte, a kocsi magnóján üvöltő dalt. "Trabanton szállni élvezet, gyorsabban száll mint a képzelet..." Érdekes, de valahogy onnantól tudtam, hogy menni fog ez nekem. Ennek ellenére folyamatosan azt gondoltam, hogy nem is figyel arra mit művelek. Olyan szinten feküdt el
a kocsi jobb ülésében, hogy néha már attól féltem egyszerűen eltűnik az alsó fertályon. Igazából rá sem mertem nézni, hiszen mereven és görcsösen, kizárólag az útra figyeltem. Tehát sok volt a dolgom, s emiatt csak a hangját hallottam, és kocsiablakba felrakott hatalmas lábait láttam... miközben a dobhártyám majd berepedt a köcsiban dübörgő zenétől, és az énekétől. " Trabanton szállni élvezet..." és ez így ment minden alkalommal.

Amikor a negyedik napon négyesben, nyikorgó kerekekkel vettem be a kanyart a város közepén lévő kereszteződésben, akkor rám kiabált.
-Állj meg azonnal!
Kiugrott az autóból és kacagva ordított, miközben karjait szélere tárta.
-Mi a fenének vagyok én melletted...? úgy vezetsz mintha a Forma 1-en lennél! Leveszem a tanuló táblát mielőtt kiröhögnek... és mehetünk rallyzni.

Onnantól tudtam, hogy figyel... és egyre inkább kezdtem azt érezni, hogy enyém a világ. Élveztem, hogy egyre szélesebb lett szememben a sáv... amiben eleinte azt hittem el sem férek. Lassacskán látni kezdtem már az út szélét is, és egyre tágult a láthatár. Már nem kellett erősen koncentrálnom ahhoz, hogy a lábaim biztosan a jó pedált támadják meg, és arra sem, hogy indulásnál ne fulladjak le. No ez volt az egyetlen olyan esemény egyébként, amire mindig abba hagyta az éneklést, és azt
kiáltotta.
-Könyörgöm, ne öld meg az autómat!

Egyébként végignevettük és énekeltük az órákat. Aztán jött egy őrült nap, amikor felmentünk Budapestre, s aznap 16 órát vezettem. Hegyi úton le és fel, beállások két kocsi közé, meredek lejtőkön, kézifékről indulás, úgy... hogy ne csússzak vissza 2 cm-nél többet. Parkolások ott, ahová egy hering sem fért volna be. Centizni kellett, hiszen nem fogadta el, ha 2 centivel kintebb lógott a kocsi fara, vagy orra. Olyankor mindig morogtam.
-Tuuuudom, már megint 2 cm.
Közben sávváltások, és a buzdítása egyfolytában.
-Lépj a gázra kislány...! tedd be az orrod ha van 2 centi...! mert különben itt alszunk.
Persze gyorsan rájöttem, hogy szándékosan keresi azokat a helyeket, melyekkel tépázhatja az idegeimet... no meg a vacak 2 centiméterével. Ezen a napon talán ötvenszer is említette, s gondoltam is magamban... mi a francot számít az a nyavalyás 2 cm?

Ma már tudom mennyit jelent... ha van, vagy ha kellene... de nincs. Olyankor, amikor nem férek bele az éppen ügyeletes nadrágomba... vagy ennyivel csúszom le az ajtók záródását a megállóban... esetleg nem érem el a kezedet. Ha hiányzik 2 cm, akkor az ember semmit nem ér el. Nem férsz be!... nem tudsz elsuhanni mellette!... nem éred el!... nem tudod elkapni!... vagy nem tudod megfogni!... mert az a vacak 2 centiméter még mindig hihetetlenül sok... amikor éppen annyi
hiányzik az életedből.

2010.07.08
Hozzászólások
Avi Ben Giora - január 21 2011 13:07:37
smileyHm! Nagyon megsajnáltalak aztán utána rögtön dijaztalak is. Ritka az olyan női vezető aki lemeri irni, hogy hogy tanult meg vezetni, mert a legtöbb nem szivesen beszél erről. na nem azért mert még most is bénáznak néhja ha nem sokan ugy gondolják a vezetés tudomány az velük született. Átvitt értelemben igen amikor a férjeiket az orruknál fogva vezetik. Megjegyzem a magyar nők nyolcvan százaléka kitünően vezet. Na ja ilyen oktatók mellett, meg kell hogy tanuljanak. Azon kivúl nyughaton nincs rutin vizsga külön. Beviszenk rögtön a dzsumbujba és aló mars. A vizsga vége amikor azt mondja a viszgáztató: legyen kedves oda a két kocsi közé beállni. Még azt sem szabja meg, hogy tolatva vagy simán előlról. Csak állj be és ne ferdén és legyen négy canti/na ja itt kicsit testesebbek voltak mindig az autóksmileysmiley
pirospipacs - január 21 2011 13:13:03
Kedves Avi!
Én, bár szerénységem tilthatná... de elárulom, nagyon jól vezetek. Azt hiszem sok férfi megirigyelhetne.smiley Még a férfi kollégák is mindig szívesen ültek és ülnek be mellém. Ez bizony jelent valamit. Én semmit sem szégyellek az életemből, lám még ezt sem, hogy mennyire analfabétán kezdtem. smiley Végül is egy nő, az nő! smiley Köszönöm megtisztelő látogatásod, és hsz-ed. Nagyon örülök Neked!
Szeretettel: pipacs smiley
NDI - január 21 2011 14:45:27
Pipacska, ez nem szösszenet, ez egy remek, önironikus történet.
üdv Imre smileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
pirospipacs - január 21 2011 15:56:04
Drága Imre!
Nagyon kitartó olvasóm vagy!smiley Látod, még a műfajokkal sem vagyok tisztában, csak írok, amikor jön... smiley Ebből azért láthatod, mennyire szófogadó vagyok. smiley Köszönöm szavaidat!
Szeretettel: pipacs smileysmileysmiley
pirospipacs - január 21 2011 16:00:47
Mégis megleptél Atis! smileysmileysmiley
Ez az egyetlen írás, melynek először a vége volt meg a fejemben. Nem lepődtem meg, ha a végére csöppet elszomorodtál, mert én is úgy kezdtem, hiszen most is éppen hiányzik az életemből az a ... vacak 2 centiméter. smileysmileysmiley
Köszönet mindenért!
Szeretettel: pipacs smileysmileysmiley
lenabelicosa - január 21 2011 16:51:23
smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
pirospipacs - január 21 2011 17:05:25
Kedves Léna!
smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
Szeretettel: pipacs
rapista - január 21 2011 20:02:12
remek!
pirospipacs - január 21 2011 20:11:29
Kedves István!smiley
Köszönöm!smileysmiley
Torma Zsuzsanna - január 22 2011 16:10:36
Kedves Pipacs!

Nagyon érdekes, figyelemre méltó volt az az írásod arról, hogy milyen körülmények között tanultál meg autót vezetni. Szerintem, biztosan megköszönöd a volt oktatódnak, hogy szigorú volt valamikor, mert éppen ezért tudsz olyan jól vezetni, hogy biztosan sok férfi is megirígyelhetné.
Én nem tanultam soha vezetni, talán ezért én annyiból szerencsésnek is érezhetem magam, hogy én autóval senkit nem fogok már életemben elütni. Mindig is mondtam, hogy "én csakis áldozat lehetek!" Kerékpárral szeretek közlekedni a faluban, s azzal megyünk gyakorta ki a szőlőhegyre is.

Nagyon tetszett történeted!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
smileysmileysmiley
pirospipacs - január 22 2011 17:09:50
Kedves Zsu!
Bizony az életben ezzel is meg kellett küzdenem, de nem bánom, mert azóta is imádok vezetni. A távolságok pedig sosem fognak teljesen megszűnni. smiley
Köszönetem!
Szeretettel: pipacs smiley
Tara Scott - január 23 2011 19:46:32
Pipacsom!
Te is a Tiszaligetből indultál? Én 79 októberében vizsgáztam. Akkor szerelték fel a közlekedési lámpákat, a ligeti feljárónál. A vizsga előtti nap elvitték a 105-ös Skodát leadni amin tanultam, és egy vadi új Ladát kaptam helyette. Persze a lámpa sem működött. Mikor felértem az emelkedőn, arra gondoltam, itt fogok megbukni. A város felől egy Zil jött egy sráccal, látta, hogy vizsgázok, és kiengedett. Akkor tudtam, hogy nyertem. A vállalkozásunk alatt rengeteget vezettem, ma nem bánom, ha a lánykám ül a volánnál. Csak akkor vezetek, ha muszáj. Akkoriban imádtam menni. Ma már több felől hiányzik az a 2cm.
Szeretettel olvastalak: Tara
pirospipacs - január 24 2011 13:08:24
Tara kedves!
Már tegnap válaszoltam, csak eltűnte magát a hsz-em.smiley
Örülök, hogy visszaidézhettem számodra is néhány kedves, bolondos emléket. Tudod én egy szögnyi helyre is beteszem az autót ma is, s hála laza oktatómnak, ma is nagyon szeretek vezetni.
A 2 cm csak az életemből hiányzik. smiley
Köszönöm hogy megtiszteltél!
Szeretettel ölellek: pipacs smiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2020. december 03. csütörtök,
Ferenc napja van.
Holnap Barbara, Borbála napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Delfinke
03/12/2020 20:53
Sziasztok, amikor csak tehetek, itt vagyok, olvasok is. smiley

Helen Bereg
03/12/2020 18:05
Szép estét Napkorong. smiley

mamuszka
03/12/2020 17:27
Haldklik a Napkorong? Kár! Hol vagytok ti régi írótársak, közületek csak egyet is lássak.

Borsosirenke
03/12/2020 17:23
Sziasztok! Az egymás üdvözlésén kívül semmi nem történik már itt? Már nem divat elolvasni egymás írásait, és hozzászölni? Kár...

KiberFeri
03/12/2020 08:05
Jó reggelt mindenkinek és legyen is jó a napja mindenkinek!

Manon
02/12/2020 11:19
Szép napot mindenkinek!

KiberFeri
02/12/2020 08:08
Jó reggelt kívánok!

Delfinke
01/12/2020 21:58
Hamarosan írok verset, s küldöm. smiley Jó pihenést.

Delfinke
01/12/2020 21:00
Ma 11 éve, hogy regisztráltam ide. smiley

Delfinke
01/12/2020 20:59
Szép estétek legyen! smiley

Manon
01/12/2020 13:24
Szép napot mindenkinek!

r.gabriella
01/12/2020 10:54
Szeretettel üdvözlök Mindenkit! Köszönöm, hogy itt lehetek!

KiberFeri
01/12/2020 09:17
Tudtad, hogy immár közelg' a karácsony? Jó reggelt kívánok mindenkinek!

Arvai Emil
01/12/2020 06:57
Jó reggelt, szép napot!

Gyongy
01/12/2020 05:09
Jóóó reggelt, szép napot Napkorong! smiley

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes