|
Vendég: 107
Nincs Online tag
Regisztráltak: 2,210
|
|
Rántott szilva gyerekeknek
Piszkáld ki az aszalt szilva magját,
Helyébe hámozott mandulát rakj át,
Sűrű palacsintatésztába mártsd bele,
Bő zsiradékban, óvatosan bánj vele!
Reszelt csokis porcukorral hintsd nyakon,
Meglásd, mosoly ül majd az arcokon.
Gezemice tea nőknek
Egy púpozott teáskanál fűre adunk,
Negyed liter, forró vizet, így teát kapunk.
Hagyd állni kicsit, majd idd meg,
Vérzés ellen jó, csillapítja, hidd meg!
Bor férfiaknak
Használd érzékszerveidet boriváskor,
S ha közben eszegetsz, jól esik minden korty.
Gyönyörködj a bor színében, élvezd ízét,
Zamatát, illatát, a poharak csengését.
Borban az igazság, borban a vigasz,
Sírj, vagy mulass, ha az élet pimasz! |
|
|
- május 13 2009 14:25:45
Kedves Sancho!
Mindegyik recepted nagyon jól hangzik így versben, de biztosan elkészítve is jók az ételek, italok.
Az elsőnél hiányoltam még egy sort, (na nem akarok okvetetlenkedni, csak a hecc kedvéért!), mert amikor írod: "bő zsiradékban, óvatosan bánj vele!", akkor biztosan úgy érted, hogy bő zsiradékban ki kell sütni.
A teánál pedig GEzemice teát írsz nők részére. Én gezemice nevű tehát nem ismerek, így nem tudom, amikor "fűről" írsz, milyen füvekre gondolsz, mert a mai fiatalok még komolyan veszik ... és "olyan" füveket is beletesznek, ami elbódíthatja a nőket!!!
A borhoz nem tudok semmit hozzátenni. Az úgy jó, ahogy van.
Hiszen tudjuk: "Sírva vígad a magyar!"
Ezt a rántott szilvát lehet hogy én is elkészítem, habár, csak gyermekeknek szól!
Üdv.: Torma Zsuzsanna
|
- május 13 2009 15:01:22
Jó a versed és a recepted se rossz. Gratulálok.: Üdv.: ZETA |
- május 13 2009 16:40:55
Sziasztok és köszönöm hogy olvastok!
Nos, az élet receptjét írtam le, ugyan észrevétlen, de aki jól értelmezi, megláthatja azt.
Torma kedves. A gezemice az a pásztortáska, biztosan nő arrafelé is valahol, na azt kell apróra=fű-re szecskázni,és leforrázni, inni. Ha valaki megkérdezné mire jó, szívesen elárulom.
ZETA köszi, remélem ( a folytatásos ilyen jellegű /receptjeim/ sorok ) ahogy írom majd őket, egyre javulnak.
András, már ott tartanánk a bornál, hihi |
- május 13 2009 17:20:17
Köszönöm a recepteket, várom a többit.
A kérdés: a szilván megmarad-e a palacsintatészta? vagy forgassam előbb lisztbe?
Szeretettel Joli |
- május 13 2009 18:38:38
Szia Sancho!
Túl rövidek a receptjeid!
Máskor a lelki finomságokat is tedd bele, mert látod, a hölgyeknek rörtön gondjuk volt.
Bort nem iszom, vérezni csak a szívem, -néha.. de a szilvát megcsinálom tuti!
Joli! Megmarad, de tényleg legyen sűrű.
Írj még ilyeneket, rettentő fontos a változatosság!
Klassz volt! Szeretettel:Szisz |
- május 14 2009 08:42:40
Kedves Sancho!
Úgy, mint pásztortáska, ismereem e "fűvet", van is belőle több, mint kellene mifelénk. Előszeretettel írtogatjuk ezt a nálunk gyomnövényként ismert egynyári növénykét.
De ha gyógyír valamire, akkor kérlek, oszd meg velem (velünk)!
Üdv.: Torma Zsuzsanna
|
- május 14 2009 21:12:56
biztos, hogy aszalt szilva?A versikék tetszettek |
- május 15 2009 17:54:21
Kedves Sancho!
Receptjeid szuper jók!!!!!!!!!
üdv:gufi |
|
|
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
|
|
|
Ma 2024. november 21. csütörtök, Olivér napja van. Holnap Cecília napja lesz. |
|
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni
|
|