|
Vendég: 99
Nincs Online tag
Regisztráltak: 2,210
|
|
Húsgombóc leves keddre
2 liter vízbe tegyél sertéscsontokat, jó sokat,
1-2 szál répát, gyökeret, zellert, sót s borsokat.
Enyhe tűzön főzzed, habját ha van szedd ki,
És ha készre főtt a hús a csonton, vedd ki.
½ kg darált sertéshúshoz rakj 1 apróra vágott hagymát,
1 marék rizst is, sót, borsot és egy friss tyúkmonyát.
Gyúrd meg, majd közepes gombócokat formálj,
S főzd a csontlevesbe akkor, mikor forr már.
Citromlével ízlésnek dolgával savanyíts bele,
A tányérba tejfölt adj, így nem lesz híg a leve.
Csalán tea mindenre
Egy púpozott teáskanál fűre adunk,
Negyed liter, forró vizet, így teát kapunk.
Vese – és hólyaghomok képződése ellen,
Vizelet és székletpangásra, hogy napod jól teljen.
Epére, lépre, gyomorra, és vérnek tisztítója,
Érszűkületre, így kerülhető el a láb amputációja.
Eperbólé bulikra
½ kg mosott epret, 5 evőkanál cukorral szórj nyakon,
1 deci narancslikőrrel locsold le és fél órát hagyd az asztalon.
Kövesse ezt 1,5 liter fehérbor és egy üveg szóda,
Jég között tartsd hidegen, idd és jöhet az örömóda. |
|
|
- május 18 2009 08:51:53
Kedves Sancho!
Mindhárom recept nagyon tetszett, azt hiszem mindegyiket ki is próbálom. Csalán van elég mifelénk is!. A cickafarkot, a bodzát már éppen "fonynasztom" télire, tea főzéséhez. A friss kaprot pedig szintén szárítom, majd összetördelem és apróra darálom, főzelékekhez és levesekhez. Ezen kívül még mezei kakukkfüvet is szárítok és szintén apróra darálom, amikor száraz lesz, mert azt is állandóan használom leveleimbe és egyéb éetelekbe, húsokhöz is, fűszrezéshez.
Üdv.: Torma Zsuzsanna
|
- május 18 2009 09:17:06
Torma, örülök érdeklődésednek, sokan csak vannak a világban és semmit sem tudnak ezeknek a csodálatos növényeknek világáról, csak irtják szakadatlan.
András, a csalán és más növények teája natúr a jó, de tehetsz bele mézet, barna cukrot, vagy ahogy szereted.
Minden recept, kedves olvasó, irányadó kiindulópont. El lehet térni tőle, ízlés szerint, egy dologtól viszont sose térjetek el, merjetek főzni, mert a gasztronómia öröm. Ha szívvel lélekkel próbáljátok csinálni, tuti a siker.
Párom piskótalapot szeretett volna sütni, vagy mézes alapot, és nem sikerült, kiszárította, megégette, annak ellenére, hogy körülötte sertepertéltem. De újra és újra próbálta addig, míg nem tökéletes lett. Nem akarom fényezni, de marha jól főz a nejem. Nos, csak BÁTRAN, asszonyok és férfiak, te is Kovács András én mondom neked Kovács Sándor, nem más ! |
- május 18 2009 20:33:13
Elonor, a szándék az megvan, és nem is gyakorlott háziasszonyoknak ajánlom, bár, sokszor ott van az a mondat, tudjátok, MIT FŐZZEK!
Scarkett0611, egyszerűbb ha kinyomtatod, és köszönöm, ez volt a másik célom. |
- május 19 2009 00:10:54
Szia Kedves Sancho!
Ilyen receptekkel az összes napkoris hölgyet meghódíthatod!
Hiszen már most is sorban állnak a receptért!
Részemről leveses vagyok, egy kicsit másképp készítem ezt a levest, de fő a tarkaság. Ahány szakács, annyi íz!
Szeretettel: Szisz |
|
|
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
|
|
|
Ma 2024. november 21. csütörtök, Olivér napja van. Holnap Cecília napja lesz. |
|
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni
|
|