|
Vendég: 82
Nincs Online tag
Regisztráltak: 2,210
|
|
Kolbásztöltés els? része.
Toroknak az öblítése.
Jó kolbászt csak akkor nyerünk,
Ha egy jó felest benyelünk.
Három rész hús, egy szalonna,
Felváltva van ledarálva.
Ezt tekn?be ellapítjuk,
Ízlés szerint pedig sózzuk.
Egyenl?re még nem gyúrjuk,
Paprikával jól megszórjuk.
?rölt borsot is teszünk rá,
S?t, kis köményt hintünk hozzá.
Daráljunk le pár fokhagymát,
Meg vagy két csíp?spaprikát.
Kevés vízbe megáztatjuk,
Levét mind a húsra nyomjuk.
Most kezd?dhet meg a gyúrás,
Asszonynépnek a bélmosás.
Egy jó párszor átforgatjuk,
Majd félórát állni hagyjuk.
El?készítjük a tölt?t,
Közbe sütünk ízelít?t.
Bírálókat meghallgatjuk,
Ízesítünk, ujragyúrjuk.
A tölt?t jól teletömjük,
És a masszát bélbe töltjük.
Méretre kell adagolni,
Hogy majd füstre tudjuk tenni.
Rövid kolbász se megy kárba,
Bekerül egy jó nagy tálba,
A süt?be pirosra sül,
Az asztalra ma az kerül.
Többi kolbászt pihentetjük,
Honap majd a füstre tesszük.
Akkor lesz finom,csemege,
Ha hidegen van füstölve. |
|
|
- november 28 2007 10:48:19
Érdekes, hogy még csak a címét olvastam, de már tudtam, hogy csak te küldhetted. Látom hozzád is elérkezett már a december és a falusi ember neves ünnepe a disznóölés.
Igazi hangulatos verset olvashattam. |
|
|
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
|
|
Csak regisztrált tagok értékelhetnek
Jelentkezz be vagy regisztrálj
Még nem értékelték
|
|
|
Ma 2024. november 21. csütörtök, Olivér napja van. Holnap Cecília napja lesz. |
|
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni
|
|