|
Vendég: 8
Nincs Online tag
Regisztráltak: 2,210
|
|
Jó gyerekeknek a kedvenc étke a sült palacsinta,
éppen ezért, ha a gyermekeidben akarsz örömet tá-
masztani ezzel, jól döntesz, mert nincs ilyen olcsó
étel a nagy könyvben lekaparva, ha ezt kihagyom most.
Kell a tojás, meg a liszt, meg a lábas, hogy kikavarjuk,
plusz kicsi szóda. De kelleni fog még majd a sütéshez
serpenyö társunk, és az olaj mértékkel. A lábast
tedd le a pultra, törj bele mondjuk hármat a tyúk ter-
mékéből, de a hószinü részt, kérlek, ha lehet, rakd
másik tálnak a mély fenekére, mer’ ebböl a habja
fog készülni, amely megemelheti térfogatát majd!
Öntsd bele lisztedet érzéssel, hogy a tészta kicsit meg-
duzzadjon, hogy több embernek is étke lehessen!
Nem szabad engedned, hogy a tejfölnél kicsivel sű-
rűbbé váljon a massza, de vízszerüvé se higítsad!
Ó, én balga, a tej kimaradt! Gyors’ vedd a kezedbe,
s azt használd legelőször, hogyha higítod a cuccot!
Addig bővítsd liszttel, s tejjel, míg a doboz tej
el nem fogy! Csak ezt követően nyomj bele szódát!
Verd ki habosra a félrerakott részét a tojásnak,
s add hozzá a korábbi anyaghoz jól bekavarva!
Ezzel megvagy? Jól van, mondd ki magadban a kérdést:
Mennyi időm van az ételkészítésre? Talán egy
hét vagy még kevesebb? Ez esetben ajánlom a kettő
serpenyö kézbevevését, mert rövidebb ideig tart
így ez a műsor. Hidd el, hogy redukálja idődet!
Önts az olajból pár kanalat palacsintasütőnkre
még mielőtt belekezdesz a konyhai munka hevébe!
Gyújtsd meg a tűzhelyet! Aztán láss neki gyorsan, azonnal!
Hogyha a tűz heve már igazán átjárta a tálat,
merj leveses kanaladdal bátran a tál tetejére
és forgasd a kezedben, hogy beterítse a tészta.
Egy kis idő eltelte után már mozdul az étek,
mert az olaj nem hagyja a tésztát jól leragadni,
s csúszik a cucc, ha a vízszintből kikerül kezed által.
Most jön a cirkuszi zsonglőr mély szégyenbehagyása:
lendítsd oldalirányba, de úgy, hogy a nyers fele szépen
landolhasson alulra kerülve, s felfele álljon
sült felivel! Csak ismételgesd folytonosan, míg
el nem tűnik a tészta a lábas mély fenekéről,
s addig, amíg nem tornyosul a palacsinta hegy orma.
Rád bízom hogyan ízesited, de ajánlom az édes
ízfokozókat, mint például az áfonya lekvár.
|
|
|
- február 25 2012 13:56:44
Szerintem nem csak a gyerekek kedvence - főleg, ha nem magunknak kell sütni
Szeretettel gratulálok: Szomorúfűz |
- február 25 2012 14:45:40
Köszönöm. Annyit javítást mégis eszközölnék, hogy a hátulról számolt ötödik sor ("sült felivel! Csak ismételgesd folytonosan, míg" javítandó erre: "sült felivel[b], s ezt[/b] ismételgesd folytonosan, míg", mert különben nem jönne ki a spondeus.
Dávid |
- február 25 2012 15:42:10
Na! Most jöttem vissza'
Első megnyitáskor, nem kommentáltam!
Most, hogy kész a palacsinta....igen'
Szeretettel gratulálok versedhez: Dellamama |
- február 25 2012 18:42:13
Az egyik kedvencem a palacsinta,
Érdekes ,egyéni a forma,
Kedves,egyedi a tartalma.
Imre |
- február 29 2012 04:08:38
Hosszú lett a palacsinta,
Olyan, mint a
Lián-inda...
Nincsen se vége,
Se hossza,
Mégsem vagy a
Falu rossza,
Mert a versed,
Kedves Druszám,
Étvágyat kelt,
S laktat, - az ám! |
|
|
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
|
|
|
Ma 2024. november 21. csütörtök, Olivér napja van. Holnap Cecília napja lesz. |
|
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni
|
|